SiolNET. Trendi Odkrivaj Slovenijo
Vsebino omogoča Mastercard

Foto: Bojan Puhek

  • Messenger
  • Messenger

Ideja za izlet: na največji družinski festival v Sloveniji

Foto: Bojan Puhek
Vsebino omogoča Mastercard

Foto: Bojan Puhek

Da je jesen dolgočasna? V takšni družbi, kot nas ta konec tedna čaka v Velenju, zagotovo ne! Tam nas bo namreč zabavala sama Pika Nogavička, ki vsako leto poskrbi za nepozabne spomine.

Ta konec tedna pravila postavlja pegasta devetletnica

Velenjski Pikin festival je že v polnem teku, saj nas deklica, ki nikoli ne obuje enakih nogavic, zabava že od 18. septembra. Ta konec tedna, v soboto, 24. septembra, pa bo festival najbolj živahen. Zato, še posebej če imate doma navihane otroke, tega ne gre zamuditi.

Pikin festival je največja in najbolj priljubljena prireditev za otroke v Sloveniji, a to še ne pomeni, da tam odrasli nimajo kaj početi. Najmlajši bodo razširili svoje meje domišljije, odrasli pa našli čas, da ponovno zbudijo otroka v sebi. S svojo kulturno, izobraževalno in ustvarjalno vsebino tako nudi zabavo za vse generacije.

Ta konec tedna se spomnite, kako lepo je biti otrok. Ta konec tedna se spomnite, kako lepo je biti otrok. Foto: Bojan Puhek

Skrbi pustite doma!

To je prvo in edino pravilo, ki velja za vse, ki se bodo ta konec tedna udeležili Pikinega festivala. Popoln nadzor nad celotnim dogajanjem bo imela namreč slavna pegasta deklica, zato disciplina in red zagotovo ne bosta glavni vodili dogodka.

V Pikini deželi obiskovalce čakajo zanimiva presenečenja, veliko novega znanja in učenje najrazličnejših spretnosti. Obiskovalci bodo spoznavali vse tisto, kar v šoli, vrtcu in službi ne morejo, predvsem pa se zabavali. V mojstrskih delavnicah bodo otroci kalili svoje veščine, ustvarjali v umetniških četrtih, izdelovali zanimive izdelke, raziskovali, se igrali in, seveda, uživali.

Majhni in veliki otroci - na Pikinem festivalu se bo našla zabava za vsakogar. Majhni in veliki otroci - na Pikinem festivalu se bo našla zabava za vsakogar. Foto: Bojan Puhek

Osrednja tema letošnjega festivala je Sam svoj mojster

Letošnji glavni izziv bo, da se otroci naučijo nekaterih ročnih spretnosti, ki so danes že malce pozabljene. Skupaj bodo popravljali avtomobile, zamenjali sijalke, zasadili vrtove, celo zgradili hišo ter sešili oblačilo, napeljali vodovod, ustvarjali iz lesa in testa. Slišati je zahtevno, a s pomočjo Pike Nogavičke bodo stvari stekle lažje.

Ne pozabite obleči Pikinega kostuma!

Na Pikinem festivalu bo mogoče srečati številne Pike, ki na ustvarjalnih delavnicah in drugih zabavnih dogodkih animirajo otroke. Vsako leto pa se jim pridružijo tudi številni obiskovalci, ki se za en dan prelevijo v pegasto dekle s kitkami. Ste za? Poglejte si, kako doma izdelati Pikin kostum:

[video: 60080 / ]

Dan izkoristite še za druge postanke v Velenju

Pikin festival se odvija v Velenju, najmlajšem slovenskem mestu, kjer si lahko ogledate številne zanimivosti. Med drugim si lahko obiščete slavni velenjski muzej premogovništva, si ogledate največji kip Tita, ki stoji v središču mesta, ali se sproščate ob čudovitih velenjskih jezerih, ki ponujajo tudi številne možnosti za rekreacijo.

Mi smo ga že obiskali:

Mesto, kjer se pozdravljajo s "Srečno"! (video)

Klik za ogled videa našega raziskovanja Velenja in okolice. Klik za ogled videa našega raziskovanja Velenja in okolice. Foto: Ana Kovač

 

Sodelujte z zanimivimi turističnimi predlogi iz Slovenije in se potegujte za bogate nagrade!

Nagradni sklad in žrebanja:

3. 10. 2016 – FOTOAPARAT in pet predplačniških brezstičnih kartic Mastercard v vrednosti 50 evrov

2. 11. 2016 – pet predplačniških brezstičnih kartic Mastercard v vrednosti 50 evrov

1. 12. 2016 – pet predplačniških brezstičnih kartic Mastercard v vrednosti 50 evrov

2. 1. 2017 - NAVIGACIJSKA NAPRAVA GARMIN in pet predplačniških brezstičnih kartic Mastercard v vrednosti 50 evrov

 
delitve: 17
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin