Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 7. 2018,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Banka SKB

Natisni članek

potovanja Banka SKB advertorial gotovinski kredit

Ponedeljek, 2. 7. 2018, 7.00

2 meseca, 2 tedna

Kje ne bomo srečali nikogar, lahko pa najdemo sebe?

Vsebino omogoča Banka SKB
plaža morje

Če vas množični turizem, prenatrpani nakupovalni centri in neskončne poletne zabave odvračajo od počitnic v priljubljenih počitniških destinacijah in če hrepenite po miru in tišini, je mogoče čas za dopust v bolj odročnih kotičkih sveta.

Sanjske počitnice

Raj za ljudi, ki med dopustom iščejo popoln umik v zasebnost, je lahko že bližnje letovišče, otok na Jadranu ali pa bolj eksotične destinacije. Obstaja kar nekaj krajev, kjer ne bomo srečali nikogar, bomo pa čisto mogoče našli sami sebe.

Pred svetom je nemogoče povsem pobegniti, lahko pa vsaj med počitnicami izkusimo osvežujočo praznino, ko ugotovimo, kako poln življenja je svet okrog nas.

Pet krajev, kjer se bomo počutili kot v raju

plaža morje | Foto:

Ste se pripravljeni "izgubiti"? Ne glede na to, ali gremo na družinske počitnice, medene tedne ali le na avanturistični pobeg s prijatelji, čas je, da raziščemo svet in se podamo v kraje, kjer ne bomo srečali soseda, znanca ali sodelavca. Tako bomo začutili brezmejno svobodo, pridobili neprecenljive izkušnje in se odmaknili od vsakodnevnega direndaja.

Če nas pri tem podpira zanesljiv finančni partner, na katerega lahko preložimo vsaj nekaj finančnega bremena, bomo lahko v miru uživali, včasih tudi malce improvizirali in se posvetili sebi ter najbližjim.

#1

Tuvalu v južnem Pacifiku je otočje devetih otokov, na polovici poti med Havaji in Avstralijo, ki ga letno obišče le dva tisoč ljudi. Pot tja je sicer dolga, a ko boste enkrat tam, boste pozabili na vse in se izgubili na eni od številnih popolnoma osamljenih rajskih plažah. Pohitite, da vas ne prehitijo posledice globalnega segrevanja in da ne bo otočje izginilo pod gladino vode.

plaža morje | Foto:

#2

Nova Fundlandija ob severovzhodni obali Severne Amerike je slikovita dežela, ki ni pogosto na seznamu turistov. Mogočna narava s številnimi varovanimi območji in ribiške vasice so sanjska destinacija za vse, ki so siti vsakdanjega hitenja. Tam bodo z domačini lahko v miru spili šilce domačega ruma in poklepetali o tjulnjih ter se po mili volji sprehajali ob morskih pečinah.

Nova Fundlandija | Foto:

#3

Zambija je sicer v zadnjih letih postala priljubljena destinacija, ampak za prave ljubitelje safarija je še vedno čas, da ujamejo izginjajoči svet divjih živali in prekrasne narave. Ponaša se s kar 19 nacionalnimi parki. Država veliko vlaga v turizem, da bi postala lažje dostopna za vse.

safari Afrika | Foto:

#4

Moldavija je nekdanja sovjetska republika, ki meji na Ukrajino in Romunijo in za zdaj še ostaja na seznamu najmanj obiskanih dežel na svetu. Ne bo dolgo ostalo tako, saj se bodo nedotaknjeni gozdovi in valoviti vinogradi kmalu zasidrali med najhitreje rastoče turistične destinacije sveta.

Moldavija | Foto:

#5

Mavricij je otoška država v jugozahodnem Indijskem oceanu, leži vzhodno od Madagaskarja. Zaznamujejo jo geografska osamljenost in izjemna biološka raznolikost, 330 kilometrov samotnih rajskih plaž, barviti koralni grebeni in hribovita notranjost, poraščena z deževnim gozdom. Namesto množičnega turizma boste tukaj srečali nebeško lepoto, v kateri lahko uživajo navadni popotniki in bolj petični gostje z višjimi zahtevami.

Mavricij | Foto:

V poletne dni z roko v roki na brezskrbne počitnice

Čeprav se na prvi pogled zdi, da je takšno ekskluzivno razkošje za nas prevelik finančni zalogaj, pa si lahko pomagamo z ugodnim Poletnim gotovinskim kreditom banke SKB.

plaža morje | Foto:

Poletni gotovinski kredit:

- ugodne fiksne in spremenljive obrestne mere,
- do 8 let lahko tudi brez zavarovanja,
- zavarovanje kredita: s plačilom zavarovalne premije, s poroki, s poroki ali s hipoteko.
 
- za obstoječe stranke SKB,
- od 3 mesecev do 5 let,
- do 10.000 EUR,
- fiksna obrestna mera,
- v kreditno sposobnost lahko poleg plače štejejo tudi nekateri drugi prilivi. 
- Kreditno vlogo enostavno oddate prek MOJ@SKB mobilne banke, SKB NET spletne banke ali osebno v poslovalnici.
 

 

Ob sklenitvi turističnega zavarovanja Generali TURIST z asistenco v tujini vam pri vseh kreditih do 24 mesecev obrestno mero znižajo še za 0,10 odstotne točke. 

Izračun za gotovinski in hitri gotovinski kredit za znesek 5.000 EUR:

 

Gotovinski kredit

Hitri gotovinski kredit

Znesek kredita (EUR)

5.000

5.000

Ročnost (meseci)

48

24

Obrestna mera

Fiksna 5,30 %

Fiksna 5,10 %

Skupna obrestna mera

5,30 %

5,10 %

Efektivna obrestna mera (EOM)

8,51 %

12,19 %

Mesečna anuiteta (EUR)

115,83

219,58

Strošek odobritve kredita (EUR)

85,00

85,00

Strošek vodenja kredita (EUR/mesec)

2,40

2,40

Strošek zavarovanja Generali TURIST (EUR)

-

 131,00*

Skupni stroški kredita (EUR)

865,80

596,64

Skupni znesek, ki ga plača kreditojemalec (EUR)

5.865,80

5.596,64

  • Izračun je narejen za kreditojemalca, ki plačo že prejema v SKB ali v SKB odpre Standardni osebni račun in nanj prične prejemati svoje prihodke. Hitri gotovinski kredit lahko najame le stranka z najmanj 6 mesečnimi prilivi na SKB.
  • Mesečni strošek vodenja Standardnega računa znaša 2,20 EUR mesečno.
  • Efektivna obrestna mera (EOM) je izračunana v skladu z Zakonom o potrošniških kreditih. Vsebuje skupne stroške kredita, izražene kot letni odstotek zneska odobrenega kredita.
  • *Upoštevano Generali TURIST z asistenco v tujini – osnovni paket, enkratno plačilo premije, družinsko, veljavno 1 leto, za Evropo.
  • Izračun EOM upošteva veljavne pogoje, izračun kredita in črpanje kredita na dan 20. 6. 2017. EOM se lahko spremeni, če se spremeni obrestna mera ali skupni stroški kredita oziroma je dinamika porabe kredita drugačna od predvidene.
  • V izračun EOM so vključeni stroški odobritve kredita, mesečni strošek vodenja kredita, mesečni strošek vodenja Standardnega osebnega računa, strošek zavarovanja Generali TURIST z asistenco v tujini in predvideni stroški obresti. V izračun niso vključeni stroški zavarovanja kredita prek zavarovalnice. Banka lahko skladno s poslovno politiko zahteva zavarovanje kredita prek zavarovalnice. V tem primeru se strošek zavarovanja obračuna po ceniku pogodbene zavarovalnice, banka pa ne bo obračunala stroška vodenja kredita.
  • Obrestne mere se v času akcije lahko spremenijo.
  • Izračuni so zgolj informativne narave in za banko niso obvezujoči. Banka odobrava kredite skladno s poslovno politiko.
Ne spreglejte