Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 4. 2015,
15.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 21. 4. 2015, 15.00

8 let

Kam z avtodomom?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kampiranje je zelo priljubljeno, saj se tako vsaj za nekaj časa popolnoma izognemo zaprtim prostorom in mestnemu vrvežu. Če želite tudi v kampu bivati udobno, se odločite za avtodom. Kam v Sloveniji?

Zakaj se odločiti za počitnice v kampu?

Tisti, ki že kampirajo, dobro poznajo prednosti tovrstnega dopustovanja, za tiste, ki so še začetniki, jih naštejmo le nekaj:

Kje kampirati v Sloveniji?

Ob jezerih

Bohinjsko jezero: Kamp Zlatorog se nahaja v osrednjem delu nacionalnega Triglavskega narodnega parka in je idealno izhodišče za planinarjenje, za obisk slapa Savica, čolnarjenje, ribolov, kajakaštvo, kopanje ter preostale športne dejavnosti. Lahko se odpravite tudi v adrenalinski park pod Voglom.

Bled: Kamp Bled Leži na zahodni strani Blejskega jezera, od katerega je oddaljen le 150 metrov. Odlikujeta ga idilična lega in kratka oddaljenost od središča Bleda. Primeren je tako za aktivne dopustnike, ki se lahko odpravijo na pohod okoli jezera, po okoliških hribih ali na kolesarski izlet, kot tudi za družine z otroki in ljubitelje narave. Ob jezeru je urejena plaža, čisto zraven sta tudi lokal in restavracija.

Šobec: Kamp Šobec je med kampi najvišje kategorije. Nahaja se v lepem borovem gozdu med majhnim jezerom in reko Savo Dolinko, z enkratnim pogledom na Julijske Alpe in Karavanke.

Velenjsko jezero: Kamp Jezero leži ob Velenjskem jezeru, oddaljen približno kilometer zahodno od Velenja. V kampu so manjše igrišče za otroke, lokal in restavracija, blizu pa tudi športni center z zunanjimi in notranjimi teniškimi igrišči, igrišči za odbojko na mivki, košarko, nogomet, minigolf. Telovadite lahko tudi v fitnes centru ali igrate golf na bližnjem igrišču. Mogoča je tudi izposoja koles.

Na morju

Kamp Adria: Kamp Adria leži tik ob morju v Ankaranu in ima lastno, kilometer dolgo plažo, ki je deloma prodnata, deloma betonirana. Na voljo je tudi uporaba zunanjega bazena in bazena za otroke z morsko vodo. Tu na urejenih igriščih lahko igrate tenis, minigolf, odbojko, košarko in nogomet. V sklopu kampa deluje tudi wellness center z notranjim bazenom in savnami.

Kamp Belvedere: Kamp Belvedere se nahaja v turističnem naselju Belvedere. Tu boste imeli številne možnosti športne rekreacije: od plavanja, sprehajanja, kolesarjenja, do igranja tenisa, golfa, namiznega tenisa, vožnje s čolni in plesa. V trgovini ob recepciji lahko najamete kolo.

Kamp Strunjan: Kamp Strunjan je blizu Pirana in Portoroža. Strunjanski park ponuja obilo možnosti za preživljanje aktivnih počitnic. Poleg so tudi istoimensko naravno zdravilišče, bazeni, savne, fitnes, igrišča za tenis, odbojko na mivki, košarko, minigolf ...

Kamp Fiesa: Kamp Fiesa leži v zelenem, mirnem zalivu Fiesa, ki je od Portoroža oddaljen le tri kilometre in je znan tudi po dveh sladkovodnih jezercih. Je le 100 metrov od morja, tu pa se poleg plavanja lahko tudi potapljate. S kolesom ali peš se sprehodite do strunjanskih solin ali se odpravite v bližnji Piran.

Kamp Lucija: Kamp je na robu Portoroža, na zelenem polotoku Seča, od središča mesta oddaljen le en kilometer. Plaža v kampu je prejela modro zastavo za urejenost. Ponavadi ga izberejo tisti, ki se podnevi radi sončijo na plaži, zvečer pa uživajo v živahnem nočnem življenju.

V gorah

Kamp Trenta: Nahaja se ob glavni cesti Bovec−Vršič, približno 21 kilometrov severno od Bovca. V akciji Naj kamp 2012 je bil kamp Trenta v Soči izbran za najboljši slovenski kamp v kategorij malih kampov. Je odlično izhodišče za sprehode po Soški poti, od najbližjega plezališča pa je oddaljen le 500 metrov.

Kamp Triglav: Kamp Triglav prav tako leži ob cesti Bovec−Vršič, v vasi Trenta. Med njim in reko Sočo je le cesta. V neposredni bližini kampa je veliko sprehajalnih poti, lahko si izposodite tudi palice za nordijsko hojo. Kamp je prijetno izhodišče za planinarjenje, pohodništvo, gorsko in cestno kolesarjenje ter gorništvo.

Kamp Natura Eco Camp: Kamp je namenjen predvsem tistim, ki obožujejo umirjene dopuste v naravi. Prostor je urejen na večjem travniku, ki je z vseh strani obdan z gozdom. V bližini je tudi farma severnih jelenov in arabskih konj.

Kamp Kamne: Nahaja se v Gornjesavski dolini, v neposredni bližini vasi Dovje in Mojstrana. Kamp leži ob vznožju Karavank in v neposredni bližini Julijskih Alp, zato je tudi idealno izhodišče za vzpon na nacionalni simbol Slovenije – Triglav. Na recepciji dobite vse ustrezne informacije za kolesarske izlete, planinarjenje, priporočajo pa tudi številne izlete ali sprehode v alpske doline Vrata, Kot in Krma.

Na podeželju

Kamp Dujčeva domačija: Kmetija s prostorom za kampiranje v okviru Dujčeve domačije je od Divače oddaljena približno šest kilometrov, v smeri Ribnica oz. Ilirska Bistrica. Leži ob reki Reki, v neposredni bližini Škocjanskih jam. V bližini je kar nekaj kraških jam: Park Škocjanske jame, Vilenica, Dimnica ter bolj znana Postojnska jama. V bližini je tudi letališče Gabrk, kjer se lahko dogovorite za panoramski izlet ali se zapeljete celo do Benetk.

Kamp Jelinc: Našli ga boste ob cesti Bovec−Trenta, v kraju Soča, na turistični kmetiji Jelinčič. Če imate radi adrenalinska doživetja, je Bovško primerno za razne športne aktivnosti, na primer: rafting, kajak, soteskanje, jahanje, jadralno padalstvo, jamarstvo in druge adrenalinske športe.

Kamp Trnovc: Sredi zelenja stoji velika kmečka hiša, kjer je bil nekoč mlin. Danes je hiša preurejena v gostinski objekt, kjer vam postrežejo z izvrstnimi domačimi jedmi.

Kamp Rovn: Kamp prostor Rovn Selca upravlja Športni park Rovn, tako da so možnosti rekreacije zares velike. Lahko igrate nogomet, tenis, odbojko na mivki, košarko .... Dodatno so gostom pripravili posebno mesto za piknike, tudi s pokritim prostorom. Najmlajšim pa je na voljo posebno igrišče z igrali.

V bližini term

Kamp Terme Čatež: Kamp Terme Čatež se nahaja tri kilometre zahodno od Brežic, tik ob reki Savi. Lokacijo predvsem poznajo golfisti, saj je tam znano igrišče Mokrice, od Čateža oddaljeno le sedem kilometrov. V sklopu turističnega centra ponujajo tudi teniška igrišča, igrišča za nogomet, košarko, rokomet, odbojko na mivki, minigolf, bowling ... V okolici so urejene tudi številne kolesarske poti.

Kamp Terme Lendava: Leži ob vznožju Lendavskih goric, na tromeji Madžarske, Hrvaške in Slovenije. Od središča Lendave je kamp oddaljen dober kilometer. Tik ob kampu so bazen s termalno vodo, olimpijski plavalni bazen s toboganom in drčo, otroški bazen z navadno ogrevano vodo ter gostinski lokal z letno teraso.

Kamp Terme Vivat: Postajališče za avtodome Vivat deluje v okviru Term Vivat. Terme ležijo v vasi Moravske Toplice, kjer se ravnica počasi začne dvigovati v Goričko. Nudijo vam številne možnosti za aktivno preživljanje vašega oddiha, od kolesarjenja, sprehajanja, nordijske hoje, splavarjenja po reki Muri, pa vse do lokostrelstva, paintballa in drugih aktivnosti. Če imate radi neokrnjeno naravo, je Prekmurje prava izbira.

Kamp Natura – Terme Olimia: Kamp Natura leži ob Termalnem parku Aqualuna. Poleg vodnih aktivnosti se lahko odločite za kolesarjenje v okolici ali daljše sprehode. Mogoča je izposoja koles.

Ne spreglejte