Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Boh

Petek,
11. 1. 2013,
15.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 11. 1. 2013, 15.27

8 let

Zlati globusi: zgodovina velikih kiksov in presežkov na rdeči preprogi

Tina Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Podelitev zlatih globusov ni samo filmska nagrada, ampak je tudi bolj ali manj uspešna modna parada. Pokukajmo v zgodovino.

Podelitev zlatih globusov je pred vrati. Trinajstega januarja se bo hollywoodska smetana spet sprehodila po prestižni rdeči preprogi, tako da se bodo zvezdnice med seboj potegovale tudi za naziv najbolje oblečene. Modna zgodovina zlatih globusov je zelo pestra, zato smo naredili izbor najboljših in najslabše oblečenih vseh časov.

Parada maškar? Ne, zlati globusi ...

Čeprav se lahko večini zvezdnic priklonimo in čestitamo za slog, pa so nekatere včasih res močno zgrešile.

Helena Bonham Carter je na rdečo preprogo stopila z burleskno obleko, ki je bila videti, kot bi jo sama sešila v zadnjem hipu, pričeske ni imela, saj je bila razmršena, na noge pa je nataknila čevlja različnih barv in mislila, da bo s tem izpadla drzno, vendar je bilo vse skupaj videti še bolj groteskno.

Prav gotovo lahko pohvalimo brezhibno postavo Sharon Stone, vendar včasih v svojih odpravah grdo zgreši, tako kot leta 2003, ko je bila videti kot kakšna močno zdelana catwoman.

Mlada in seksi Cameron Diaz je bila leta 1999 na višku mladosti, vendar je na rdeči preprogi delovala starikavo, prestrašeno in celo nekoliko omamljeno. Kot da bi deset minut pred odhodom na prireditev nase vrgla tisto, kar ji je najprej prišlo v roke.

Vanessa Williams sicer velja za sinonim elegance, vendar je leta 2007 doživela hud modni spodrsljaj. V glavo je bila videti kot razkošen pudelj, na splošno je delovala precej ceneno.

Obstaja kar nekaj "biserov" igralke Lare Flynn Boyle, vendar je njena obleka iz leta 1999 gotovo najslabša med slabimi. Prav nič ni bilo na pravem mestu, od pričeske, rdeče šminke, obupne satenaste obleke in razkošnega perje. Vse skupaj je bilo primernejše za kakšno kabarejsko predstavo.

Vedno zelo urejena in prefinjena Nicole Kidman si kdaj pa kdaj tudi privošči kakšen modni spodrsljaj. Največjega je doživela na podelitvi leta 2004 – videti je bila, kot da bi zbežala iz kakšnega poceni filma z začetka 20. stoletja.

Ljubka Diane Kruger se je leta 2005 preveč zanesla na to, da ima čudovito postavo, in pri svoji obleki pokazala mnogo preveč.

Tudi igralka January Jones je lani želela pokazati preveč in tako izpadla preveč ceneno.

Paula Abdul se je leta 2005 očitno potlačila v veliko premajhno obleko. Njene prsi so uhajale, z bleščicami posuto krilo pa bi bilo bolj primerno za kakšno parado plesa.

Mladi igralki Michelle Williams sicer lahko čestitamo za ljubko pričesko, to je pa tudi vse, kar je leta 2012 obrodilo pozitivne kritike. Težka žametna obleka bi bila bolj primerna za kakšno starejšo gospo.

Eleganca z veliko začetnico

Angelina Jolie je v zadnjih letih zelo izostrila svoj okus za modo. Izbrali smo njeno smaragdno zeleno obleko znamke Versace iz leta 2011, v kateri je delovala zelo ženstveno in elegantno.

Tudi Anne Hathaway si redkokdaj privošči kakšen modni spodrsljaj. Leta 2009 je v zlati in zelo oprijeti Armanijevi toaleti delovala kot kakšna igralka iz starega Hollywooda.

Tudi Charlize Theron le redko razočara. Njena obleka iz leta 2012 je na njej delovala izredno lahkotno, nosila jo je kot prava diva. Diorjeva večna eleganca je pisana na kožo južnoafriški lepotici.

Gucci je zaslužen za pravo harmonijo elegance igralke Evan Rachel Wood. Razkošna luskasta toaleta se je poigrala z različnimi odtenki zelene barve, končala pa se je v slogu pava. Veliko vsega, vendar nikakor ne preveč.

Kate Winslet redno kroži med najbolje in najslabše oblečenimi. Leta 2009 je zadela v polno s črno in klasično eleganco, ki je poudarila tiste dele telesa, ki na njej veljajo za največje atribute.

Jennifer Aniston in Kate Hudson lahko čestitamo za drzno eleganco. Obe sta pokazali veliko, vsekakor pa ne preveč za večerno toaleto. Jennifer Aniston je blestela v črni Valentinovi obleki, Kate pa je v svetlikajočo zlato oblekel Versace.

Reese Witherspoon je dokaz, da je lahko tudi preprosto zelo elegantno. V živo rumeni barvi znamke Nina Ricci je lata 2009 delovala sveže in zelo mladostniško.

Eva Mendes in Scarlett Johansson veljata za poosebljenost klasične ženske lepote. Njuni aduti so lepe okrogle obline, ki so v njunih oblekah ravno prav poudarjene. Eva je žarela v svilnati belini znamke Dior, medtem ko je Scarlett žarela v rdeči brezčasni toaleti znamke Valentino.

Ne spreglejte