Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 5. 2011,
9.02

Osveženo pred

7 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 17. 5. 2011, 9.02

7 let

Na Znanstival dogodivščin v Ljubljano in Piran

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Majhni in veliki radovedneži brž na ljubljanske in piranske ulice in trge, kjer je včeraj zaživel Znanstival dogodivščin 2011, v zabavno znanost pa lahko kukate vse do nedelje.

Lani hodili po tekočini in izstrelili raketo Številni obiskovalci Znanstivala so se lani lahko prepričali, da je mogoče hoditi po tekočini, in si ogledali izstrelitev prve slovenske rakete. Le kaj bo letos ponudil Znanstival, stkan iz zabavne znanosti, ki premami vsakega radovedneža, željnega novih spoznanj? Na ljubljanskih in piranskih ulicah in trgih boste vse do nedelje popoldne lahko brezplačno spremljali znanstvene dogodivščine, delavnice in znanstveno-promocijska predavanja ter bili priča znanstvenemu spektaklu.

Dogodivščine, delavnice, šovi, predavanja in spektakel

Dogodivščine – zvokologija, tlakologija, mehurčkologija, jajčkologija, zobologija, barvologija, svetlobologija, malovelikologija, vonjologija, plinologija, površinskanapetologija, težiščelogija in trenjelogija – so že stare znanke obiskovalcev Hiše eksperimentov, ki se bodo v teh dneh preselile na prosto. Družbo jim bodo delale znanstveno-ustvarjalne delavnice, znane pod imenom Znanstveni Krneki, znanstveno-promocijska predavanja, ki jim boste lahko prisluhnili v Hiši eksperimentov na Trubarjevi ulici, in nenavadni poskusi v izvedbi tujih in domačih mojstrov. Piko na i bo pristavil sobotni spektakel na Prešernovem in Tartinijevem trgu, ki ostaja skrbno varovana skrivnost.

Program Znanstivala

V Ljubljani bo živahno na številnih koncih mesta: na Tromostovju, Stritarjevi ulici, Čevljarskem in Mesarskem mostu, v Hiši eksperimentov in Galeriji Kresija ter pred Magistratom. Znanstival v Piranu pa bodo gostili Tartinijev trg, Trg 1. maja in Osnovna šola Vincenzo e Diego de Castro Piran. Da vam kakšen znanstveni utrinek ne bo ušel kot zvezda repatica, skrbno preučite program Znanstivala.

Prepričajte se, da je učenje lahko zabavno, in prevetrite male sive celice na Znanstivalu 2011!

Ne spreglejte