SiolNET. Trendi Potovanja
5,02

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Dalmatinci se čudijo slovenski fantovščini: kdo so ti moški s križi?

5,02

termometer

Slovenski ženini, ki so pred poroko v Šibeniku prestali klasično slovensko fantovščino, so vzbudili toliko pozornosti, da o njih pišejo celo tamkajšnji mediji.

FOTO 'Oženil se bom'

Posted by ŠibenikIN on Tuesday, June 11, 2019

 

Šibeniški spletni portal ŠibenikIN je objavil članek o trojici mladeničev, ki so bili v petek zvečer na zabavi v središču tega dalmatinskega mesta. Kaj je bilo na njih tako posebnega? Križi, ki so jih nosili na hrbtih.

"Le redkokdo jih ni opazil, kar niti ni čudno, saj ni ravno običajno, da bi se trije moški v petek zvečer po središču mesta sprehajali s križi na hrbtih," pišejo na portalu, "predvidevamo pa, da je šlo za fantovščino ali kaj podobnega, ker jih je ves čas spremljal fotograf."

Umetniki ali verski fanatiki?

"Če ni bila fantovščina, pa je mogoče, da je šlo za umetniški performans ali verske fanatike," še ugibajo na šibeniškem spletnem portalu, s čimer so dodobra nasmejali slovenski splet, predvsem pa glavne akterje - mladeniče s križi. Gre namreč za Štajerce, ki so se pretekli konec tedna v Šibeniku poročili, pred skokom v zakon pa so se, kot se za klasične slovenske fantovščine spodobi, preizkusili v nošenju križa na hrbtu.

Preberite še:

Rudolf Štefan Trendi Najboljši hrvaški kuhar: V kuhinji ne poznamo državnih meja

Komentarji

2

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • darja24 / 12.06.2019. ob 15:05 +2 - 3

  No saj ni treba da bi danes mladi doživljali kar smo mi pred pol stoletja. Se je pa vse zasukalo v neverjetne skrajnosti,kajti liberalizem hitro pripelje v anarhijo in odsotnost vsakršnih vrednot....

  +2 - 3
 • janez123 / 12.06.2019. ob 14:26 +2 - 4

  ti križi so bedarija , ne vedo kaj je križ, če bi živeli pred 50 ali več leti bi videli kako se dela in trpi.

  +2 - 4
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin