Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 12. 2015,
8.58

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

advertorial MasterCard Škofja Loka

Četrtek, 17. 12. 2015, 8.58

2 meseca, 1 teden

Za konec tedna na decembrsko LUFtanje v Škofjo Loko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Bi znali razvozlati kratico LUFt? Gre za Loški umetniški festival, kjer ustvarjalci predstavljajo svoje unikatne izdelke. Pa tudi sicer ne bo dolgčas ...

Beli december v Škofji Loki

V Turističnem društvu Škofja Loka tudi letos organizirajo zimski festival, imenovan Beli december. No, december res še ni bel, a to ne pomeni, da ne more biti zabaven. V Škofji Loki so poskrbeli za pester in zabaven program za vse generacije in okuse, skozi ves mesec. K sodelovanju so povabili številne glasbenike, skupine in umetnike, ki bodo pomagali ustvarjati nepozabne decembrske trenutke. Ta konec tedna vabijo na LUFt.

Praznični LUFt

Škofja Loka je mesto umetnikov, zato večkrat letno organizirajo LUFt in takrat se mesto prelevi v pravo tržnico takšnih in drugačnih ročno narejenih izdelkov. Kot se spodobi za december, pa bo tokrat festival obarvan praznično, obljubljajo pa tudi pester spremljevalni program. V soboto, 19. decembra, si torej rezervirajte prost večer ter se udeležite LUFtanja v Škofji Loki – od 17. do 22. ure.

Poleg ogledovanja unikatne tržnice, kjer boste lahko nakupili tudi izvirna božična darila, boste lahko uživali tudi v dobri kulinariki, se družili z Božičkom, si ogledali kar dve ulični predstavi in se pozibavali ob dobri glasbi v živo.

Dobra hrana v okviru Grajske gostije

Seveda vas Škofjeločani ne bodo pustili lačnih. Vzporedno z LUFtom bo potekala Grajska gostija, katere namen je predstavljati lokalne ponudbe domačih dobrot. Pravijo, da dogodek ni le za potešitev lakote, temveč odlična priložnost za klepet in druženje.

Škofjeloška božična tržnica

Če boste v Škofjo Loko prispeli že pred začetkom LUFta, vam ne bo dolgčas. Od 9. do 13. ure bo namreč na Cankarjevem trgu odprta božična tržnica, kjer boste lahko že začeli zbirati ideje za decembrska darila. Menda ne manjka niti slastnih prigrizkov – kakšnega si le privoščite, da boste lažje zdržali do večera.

Ste oboževalci legendarnih The Beatles?

Potem je Škofja Loka ta konec tedna pravi kraj za vas. Poleg vsega dogajanja bo namreč mogoče poslušati tudi tribute skupino, posvečeno The Beatlesom. Obljubljajo, da vas bodo z originalnim pristopom popeljali v čas najboljše glasbe. Slišali boste hite, kot so Can't Buy Me Love, Yesterday, She Loves You, I Want to Hold Your Hand, Here Comes the Sun, Hey Jude in mnoge druge. Ob 20.30 na Mestnem trgu!

Ne spreglejte