Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 9. 2015,
12.59

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

aplikacija Kickstarter

Torek, 22. 9. 2015, 12.59

6 let, 6 mesecev

Aplikacija, ki za vas poišče najlepše popotniške razglede

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovensko-britanska ekipa je na Kickstarterju začela zbirati sredstva za nadaljnji razvoj aplikacije, ki fotografom popotnikom olajša iskanje lokacij za najboljše pokrajinske fotografije.

Snapp Guides je mobilna aplikacija, ki fotografom pomaga pri iskanju lokacij z najboljšimi razgledi. Ekipa, ki jo vodita Slovenec Luka Jesenko in Britanka Jules Renahan, želi na Kickstarterju zbrati vsaj 22.800 evrov za nadaljnji razvoj aplikacije.

Hitreje in preprosteje do najbolj spektakularnih razgledov "Ne glede na to, ali ste profesionalni, ljubiteljski ali telefonski fotograf, je naša želja spodbuditi vse, da počnejo tisto, v čemer uživajo – snemajo fotografije na nepozabnih krajih," pravita ustanovitelja podjetja Snapp Guides.

Njihova aplikacija uporabnikom omogoča, da do najboljših lokacij za fotografiranje pridejo hitreje, ob tem jim ni treba brskati po spletu in vodnikih. Aplikacija je nastala v sodelovanju s profesionalnimi fotografi.

Fotovodniki po različnih krajih, med njimi so tudi slovenski Aplikacija ponuja nekakšne fotovodnike po priljubljenih in še neodkritih destinacijah po svetu. Za zdaj so na voljo ideje za fotografiranje po nekaterih evropskih državah in mestih – med njimi so London, Škotska, Slovenija, Hrvaška, Pariz, Ženeva in Benetke. Načrt ekipe je ponudbo lokacij še razširiti.

Že nagrajena ideja zdaj podporo išče na Kickstarterju Snapp Guides so razvili v sodelovanju s slovenskimi programerji, podjetjem Arboobra, z idejo pa so že prepričali Slovenski podjetniški sklad in Slovensko turistično organizacijo, ki je ekipi podelila nagrado snovalec za inovacijo v turizmu.

Mednarodna ekipa načrtuje, da bi ob uspešno končani kampanji na Kickstarterju aplikacijo že januarja 2016 ponudili tako uporabnikom telefonov z iOS kot Androidom. Uporabnik bo nato lahko dokupil posamezne vodnike, ti bodo stali med devet in 23 evri.

Kampanjo na Kickstarterju bo ekipa Snapp Guides končala 28. oktobra.

Ne spreglejte