Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
30. 5. 2016,
18.48

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Viki Leški oblikovanje obrvi obrvi

Ponedeljek, 30. 5. 2016, 18.48

6 let, 1 mesec

Zakaj ni pametno slediti trendom, ko gre za obrvi

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Foto: Thinkstock

Koliko prijateljic imate, ki še danes obžalujejo, da so sledile trendu tankih obrvi?

Se še spomnite časov, ko so si ženske veselo pulile obrvi, brez pomisleka, da jim morda ne bodo več zrasle nazaj? Nekatere na te čase spominjajo kar njihove obrvi, saj si še danes niso opomogle od tistega trenda. Nauk? Na svojem obrazu raje ne preizkušajte trenutnih lepotnih smernic.

Tako kot so bile nekoč priljubljene ozke obrvi, so danes moderne goste in širše ter v posebni obliki, ki ste jo nedvomno že opazili. Pridobi jih lahko vsaka. Gre za japonsko metodo vrisovanja obrvi, ki z metodo microblading dlačice s posebnim rezilom vriše med že obstoječe.

Pri japonski metodi gre za vrisovanje dlačic. Raziskava pred tem je zelo pomembna. | Foto: Thinkstock Pri japonski metodi gre za vrisovanje dlačic. Raziskava pred tem je zelo pomembna. Foto: Thinkstock

Raziskava je nujna

Čeprav v mnogo salonih obljubljajo vrisovanje v skladu z videzom posameznice, se mnogokrat izkaže, da zaradi iste metode in istega načina vrisovanja obrvi na vsaki izpadejo povsem enako. S tem sicer ni nič narobe, a vsakemu pristaja določena oblika, ki ustreza njemu samemu – tako kot nos prijateljice vam morda sploh ne bi pristajal. Je pa ta metoda odlična rešitev za vse, ki so zaradi določene bolezni izgubili obrvi.

Če vas ta metoda oblikovanja obrvi mika in se nagibate k njej, je izjemno pomembno, da prej dobro raziščete trg in ponudbo. Poiščite kozmetičarko, ki ji lahko zaupate in ki ve, kaj dela. Prosite jo, naj vam obliko najprej nariše s svinčnikom, šele nato se odločite, ali boste naredili naslednji korak. Med opazovanjem v ogledalu delajte različne grimase in se poglejte z različnih zornih kotov. Pripeljite prijateljico ali mamo, ki vam znata brez zadržkov povedati, kaj vam pristaja in kaj ne. Nikar ne prinesite fotografije zvezdnice, katere obrvi so vam všeč (da rezultat posnemanja ni vedno najboljši, vam je lahko povedal že vaš frizer).

Oblika obrvi se razlikuje od posameznika do posameznika, kar je treba pri oblikovanju nujno upoštevati. | Foto: Thinkstock Oblika obrvi se razlikuje od posameznika do posameznika, kar je treba pri oblikovanju nujno upoštevati. Foto: Thinkstock

Vsake obrvi so zgodba zase

Vaš obraz je unikaten, pravzaprav sta edinstveni obe strani vašega obraza. Ste opazili, da je desna obrv drugačna od leve? Zato je ključno, da je njihova oblika prilagojena samo vašemu obrazu.

Viki Leški, mojstrica oblikovanja obrvi in lastnica salona Viki's Place, pravi, da lahko napačno oblikovane in pretirano populjene ali poraščene obrvi pokvarijo še tako lep in pravilen obraz in profesionalen mejkap. "Vsake obrvi pa so zgodba zase," še poudarja.

Ne posegajte preveč v svojo naravno linijo

Oblikovanje obrvi je lepotni postopek, ki zahteva izjemno natančnost, smisel za estetiko in mirno roko, opozarja Viki. "Že rahla sprememba v njihovi obliki lahko bistveno spremeni celotno podobo obraza. Pri oblikovanju moramo biti pozorni na celoten videz obraza, njegovo obliko, ličnice in oči ter barvo las. Kar nekaj je različnih teorij, kako se oblikujejo obrvi. Moramo vedeti, da se skozi čas tudi trendi in tehnike spreminjajo. Žal niso dovolj uporaba šablon, kozmetike in nekaj začrtanih osnovnih pravil."

Če ne veste, kje začeti in kako se lotiti oblikovanja obrvi, naj vam pri tem vsaj na začetku pomaga strokovnjakinja. | Foto: Thinkstock Če ne veste, kje začeti in kako se lotiti oblikovanja obrvi, naj vam pri tem vsaj na začetku pomaga strokovnjakinja. Foto: Thinkstock

Trendi so se od njenih začetkov že spreminjali, njene prve stranke pa so imele pretirano populjene obrvi, se spominja. "Večina si je morala pustiti, da so jim zrasle dlačice. Veliko več osveščanja je bilo potrebnega glede pravilno oblikovanih obrvi," pojasnjuje in dodaja, se je pretiravalo tudi s senčili.

Najbolj vam pristaja linija obrvi, ki jo je "narisala" narava

Zdaj pa je šlo v drugo smer. "Trendi zadnjih let narekujejo precej široke in čim bolj naravne obrvi. Čeprav je odvisno od stila in zato nekatere nosijo umeten videz močno in nenaravno pobarvanih." Takšnim, ki razmišljajo o posnemanju trenda na svojih obrveh, Viki svetuje, naj imajo v mislih, da bodo trendi čez nekaj let spet drugačni ter da naj raje ne posegajo v naravno linijo svojih obrvi. "Take obrvi vam najbolj pristajajo in ne glede na trenutne modne zapovedi boste z obrvmi, ki lepo uokvirjajo vaš obraz in poudarjajo vaše poteze, zagotovo vedno najbolj 'in'. In nikar ne pretiravajte z barvanjem."

Strokovnjakinja bo dobro poskrbela za vaše obrvi. | Foto: Thinkstock Strokovnjakinja bo dobro poskrbela za vaše obrvi. Foto: Thinkstock

Opozorila strokovnjakinje

Če ste v preteklosti zaradi napačnega oblikovanja že uničili obliko svojih obrvi, zdaj ne morete storiti kaj dosti, pravi Viki. "Ena možnost je ta, da si redno vsak dan popravljate manjkajoče obrvi, tako da jih zarišete s svinčnikom ali senčilom za obrvi in ustreznim čopičem v odtenku, ki popolnoma ustreza naravni barvi vaših obrvi." Drugi dve možnosti, ki pa sta po Vikijinem mnenju precej tvegani, sta zgoraj že omenjena metoda japonskega trajnega vrisovanja obrvi in t. i. 3D-buillding obrvi.

"To možnost priporočam le pod pogojem, da tisti ali tistemu, ki vam bo obrvi tetoviral, res stoodstotno zaupate, da ste pred odločitvijo dobro preverili njegovo dotedanje delo in da vam obrvi vtetovira po tem, ko vam je najprej narisal vašo naravno obliko, ki jo vi pred tem vidite in potrdite. Ni namreč hujšega od napačno vtetoviranih obrvi – za razliko od napačno zarisanih, ki jih lahko kadarkoli odstranite, boste morali s tetoviranimi živeti za vedno ali vsaj nekaj let."

Napotki za lepše obrvi po vaši meri

Pravilno oblikovane obrvi so lahko ključ do popolne lepotne preobrazbe, pravi Viki, a le če poznate "skrivnost", ki ji ona sledi že ves čas svoje kariere – obrvi morajo biti "ukrojene" glede na obliko vašega obraza. "Velik poudarek dajem na analizo obraza, nepravilnosti, barvo las, barvo naravnih obrvi, naravno obliko in seveda željo stranke, da se bo dobro počutila z njimi. Na koncu pa seveda svojim dragim strankam svetujem, kako jih vzdrževati doma do naslednjega obiska."

 | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

In še nasveti glede določenih oblik obraza:

  • ovalni obraz – Rahlo poudarjen kot obrvi bo idealno ohranjal to lepo obliko obraza.

  • podolgovat obraz – Obrvi naj bodo ravne oblike, saj bo pogled preusmerjen od navpične črte obraza, vizualno pa bomo obraz skrajšali.

  • okrogel obraz – Visoko oblikovan lok obrvi bo poudaril navpično črto na obrazu in ga podaljšal, ravne obrvi pri tej obliki obraza močno odsvetujemo.

  • oglat obraz – Vrh obrvi naj bo ostro oblikovan, ukrivljenost pa naj bo uravnana z izrazitostjo čeljustne linije.

  • srčast obraz – Oblikujemo ukrivljeno linijo glede na široko čelo, dodajamo volumen in manjši lok obrvi, obrvi na koncu  malo podaljšamo z dodajanjem senčenja.

  • diamantni obraz – Uporabimo obliko ukrivljenih obrvi, da omilimo širok senčni predel.

Tukaj si poglejte še nekaj lepotnih primerov, ko je stvari bolje zaupati strokovnjakom.

Ne spreglejte