Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 5. 2014,
16.24

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

mož partnerstvo varanje zvezdniki

Petek, 23. 5. 2014, 16.24

7 let, 12 mesecev

9 razlogov, zakaj možje varajo svoje žene

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zakaj pravijo, da so moški nezvesti? Verjeli ali ne, ni vse (samo) v spolnih odnosih.

V raziskavi, ki so jo opravili v Združenih državah, so moški, ki so odgovarjali anonimno, našteli več različnih vzrokov za varanje. Med njih je nezadovoljstvo v spolnosti uvrstila le peščica moških, sedem odstotkov. Morda vam bodo ti razlogi pomagali, da svojemu partnerju pridete nasproti v njegovih življenjskih odločitvah, ki bodo preprečile skok čez plot. Iz raziskave se je tako mogoče naučiti marsikaj o moških in skok čez plot preprečiti, še preden se zgodi.

Ne počuti se več seksi Tudi moški imajo čustveno plat, pa če to priznajo ali ne. "Počutil sem se, kot da je moja žena preprosto prenehala name gledati kot na seksi moškega. Ves čas mi je govorila, kako grdo je postalo moje telo, vsak dan sem poslušal o tem, kako lep je George Clooney," je zapisal eden od moških v raziskavi. Ob tem se morate zamisliti, kako bi reagirale same, če bi vas mož vsak dan primerjal z zvezdnico ali manekenko. Svojemu moškemu raje prezrite kakšen odvečen kilogram, velikokrat pa pomaga že samo, če ga kdaj pohvalite pred drugimi ženskami.

Misli, da mu lahko nezvestobo spregledate Za nekatere moške je pomanjkanje občutka za posledice glavni razlog, da si upajo preveč. In prav to lahko pripelje do nezvestobe. "Moja žena ni nikoli delala zdrah, če sem delal pozno v noč ali če sem za njen rojstni dan gledal nogomet s prijatelji. Sicer sem vedel, da jo bom prizadel, a sem vseeno to naredil, saj sem bil prepričan, da se bom, tudi če me zaloti, izmazal z le nekaj krega in malo vroče krvi. Motil sem se," so stavki, ki so se pogosto pojavili v raziskavi. Čeprav se zaveda, da vas bo prizadel, bo to vseeno storil, saj ste mu verjetno že v preteklosti pokazale, da se vedno lahko reši iz težke situacije. Takšnemu moškemu morate preprosto jasno postaviti meje.

Ranjeni ponos Včasih težke izkušnje na moške vplivajo na čudne načine. Izgubo službe bodo zaradi občutka, da morajo biti tisti, ki k hiši nosijo denar, nadomestili ali s pijačo ali z žensko družbo, v vsakem primeru pa bo trpel zakon. "Imam čudovito ženo, a po šestih mesecih brezposelnosti sem bil na tleh. Sam o sebi sem imel slabo mnenje in ko sem spoznal žensko, ki sem ji bil vidno všeč, sem v njej našel rešitev za ranjeni ponos, dajala mi je občutek, da sem bog," je zapisal eden od sodelujočih v raziskavi. V primeru, ko ego vašega moškega trpi, je težko kaj narediti, predvsem zato, ker to pred partnericami skrivajo.

Vaša čustva niso na prvem mestu "Bil sem pohlepen. Ena ženska preprosto ni bila dovolj. Iskal sem samopotrditev in ranil tisto, ki sem jo imel rad. Obnašal sem se kot otrok v trgovini z bomboni. Osredotočenost na samega sebe in nespoštovanje čustev partnerice me je pripeljalo do varanja, ki je bilo izredno sebično dejanje," priznava eden od moških, ki ga je žena spravila k sebi šele s tem, ko ga je zapustila in mu tako pokazala, kako pomembna je bila v resnici v njegovem življenju. Kljub skoku čez plot sta pozneje našla skupno pot.

Ne počuti se pomembnega Natrpan delovnik, urnik, ki zahteva veliko časa, in premalo druženja med partnerjema so med glavnimi vzroki za moško nezvestobo. "Ko sva začela živeti skupaj, sva si izkazovala veliko pozornosti. Ves čas sva mislila drug na drugega. Vedel sem sicer, da vedno ne bo tako, a po le nekaj letih sem jo jemal za samoumevno in tudi jaz sem se počutil, kot da sem zadnji na spisku njenih prioritet," je še ena osebna izpoved moškega, ki je varal. Njegovega varanja ni spodbudilo pomanjkanje spolnosti, pač pa pomanjkanje pozornosti, ki si je je zelo želel, a tega kot moški ni zmogel niti pokazati.

Jezen je, a o tem ne govori Mož, ki vse težave drži v sebi, namesto da bi jih delil s partnerico, je pod velikim pritiskom. In prav ta ga dela ranljivega na čustvenem področju. "Žena me je videla, da trpim, poskušala mi je pomagati, a ji nisem pustil. Potem pa sem začel piti in v alkoholnem opoju sem iskal uteho pri drugih ženskah. Počutim se kot bedak, saj ne vem, zakaj sem lahko o svojih težavah govoril z drugimi ženskami, s svojo ženo pa ne," je eden od moških zapisal v raziskavi. Ker ne moremo videti v glave drugih in jim prebrati misli, velikokrat poskušamo najti stik s sočlovekom, s partnerjem pa nam ne uspe. Pomembno je, da ne dovolimo, da bi mu ramo nastavile druge ženske, bolje, da sami prevzamemo pobudo in vključimo njegove prijatelje – moški se jim raje in lažje zaupajo.

Ne počuti se cenjenega Čeprav je spolno življenje v najlepšem redu, moškim veliko pomeni, da se počutijo cenjeni. "Imel sem afero, dolgo šest mesecev, saj me je ta ženska cenila in mi je to tudi pokazala. Bilo je, kot da sem v devetih nebesih," je ena od resničnih zgodb, ki so jih med raziskavo povedali moški. Ne pozabite svojemu možu dati občutka, da to, kar naredi za družino, tudi vam nekaj pomeni, da se zavedate, da se trudi. Majhna pohvala, velika razlika.

Ves čas ga obsojate, da vara Pogled proti ženski ni varanje. Vsi imamo oči. Moški, ki so zvesti in so večkrat vseeno obtoženi varanja, ker živijo s (preveč) ljubosumno žensko, po raziskavi sodeč slej kot prej skočijo čez plot. "To sem naredil nalašč. Ni bilo dneva, da mi žena ne bi očitala druge ženske, bila je zelo ljubosumna. In ko se je pojavila priložnost, sem jo vedno zavrnil, enkrat pa sem imel dovolj in sem si rekel, da če že ves čas poslušam zaradi skokov čez plot, ki jih ni bilo, pa naj ima žena vsaj razlog." Če ima vaš moški svoje prijatelje, prijateljice ali službene kolege, to še ne pomeni, da vas vara. Svoje ljubosumje raje usmerite v kaj drugega, pogovorite se o tem, kaj vas moti, a brez sklepanja in obtoževanja.

Želi, da veste, da je nesrečen "Mesece sem ji govoril, da sem nesrečen, a me ni jemala resno. Želel sem si zakonskega svetovanja, želel sem si sprememb na bolje v zakonu. In potem je prišla ona, me zavrtela in bilo mi je lepo. Občutil se srečo in prevaral ženo. Bil sem spet srečen, pa čeprav je bila le afera za eno noč, za katero moja žena ne ve, a najin zakon deluje bolje kot kadarkoli prej," je zapisal eden od moških, ki so si upali sodelovati v raziskavi. Bodite pozorne, spremljajte njegove oči, v njih boste videle, ali je srečen ali ne. Če ni, lahko to pripelje do razpada zakona. Dober zakon je partnerstvo, v katerem morata biti zadovoljna oba zakonca.

Ne spreglejte