Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 2. 2016,
13.32

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča MasterCard

Natisni članek

Odkrivaj Slovenijo MasterCard advertorial

Četrtek, 25. 2. 2016, 13.32

2 meseca, 1 teden

Zakaj bo ta konec tedna po Sloveniji toliko rdečih balonov?

Vsebino omogoča MasterCard

Gre za humanitarni namen, ki bo ta konec tedna dobesedno preplavil Slovenijo, saj se bo odvilo kar nekaj dobrodelnih prireditev, z baloni ali brez njih. Se boste pridružili?

Petek, sobota ali nedelja – vsak dan lahko naredite nekaj dobrega

Tokratni konec tedna bo res nekaj posebnega, saj se bodo po Sloveniji odvili različni dogodki, a vsi z enakim namenom – pomagati pomoči potrebnim, še zlasti otrokom, in sejati dobro voljo. Čutite, da nekaj za lepši dan lahko naredite tudi vi? Za to boste potrebovali le nekaj dobre volje, priložnosti bo ta konec tedna zares veliko. Zakaj ne bi torej vašega izleta združili z dobrim namenom?

Prireditev Ljubljanski zmaj

Utrinek sanj, Zavod za spodbujanje lepše prihodnosti, organizira humanitarni dogodek Ljubljanski zmaj. Na dogodku se bo veliko dogajalo, vse od razstav umetnikov, delavnic za otroke do glasbenih nastopov. Glavni namen pa je spodbujanje lepše prihodnosti otrok iz socialno ogroženih družin. Zbrana sredstva bodo namreč namenjena izvajanju brezplačnih rojstnodnevnih zabav za te otroke.

Prireditelj obljublja, da bo na vsakih 500 ljudi, ki bodo všečkali FB-stran Utrinek sanj, Zavod za spodbujanje lepše prihodnosti, ter na vsakih 500, ki bodo prihod na dogodek Ljubljanski zmaj potrdili s klikom, za enega otroka iz manj spodbudnega okolja brezplačno organiziral sanjsko rojstnodnevno zabavo.

Vseslovenski pohod z rdečimi baloni

Dogodek se je odvil že lani v Mariboru in doživel takšen uspeh, da so se letos organizatorji odločili, da ga razširijo po vseh večjih mestih po Sloveniji. Pohod pripravljajo ob mednarodnem dnevu redkih bolezni, za simbol pa so si vzeli rdeče balone, ki predstavljajo ljubezen, upanje in otroško zvedavost nad življenjem.

Organizatorji dogodka želijo opozoriti, da ima drugačnost, ki se ne zrcali le v otrocih, temveč tudi odraslih, mesto med vsemi nami.

Tek okoli Blejskega jezera

Društvo Vztrajaj – Never give up že četrto leto zapored zadnji konec tedna v februarju pripravlja humanitarni tek, 4. Ruth-in tek v spomin na Ruth Podgornik Reš.

Ruth Podgornik Reš je bila ženska z velikim srcem, ultramaratonka, vrtnarka, pisateljica, kuharica ... S pozitivnim pogledom na svet je tudi druge spodbujala k ustvarjanju boljše prihodnosti. V njen spomin letos pripravljajo športno-humanitarni tek, s katerim bodo pomagali otrokom iz socialno ogroženih družin.

Na dogodek vabljeni vsi tekači, pohodniki in vsi ljudje dobre volje. Udeležite se 48-urne poti okoli Blejskega jezera, kjer je ogromno tekaških ur preživela tudi Ruth Podgornik Reš, in tako pomagajte. Pridružite se lahko kadarkoli v času prireditve in odtečete ali prehodite, kolikor želite. Ob prijavi boste prejeli praktična darila, organiziran je tudi dodatni program.

Ne spreglejte