Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 5. 2021,
9.08

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča NLB Vita

Natisni članek

nezgodno zavarovanje NLB VITA S kavča na plano S kavča na plano družinski izleti advertorial

Petek, 28. 5. 2021, 9.08

2 meseca, 2 tedna

10 družinskih izletov po Sloveniji

Vsebino omogoča NLB Vita

Vedno toplejši dnevi kličejo v naravo, le vreme nam še občasno ponagaja. Izleti so odlična priložnost za skupne aktivnosti v naravi, da se zbližamo in sprostimo v družbi svojih najbližjih.

Iskanje prave izletniške točke, primerne za družino, v Sloveniji res ni težko, saj je prav v vsaki regiji mogoče najti zanimive kotičke, ki so vredni raziskovanja. Letošnje leto je lahko odlična priložnost, da na vsakem koncu Slovenije poiščemo dve točki, ki ju bomo obiskali.

Izbira cilja mora biti skrbno premišljena, glede na starost otrok, njihovo zmogljivost in letni čas. Na voljo je veliko poti, ki so posebej prilagojene za zabavno raziskovanje lokalnih posebnosti in zanimivosti, kar imajo še posebej naši najmlajši zelo radi. Tudi sicer poskrbimo, da bo na izletu zabavno, predvsem pa sproščeno, saj nihče ne mara izletov, kjer je vse podrejeno cilju. Tudi pot je pomembna, saj se v naravi sprostimo in poglobimo svoje odnose, tako da si marsikatera družina šele na dolgem celodnevnem izletu vzame čas za klepet in zaupne pogovore. Na svežem zraku bomo zbistrili svoje misli, se predihali in napolnili z energijo.

Priporočljivo je, da pred prvimi resnimi pohodniškimi izleti posrbimo za nabiranje kondicije in se večkrat podamo na okoliške hribčke, da na prvem resnem izletu ne bomo omagali.

Da bodo doživetja res brezskrbna, poskrbite tudi za ustrezna nezgodna zavarovanja za vso družino. Na voljo sta nezgodno zavarovanje NLB Vita Nezgoda in nezgodno zavarovanje otrok in mladine NLB Vita Nezgoda Junior.

Najljubše ideje za družinske izlete

družina izlet | Foto:

Koča pri Jelenovem studencu (850 m)

Od Kočevja do koče nas vodi lahka označena pot, ki traja uro in pol. Pol ure stran od koče lahko občudujemo razvaline gradu Friderika Celjskega in Veronike Deseniške, v bližini pa je tudi Ledena jama na Stojni. Od koče se bolje pripravljeni lahko odpravijo še na Livoldski vrh, Požgani hrib in Mestni vrh.

Planinski dom na Boču (658 m)

Iz Zgornjih Poljčan do doma nas vodi eno uro dolga lahka pot, ki jo bodo zmogli tudi najmlajši. Na vrhu nas čaka 20-metrski razgledni stolp, ki nas nagradi z lepim razgledom po večjem delu vzhodne Slovenije. Do vrha Boča nas čaka še ena ura hoje, do Planinske koče Velikonočnica (550 m) pa samo še pol ure lahke planinske poti.

Kosijev dom na Vogarju (1.054 m)

Bohinj | Foto: Bohinj Nad Bohinjskim jezerom se dvigajo številne zanimive razgledne točke in dom na Vogarju je odlična izbira, če želimo uživati v razgledu in dobri hrani. Iz Stare Fužine gremo lahko čez Hudičev most ob Mostnici in naprej na Vogar, kamor bomo prispeli v uri in pol.

Domžalski dom na Mali planini (1.534 m)

Lepo izhodišče za raziskovanje Kamniško-Savinjskih Alp je tudi Domžalski dom na Mali planini. Pot z Rakovih Ravni, kamor se iz Stahovice oziroma Gornjega Grada pripeljemo z avtom, je dolga 40 minut. Lahko pa do Rakovih Ravni pridemo tudi iz Luč ob Savinji, po dolini Podvolovljeka. V bližini doma je mogoče videti Jamo Veternico, Preskarjev muzej, pastirske koče in v sezoni lahko tudi poskusimo mlečne izdelke.

Slavnik (1.018 m)

Slavnik v bližini Kozine je lep cilj za družinski izlet, kjer je poleti tako veliko različnega cvetja, da bodo očarani tako otroci kot mi. Iz Podgorja do vrha, kjer je Tumova koča, je eno uro hoje.

Zasavska Sveta Gora (846 m)

Na Planinski dom na Zasavski Sveti Gori lahko pridemo tudi z avtomobilom, in sicer iz Zagorja ob Savi, čez Kisovec in Čolnišče ali pa z Vač, čez Podbukovje. Sicer pa pohod z Vač traja dve uri in pol, iz Kisovca pa dve uri. Na Vačah lahko obiščemo tudi GEOSS – Geometrijsko središče Slovenije.

Vremščica
 | Foto: Vremščica

Velika Vremščica (1.027 m)

Pogorje Vremščice med Senožečami, Pivko in Divačo nas bo očaralo z osupljivimi razgledi od Dolomitov do morja. Iz Senožeč bomo v uri in 45 minut prispeli na to prekrasno planoto v Senožeških hribih. Na vrhu je orientacijska plošča na kamnitem stebru, da bomo lažje prepoznali vse vrhove. Na vrhu je tudi cerkev.

Naravne toplice Klevevž

Blizu Šmarjeških Toplic je zanimivo naravno kopališče, kjer voda nikoli v letu ni hladnejša od 21 stopinj Celzija. To so naravne toplice Klevevž ob potoku Radulja, ki ustvarja čudovito sotesko z nekaj manjšimi slapovi. Ob vznožju zadnjega slapu je bazen, v katerem se zbira voda izvira Klevevška toplica, ki na dan priteče s temperaturo 24,8 stopinje Celzija. Zraven je tudi grajski park z mlinom in kraške jame.

Sečovlje | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Krajinski park Sečoveljske soline

Krajinski park Sečoveljske soline je s svojim razvejanim sistemom potk med solinarskimi bazeni primerna pohodniška destinacija tudi za najmlajše in za vozičke. Otroci bodo z zanimanjem poslušali, kako pridelajo sol, da pride od tu na prodajne police. Izlet bo zelo zanimiv tudi za ljubitelje ptic, saj so v parku registrirali že več kot 300 vrst ptic. Pot ob Dragonji od vstopne zapornice do Muzeja solinarstva je dolga približno 2,5 kilometra.

Cerkniško jezero
 | Foto: Cerkniško jezero

Krožna pot okrog Cerkniškega jezera

Okrog presihajočega jezera vodijo tri različno dolge poti (10, 12 in 18 km). Najkrajša vodi od Dolenjega Jezera čez Ribiški kot, ob vznožju Javornikov do Dolenje vasi ter nazaj na izhodišče. Sprehodimo se mimo ostankov gradu Karlovec in razglednih točk na Slivnico ter Cerkniško jezero. Pot je položna in primerna za vse.

Poskrbite za varnost na vsakem izletu

družina izlet | Foto:

Žal se nam tudi na izletu lahko marsikaj pripeti. Nesreča ne počiva, zato poskrbite, da boste imeli sklenjeno pravo nezgodno zavarovanje.

Med najbolj pogostimi poškodbami, ki jih zavarovanci prijavijo zavarovalnici, so poškodbe, ki zahtevajo aktivno zdravljenje, kot so zvini, ureznine, udarci. Kar 23 odstotkov poškodb pa se nanaša na izplačilo za zlom kosti. 25 odstotkov prijavljenih poškodb se zgodi osebam v starosti med 50 in 60 let, sledijo osebe v starosti med 40 in 50 let ter osebe, stare od 30 do 40 let. To pomeni, da se večina poškodb zgodi delovno aktivnim osebam.

NLB Vita | Foto: Ker imajo posledice nezgode lahko velik vpliv tudi na vaše finančno stanje in finančno stanje vaše družine, se zavarujte z nezgodnim zavarovanjem.

Na voljo je več paketov: Osnovni, Varni, Aktivni in Premium, ki se razlikujejo po zavarovalnih vsotah in kritjih. Paketi vključujejo: nezgodno smrt oziroma popolno trajno invalidnost, nezgodno smrt v prometni nesreči, nezgodno invalidnost, zlom kosti, nadomestilo za okrevanje po poškodbah in nadomestilo za fizioterapijo.

Zakaj skleniti zavarovanje NLB Vita Nezgoda:

- ker lahko nezgoda povzroči nepredvidljive stroške,

- ker je zavarovalnina lahko izplačana še pred koncem zdravljenja, v povprečju v 10 dneh od prijave zloma kosti,

- ker so nadomestila za okrevanje po poškodbah vnaprej znana.

Zavarujte dogodivščine svojih junakov

NLB Vita | Foto: Kar sedem odstotkov nezgod se se otrokom in mladostnikom zgodi pri organiziranih športnih aktivnostih, 93 odstotkov pa v prostem času. Kar 35 odstotkov poškodovanih otrok utrpi težje poškodbe, med katere sodijo izpahi in opekline II. stopnje. Zlom kosti se zgodi skoraj vsakemu četrtemu otroku ali mladostniku. Več kot 70 odstotkov otrok, ki se jim je pripetila nezgoda, je starih od šest do 16 let, najbolj pa so izpostavljeni v obdobju šolanja.

Za varne dogodivščine svojih junakov pa poskrbite s sklenitvijo nezgodnega zavarovanja otrok in mladine NLB Vita Nezgoda Junior, saj se boste tako izognili finančnim obremenitvam družinskega proračuna. Preureditev doma v primeru trajne invalidnosti je lahko finančno zelo zahteven projekt. Paket lahko prilagodite aktivnostim svojega otroka, tako lahko izbirate med paketi Previdni, Aktivni in Športnik, ki se razlikujejo po kritjih in zavarovalnih vsotah.

Zavarovalnica, ki trži in sklepa nezgodno zavarovanje NLB Vita Nezgoda in NLB Vita Nezgoda Junior: Vita, življenjska zavarovalnica, d.d., Trg republike 3, 1000 Ljubljana, vpisana v sodni register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani, znesek osnovnega kapitala: 7.043.899,19 EUR, matična številka: 1834665. Zavarovanje tržijo poslovne enote NLB d.d., Ljubljana. Banka pri tem nastopa kot zavarovalni zastopnik. Vita, življenjska zavarovalnica, d.d. v primeru nastanka zavarovalnega primera jamči za izplačilo v višini zavarovalne vsote.

Ne spreglejte