Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 10. 2019,
14.10

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek Adriatic Slovenica

Torek, 22. 10. 2019, 14.10

4 leta, 5 mesecev

Čas krompirjevih počitnic: katero zavarovanje za tujino izbrati?

Oglasno sporočilo

Pri načrtovanju potovanja, pa naj bo dnevno ali dvotedensko, je dobro misliti na vse, kar se ti na poti lahko pripeti – in zavarovanje za tujino je nujni sopotnik. Predstavljaj si, da na poti na ogled čudovitega Velikega kanjona doživiš nesrečo z najetim avtomobilom. Na reševanje udeležencev nesreče prihiti helikopter, nato pristaneš v bolnišnici. Stroški zdravstvenih storitev v ZDA so lahko štirikrat višji kot v Sloveniji, zato je pri izbiri zavarovalne vsote treba biti še posebej pozoren.

WIZ Tujina | Foto:

Pred odhodom v tujino se lahko znajdeš v dilemi, kakšno zavarovanje izbrati

Zavarovanje WIZ Tujina ima na voljo različna zavarovalna kritja z različnimi zavarovalnimi vsotami in zavarovalnimi premijami. Z nekaj namigi ti bomo pomagali, da boš vedno izbral pravo zavarovalno vsoto za svoje naslednje potovanje. Izbira višine zavarovalne vsote je odvisna od več stvari.

  1. Države, v katero potuješ: bolj daleč kot greš, višji so stroški za prevoze nazaj v domovino. Velika razlika je, če potrebuješ helikopterski prevoz z zdravniškim spremstvom iz Hrvaške ali letalski prevoz iz Tajske. Poleg tega na višino cene zdravstvenih storitev vpliva standard države.
  2. Zdravstvenega sistema in višine stroškov za zdravstvene storitve v tej državi: višji kot je standard obiskane države, višji so stroški za zdravljenje, reševanje in asistenco.
  3. Namena tvojega potovanja: če se boš med dopustovanjem v tujini ukvarjal/a s športnimi aktivnostmi, jih je treba dodati na polico, hkrati pa dodatni športi pomenijo dodatne nevarnosti in je bolje, da imaš višjo zavarovalno vsoto. Piši na info@wiz.si, če imaš vprašanje o tem.

Da bo odločitev, kolikšno zavarovalno vsoto izbrati, lažja, si lahko pomagaš z našim zemljevidom s priporočili višine zavarovalne vsote.

WIZ Tujina | Foto:

Evropska kartica ni dovolj

Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja pokrije nujne stroške zdravljenja pri zdravnikih javnih zavodov v tujini. Pri tem pa veljajo lokalni zakoni in ceniki in ni nujno, da so storitve brezplačne (kot smo na primer navajeni v Sloveniji). Evropska kartica prav tako ne vključuje stroškov nujnih prevozov, asistence in stroškov v zasebnih zdravstvenih zavodih. Zato je priporočilo, da se pred odhodom v tujino pozanimate o značilnostih zdravstvenega režima v državi vaše destinacije in se nato odločite, kaj želite.

Zavarovanje za tujino WIZ Tujina sodeluje z asistenčno hišo Europ Assistance, ki ima široko razpredeno mrežo zdravnikov in ustanov zasebnega in javnega spektra, omogoča pomoč 24 ur na dan, 365 dni v letu v slovenskem jeziku ter pokrije dejansko nastale stroške za vse nujne prevoze (taksi, rešilec, helikopter …) in prevoz nazaj v Slovenijo.

Za vse, ki želite več, na primer zavarovanje izgube prtljage ali kraje dokumentov, je tu WIZ Tujina Plus že za 11,98 evra za osem dni (območje Svet).

WIZ Tujina | Foto:  


Naročnik oglasne vsebine je ADRIATIC SLOVENICA, D. D.

Ne spreglejte