Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 4. 2014,
19.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 25. 4. 2014, 19.25

8 let

Zoran Janković v modri zagotavlja miren spanec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Barve imajo pomembno sporočilno vrednost, pa če se tega zavedamo ali ne. Preverili smo, kaj s svojo izbiro oblačil in barv sporočata kandidata za predsednika stranke Pozitivna Slovenija.

Ustanovitelj stranke Zoran Janković je na kongres Pozitivne Slovenije prišel v spremstvu žene Mije. Ta je ob možu umirjala strasti v odtenku rožnate, ki je barva ljubezni, topline in nežnosti, medtem ko je Zoran ob izbiri poslovne obleke, kot se za strankarski kongres spodobi, in kravate v temno modri barvi dokazal svojo avtoriteto v stranki. Janković zagotavlja miren spanec Modra je namreč barva avtoritete, visokih vrednot, zrelosti, razuma, natančnosti, sposobnosti in za piko na i tudi sanj, kar je glede na ugibanja o razpletu kongresa stranke še posebej zanimivo.

Janković na kongresu umirja napetost in z vplivom barv, ki jih nosi, napoveduje tudi miren spanec. Ali se bo moč barve dejansko odrazila, pa bomo videli jutri. Alenka Bratušek osredotočena na cilj Predsednica vlade Alenka Bratušek je na kongres prispela z zamudo in se pokazala v sicer zelo pogosti poslovni modni kombinaciji za tople dni – v sivi obleki s srajco v beli barvi.

Siva predstavlja profesionalnost, resnost in osredotočenost k cilju, h kateremu z današnjim glasovanjem stremi Bratuškova. Zanesljiva in močna Siva barva pa v sebi skriva še eno pomembno sporočilo, delovanje iz ozadja, kar je posebej značilno za ljudi s političnim in bančniškim poklicem.

S to barvo namreč izraža moč, ki je ena izmed pomembnejših lastnosti v tem poklicu, hkrati pa prav z izbiro te barve sporoča, da je zanesljiva oseba, kar je še posebej pomembno, ko je govora o izvajanju pomembnih vladnih reform. Nedolžna in čista Bela srajca, ki dopolnjuje modno kombinacijo predsednice vlade, tradicionalno simbolizira jasnost, nedolžnost in čistost, kar naj bi bila ena izmed glavnih lastnosti, zaradi katere so se pred kongresom Pozitivne Slovenije koalicijski partnerji s svojo podporo obrnili k Bratuškovi.

Ne spreglejte