SiolNET. Trendi Potovanja
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Čas krompirjevih počitnic: katero zavarovanje za tujino izbrati?

Oglasno sporočilo

Pri načrtovanju potovanja, pa naj bo dnevno ali dvotedensko, je dobro misliti na vse, kar se ti na poti lahko pripeti – in zavarovanje za tujino je nujni sopotnik. Predstavljaj si, da na poti na ogled čudovitega Velikega kanjona doživiš nesrečo z najetim avtomobilom. Na reševanje udeležencev nesreče prihiti helikopter, nato pristaneš v bolnišnici. Stroški zdravstvenih storitev v ZDA so lahko štirikrat višji kot v Sloveniji, zato je pri izbiri zavarovalne vsote treba biti še posebej pozoren.

WIZ Tujina

Pred odhodom v tujino se lahko znajdeš v dilemi, kakšno zavarovanje izbrati

Zavarovanje WIZ Tujina ima na voljo različna zavarovalna kritja z različnimi zavarovalnimi vsotami in zavarovalnimi premijami. Z nekaj namigi ti bomo pomagali, da boš vedno izbral pravo zavarovalno vsoto za svoje naslednje potovanje. Izbira višine zavarovalne vsote je odvisna od več stvari.

  1. Države, v katero potuješ: bolj daleč kot greš, višji so stroški za prevoze nazaj v domovino. Velika razlika je, če potrebuješ helikopterski prevoz z zdravniškim spremstvom iz Hrvaške ali letalski prevoz iz Tajske. Poleg tega na višino cene zdravstvenih storitev vpliva standard države.
  2. Zdravstvenega sistema in višine stroškov za zdravstvene storitve v tej državi: višji kot je standard obiskane države, višji so stroški za zdravljenje, reševanje in asistenco.
  3. Namena tvojega potovanja: če se boš med dopustovanjem v tujini ukvarjal/a s športnimi aktivnostmi, jih je treba dodati na polico, hkrati pa dodatni športi pomenijo dodatne nevarnosti in je bolje, da imaš višjo zavarovalno vsoto. Piši na info@wiz.si, če imaš vprašanje o tem.

Da bo odločitev, kolikšno zavarovalno vsoto izbrati, lažja, si lahko pomagaš z našim zemljevidom s priporočili višine zavarovalne vsote.

WIZ Tujina

Evropska kartica ni dovolj

Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja pokrije nujne stroške zdravljenja pri zdravnikih javnih zavodov v tujini. Pri tem pa veljajo lokalni zakoni in ceniki in ni nujno, da so storitve brezplačne (kot smo na primer navajeni v Sloveniji). Evropska kartica prav tako ne vključuje stroškov nujnih prevozov, asistence in stroškov v zasebnih zdravstvenih zavodih. Zato je priporočilo, da se pred odhodom v tujino pozanimate o značilnostih zdravstvenega režima v državi vaše destinacije in se nato odločite, kaj želite.

Zavarovanje za tujino WIZ Tujina sodeluje z asistenčno hišo Europ Assistance, ki ima široko razpredeno mrežo zdravnikov in ustanov zasebnega in javnega spektra, omogoča pomoč 24 ur na dan, 365 dni v letu v slovenskem jeziku ter pokrije dejansko nastale stroške za vse nujne prevoze (taksi, rešilec, helikopter …) in prevoz nazaj v Slovenijo.

Za vse, ki želite več, na primer zavarovanje izgube prtljage ali kraje dokumentov, je tu WIZ Tujina Plus že za 11,98 evra za osem dni (območje Svet).

WIZ Tujina  


Naročnik oglasne vsebine je ADRIATIC SLOVENICA, D. D.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin