SiolNET. Trendi Odnosi
0,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za lažje obdarovanje: šopki, ki se ujemajo z določenim nebesnim znamenjem

0,14

termometer

šopek
Foto: Arhiv Sanjski šopek

Četudi ne verjamete v horoskope in osebne lastnosti, ki naj bi pripadale vsakemu od dvanajstih nebesnih znamenj, bi bilo morda zanimivo preveriti, če lahko s šopkom cvetja, ki naj bi bil primeren za določeno znamenje, razveselite vam drago osebo.

Metka Sporiš, Sanjski Šopek Trendi Slovenka, ki s šopki letno oskrbi več kot 70 nevest: "Kakšno je treba tudi prizemljiti"

Šopek cvetja je vedno dobra ideja ob obdarovanju, vendar pa se ob tem marsikdo znajde pred dilemo, kakšne cvetlice sploh izbrati. Morda vam bodo pri tem pomagali nasveti mojstrice kreiranja cvetličnih aranžmajev Metke Sporiš, ki zna ustvariti dih jemajoče kreacije. 

Njena butična cvetličarna je zelo priljubljena pri nevestah, za katere letno izdela od 70 do 90 poročnih šopkov, več o tem, si lahko preberete tukaj.

Metka ima vedno polno glavo idej za izdelavo šopkov za različne priložnosti, in tokrat se je domislila prav posebne. Ob začetku leta se marsikdo ozira po nebesnih znamenjih, zato se je poigrala in poiskala cvetje ter šopke, ki so primerni za določen astrološki znak. 

šopek Foto: Arhiv Sanjski šopek

Oven → 21. 3.–20. 4.
Šeboj (ki ga največkrat vidimo v zlati barvi) je simbolična rastlina za voditelja nebesnih znamenj. Te rože predstavljajo čutno strast ovnov. Primerno cvetje je tudi kostanjevičevje, ki predstavlja prijazno naravo, obenem pa je povezano tudi z globoko naklonjenostjo in skrbjo.
Šopek za ovna: Ovni so znani po skrbnosti do bližnjih in odnosu do narave. Idealen šopek za ovna ali ovnico je sestavljen iz znanih cvetlic (brez eksotike). Lahko je okrašen z nekaj vejicami ali travami, ki jih najdemo v naravi.

Bik → 21. 4.–20. 5.
Biki so znani po svoji senzualni in ljubeči naravi, obenem pa so radi tudi ljubljeni. Najprimernejša roža zanje je lilija, ki predstavlja plodnost in čistost. Lilija je tudi zapeljiva in dišeča, zato bo biku zagotovo všeč.
Šopek za bika: Astrološki znak bika je znan po čutnosti. Takšen naj bo tudi šopek. Čuten, nekoliko drzen (a ne preveč) in zapeljiv. Vsebuje naj cvet lilije, ki ga lahko dopolnimo še s kakšnimi drugimi cvetovi po izbiri.

Dvojčka → 21. 5.–20. 6.
Dvojčki so izredno družabni, samozavestni in radodarni. Vodi jih ustvarjalnost, in nikoli jih ni strah predstaviti lastnih idej. Dvojčki imajo tudi naravno karizmo in šarm, kar velja tudi za sivko. Ta s svojo barvo in vonjem izstopa prav tako kot dvojčki.
Šopek za dvojčka: Cvetlični horoskop dvojčkom pripisuje sivko. Šopek naj vsebuje sivko, saj bo pritegnila pozornost s svojo barvo in vonjem.

šopek Foto: Arhiv Sanjski šopek

Rak → 21. 6.–22. 7.
Vrtnice vseh barv so povezane z znamenjem raka. Bela vrtnica pa je rojstna roža vseh, ki so rojeni v raku. Barva predstavlja nedolžnost, čistost in mladost, kar izredno dobro sovpada z znamenjem raka.
Šopek za raka: Raki so znani po svoji nežnosti, zato naj izbira barve vrtnic to upošteva. Primerne bodo vrtnice v svetlih odtenkih, ki so lahko samostojne ali pa v kombinaciji z mešanim cvetličnim aranžmajem.

Lev → 23. 7.–22. 8.
Sončnice prinesejo takojšnje veselje, še posebej divjim levom. Prav tako kot te rumene in sijoče rože so tudi levi izredno topli, strastni in dinamični. Sončnice predstavljajo tudi zvestobo in srečo, kar sta dve dodatni lastnosti levov.
Šopek za leva: Avgusta, ko praznujejo levi, začnejo cveteti tudi prostrana polja sončnic, ki polepšajo pokrajino. Sončnica je rastlina pozitive in moči, je velika, mogočna in dobrohotna – šopek sončnic, nabranih na polju, bo kot nalašč za leva.

Devica → 23. 8.–22. 9.
Krizanteme so prefinjene rože, ki so polne barv in osebnosti. Prav tako kot ljudje, rojeni v znamenju device, so drzne, a obenem skromne. So odporne in predstavljajo srečo. Tudi device so odporne in perfekcionistične, zato so krizanteme kot nalašč zanje.
Šopek za devico: Popoln šopek za devico ni velikosti XXL. Popoln šopek za devico je šopek normalne velikosti, ki bolj kot po velikosti, izstopa po izboru rož. Poleg krizantem bi bilo v šopku za devico še drugo cvetje, ki bi skupaj tvorilo lep, nežen in ravno prav nenavaden šopek.

šopek Foto: Arhiv Sanjski šopek

Tehtnica → 23. 9.–22. 10.
Tehtnice so zbrane in uravnotežene, zato so zanje najbolj primerne klasične vrtnice. Obenem so strastne zagovornice pravice in imajo izredno močno mnenje o tem, kaj je prav in kaj narobe. In tako, kot imajo ljudje radi vrtnice, imajo radi tudi tehtnice.
Šopek za tehtnico: Tehtnice zaradi svoje nedoločnosti najraje posežejo po klasiki. Enako velja pri cvetju. Znamenje tehtnice najbolje odraža vrtnica, ki jo lahko podarimo v šopku ali pa kot en sam cvet – cvet ljubezni.

Škorpijon → 23. 10.–21. 11.
Škorpijoni so izredno strastna znamenja, in kaj je bolj strastno, kot je šopek vrtnic? Te krasne rože predstavljajo ljubezen, čustva in strast. Marsikdo te rože podarja čisto brez pomena, prav tako kot škorpijon raztreseno kaže intenzivnost in ljubezen. Za to nebesno znamenje so primerne tudi druge temno rdeče rože, saj prikazujejo enake lastnosti, obenem pa so tudi skrivnostne.
Šopek za škorpijona: Za čustvenega in strastnega škorpijona je najboljša izbira šopek, ki je "močan in dinamičen". Vsekakor naj vsebuje vrtnice. Njihova barva določa različne pomene, zato so vrtnice primerne tudi za podarjanje med prijatelji. Rdeče so seveda rezervirane za ljubezenska sporočila.

Strelec → 22. 11.–21. 12.
Strelci so polni močne energije, ambicij in odprtega uma, so navdušeni nad potovanji in novimi izkušnjami. Njihovo raznoliko osebnost najbolje predstavljajo nageljni, ki imajo več različnih pomenov. Te rože predstavljajo ljubezen, navdušenje, srečo in fantazijo – odvisno od njihove barve. Dolgo obstojni nageljni predstavljajo tudi moč in vztrajnost, oboje pa lahko povežemo s strelcem.
Šopek za strelca: Cvetlični horoskop pravi, da gredo strelci odlično skupaj z nageljni. Strelcu lahko podarite šopek, ki je v celoti sestavljen le iz nageljnov, ali pa mešan šopek.

šopek Foto: Arhiv Sanjski šopek

Kozorog → 21. 12.–19. 1.
Kozorog je predstavljen kot odgovoren in zanesljiv. Kozorogi uživajo v varnosti, doslednosti in disciplini. Za to so zanje primerne mačehe, ki predstavljajo ljubezen, oboževanje druge osebe in resnično prijateljstvo.
Šopek za kozoroga: Za kozoroge so primerni različni šopki, a naj ne kršijo preveč pravil. Kozorogi so namreč znani po nagnjenosti k tradiciji in varnosti. Mačehe, ki najbolje odražajo njihov značaj, so odlična popestritev najrazličnejših cvetličnih aranžmajev.
  
Vodnar → 20. 1.–18. 2.
Za vodnarja so najbolj primerne orhideje, ki so elegantne, delikatne, eksotične in močne. Nanje močno vpliva okolje, kar je zelo podobno vodnarju, saj se radi "hranijo" z energijami drugih ljudi. Obenem so tudi napredni, neodvisni in zanimivi, prav tako kot orhideje.
Šopek za vodnarja: Popoln šopek za vodnarja z eno besedo: napreden. Naj bo torej napreden, nekoliko drznejših oblik in nenavadnih kombinacij cvetov. Cvetje in horoskop v primeru vodnarja dovoljujeta veliko svobode – kar tudi odlično odraža značaj vodnarjev.

Ribi → 19. 2.–20. 3.
Najprimernejše rože za ribi so vodne lilije, ki so, tako kot ribi, artistične in malenkost čudaške v njihovem bivanju. Ribi se večkrat zalotita pri lebdenju, uživata v življenju in sta izredno zabavna družba.
Šopek za ribi: Za ribi je značilna njuna dvojnost. Lahko sta zelo veseli in družabni, po drugi strani pa potrebujeta tudi trenutke zase. Njun idealni cvet so lilije: prijetne, rastoče navzven in hkrati nekoliko nenavadne.

12media, horoskop Trendi Novoletni horoskop 2021: kaj si bodo obljubili

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin