Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 6. 2012,
17.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

partnerstvo

Četrtek, 28. 6. 2012, 17.18

8 let

Deset načinov, kako se znebiti slabega zmenka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ste se kdaj znašli v položaju, ko je bil vaš prvi zmenek resnično grozen, vse, kar ste si želeli, pa je bilo, da zbežite? Nekaj načinov, kako to narediti, najdete spodaj.

Predstavljajte si, da oseba, s katero bi se morali dobiti, zamuja pol ure. To pa še ni vse. Oseba ni urejena in se niti ne opraviči, da je zamudila toliko časa. Ko sede nasproti, vam jasno pove, da si boste sami plačali obrok in tako dalje. Saj si predstavljate.

Verjetno si takšnega zmenka niste zamislili, niti si niste vnaprej pripravili izgovorov, ki bi vas rešili tega neugodja. Kako se izmakniti? Preprosto, za to namreč obstaja kar 10 načinov.

1. Bodite neposredni

Obstaja možnost, da oseba, s katero ste na zmenku, le ni tako slaba. Mogoče je živčna, ker že nekaj časa ni zmenkovala, zato ji lahko na lep način razložite, da se ne vede najbolje in da takšna nima možnosti pri vas. Obenem, če si seveda to tudi želite, povejte, da lahko začneta od začetka.

2. Prosite za račun

Če ste prepričani, da človek v vaši družbi nikoli ne bo vaš morebitni partner, prosite za račun, kar mu bo dalo jasno vedeti, da se je zmenek končal. Tako se boste rešili groznega zmenka, hkrati pa ne boste trpeli več v družbi nekoga, ki vam vzbuja toliko nelagodja.

3. Zlažite se

Če le ne gre drugače, lahko zmenek zapustite z izgovorom, da se popolnoma pozabili, da imate sestanek, ali da ste kaj pozabili narediti in morate takoj oditi. Tako vam ne bo treba povedati, da se človek neprimerno vede. Vendar pazite, laž ima kratke noge.

4. Šalite se

Saj veste, da so slabi zmenki vedno tisti, ki si jih najbolj zapomnite. Čez čas se boste lahko takšnemu peklenskemu zmenku le smejali, zato se lahko začnete šaliti že kar tam, saj bo zgodba tako še bolj sočna za pripovedovanje.

5. Bodite razumevajoči

Človek v vaši družbi ima lahko kakšne težave, zaradi katerih se vede tako, kot se vede. Nevede pa tako uničuje vajino noč. Lahko ste razumljivi in mu oprostite takšno vedenje, tako boste namreč lahko ugotovili, ali je bila oseba resnično vredna svojega časa.

6. Zamenjajte lokacijo zmenka

Mogoče pa je težava ravno v tem, da se ne počuti udobno tam, kjer sta se odločila imeti svoj prvi zmenek. Ste morda zašli v lokal, v katerem je glasno in je poln samskih ljudi? Zamenjajte lokacijo in se odpravite raje tja, kjer se bosta lahko v miru pogovarjala in se spoznavala.

7. Pokličite okrepitev

Če boste še pred zmenkom slutili, da bo ta grozen, skujte načrte že vnaprej. Prosite prijatelja ali prijateljico, da vas sredi zmenka pokliče. Če bo večer resnično slab, boste svoji družbi lahko rekli, da vas nekje nujno potrebujejo in da morate takoj oditi.

8. Uživajte v trenutku

Čeprav je zmenek resnično slab, se poskušajte vseeno zabavati. Zagotovo lahko poiščete eno stvar, v kateri lahko uživate. Uživajte v dobri hrani ali dobrem vzdušju, predvsem pa ostanite optimistični.

9. Poskrbite zase

Če bo oseba postala žaljiva, agresivna ali vam bo celo grozila, ne potrebujete niti enega izgovora. Vstanite, odidite in se ne ozirajte.

10. Bodite iskreni

Še najbolje pa je, da ste kar iskreni in si olajšate dušo. Če je bil zmenek resnično grozen, je zelo malo možnosti, da človeka zanimate. Tako boste obema prihranili čas, hkrati pa z zmenka odšli odraslo in zrelo.

Ne spreglejte