SiolNET. Trendi Potovanja
Vsebino omogoča Mlekarna Celeia
  • Messenger
  • Messenger

Ideje za poletne fotogenične izlete, ki so navdušili Instagram

 | Foto:
Vsebino omogoča Mlekarna Celeia

Naj vas pri iskanju naslednjih destinacij vodi doživetij polna Zelena pot, ki vam bo razkrivala posebne lepote naše države. In ko boste na tej poti ujeli najlepšo panoramo ali ovekovečili najljubši trenutek dneva, ga objavite in opremite z značko #zelenepoti.

Iščete navdih za vaš naslednji izlet? Poiščite ga na interaktivnem zemljevidu ZELENE POTI. Vsaka točka na zemljevidu je označena s kategorijo, na podlagi katere se boste lažje odločili, kam se boste odpravili.

Kakšne vrste izletov vas čakajo na Zeleni poti?

Za vsakega nekaj! To poletje vam v družbi Zelene poti prav gotovo ne bo dolgčas, saj na njej najdete veliko zabavnega, sproščujočega, navdihujočega in adrenalinskega! Prepustite se lepotam naše države in odpotujte na malo drugačno doživljajsko pot, na kateri boste doživeli vse raznolikosti, ki jih ponuja naša država.

In kateri od spodnjih izletov so vam najljubši?

#Naravni parki in rezervati

Obisk naravnega parka ali rezervata ni samo spoznavanje neokrnjene pestrosti, ki jo je skozi stoletja in tisočletja izoblikovala narava. Je mnogo več. Je radost, je odkritost in nežen, a hkrati krut dotik življenja, ki nas vabi, da spoznamo skrite bisere narave. V soncu in dežju nas vabijo, da jih raziskujemo ter občutimo prepletanje preteklosti, doživetje sedanjosti in upanje prihodnosti.

ZELENE POTI: Odkrijte še več narave in občutite njen utrip …

izlet, potovanje, pohodništvo | Foto:

#Vodni svet

Hit vročega poletja so vodni parki, kjer se ob vodnih vragolijah do srca nasmejimo. Ljubitelje morja vabijo sonce, narava, zabava in dobra hrana. A pestrost vodnega sveta se tukaj ne konča. Kaj pa spoznavanje jezer in za pogumnejše premagovanje hladnih brzic? Ljubiteljem živali je namenjeno povabilo v akvarij, kjer doživimo podvodni svet v malem.

ZELENE POTI: Odkrijte še več narave in spoznajte svet vodnih doživetij …

kolo | Foto:

#Kolesarske poti

Mnogo poti nas vodi v neodkrite kotičke in kraje. In zakaj jih ne bi pobliže spoznali? Lahko jih raziskujemo peš, lahko se odpeljemo z avtomobilom, najbolje pa jih spoznamo s popotovanjem na kolesu. Kolesarjenje je izziv, ki se predstavlja v različnih podobah. Lahko je družabni dogodek ali pa tekmovanje. Ko si želimo biti sami, je kolo prijetna sprostitev. Še lepše je v družbi svojih najbližjih.

ZELENE POTI: Odkrijte še več narave in na kolesu raziščite njene bisere …

#Za družine z otroki

Kolikor idej, toliko poti za naše mlade nadobudneže. In ker smo si različni, so že naši namigi, kam na izlet, pravo doživetje. Spoznavanje novih krajev s kolesom, veslanje po jezeru, skakanje po trampolinu – zakaj pa ne? Skriti zeleni kotički mestnega vrveža ali biseri neokrnjene narave predstavljajo pisano paleto doživetij, ki se skrbno zapisujejo v družinsko knjigo spominov. A sporočilo je močnejše. Tiho in neopazno se zapiše v srce s sporočilom vrednot #ISKRENOST, #ZAUPANJE, #VARNOST, #DRUŽINA.

ZELENE POTI: Odkrijte še več narave, ki je v družbi družine in prijateljev še lepša …

Bled | Foto:

#Poletne radosti

Sonce, rahel vetrič in dobra družba nas kar kličejo, da dan preživimo na prostem. Že veš, kako preživeti odličen poletni dan? In zakaj ne bi bil vsak dan malo drugačen. Mladi pravijo, da je poletje čas za žur, mi pa pravimo, da je čas, da odkrivamo lepote neokrnjene narave, po kateri slovi naša prelepa Slovenija.

ZELENE POTI: Odkrijte še več narave in aktivno stopite v nov dan …

#Adrenalinske poslastice

Aktivno, drugačno in zanimivo – poslastice, ki pospešijo utrip srca. Na gugalnico, plezanje po drevesih, spuščanje po jeklenih žicah – se ti je stožilo po tem? Pogumno stopi med poslastice adrenalinskih doživetij, ki so na zelenih poteh, in uživaj v tem, da si drugačen.

ZELENE POTI: Odkrijte še več narave in poženite kri po žilah …

#Izleti v hribe

Slikovito hribovje, cvetoči travniki, potoki, jezera, hribi in gore vabijo v svoje osrčje. Spoznajte nove skrite kotičke narave, ki vabijo. In kdaj je lepše? Spomladi, poleti, jeseni ali pozimi? Vsak letni čas se predstavlja s svojo zgodbo, ki jo je vredno doživeti. Naj bodo nahrbtnik, pohodne palice in čevlji vaši pristni prijatelji. Lepo je odkrivati naravo, še lepše v družbi.

ZELENE POTI: Odkrijte še več narave, po kateri te vodi vijugasta pot …


Prepustite se zelenju slovenske pokrajine in pošljite svoje vtise

Naj bo torej vaše poletje letos obarvano z zeleno barvo, prepustite se lepotam naše neokrnjene narave in se pri svojem raziskovanju pridružite ambasadorjem Zelene poti.

Objavite svoje fotografije na Instagramu in jih opremite z značko #zelenepoti ter prispevajte svoj košček zelene v tem poletnem mozaiku, ki bo tlakoval vašo pot v neznano.

 

 

*dreamteam* #zelenepoti

A post shared by Alja Nike Skrt (@aljaskrt) on

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin