Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 3. 2013,
10.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 6. 3. 2013, 10.06

8 let

Z domačimi pripravki do videza z rdeče preproge

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tudi doma si lahko pričarate pravi wellness. S pomočjo nasvetov naših babic lahko dosežete videz slavne filmske zvezdnice.

Zakaj bi zapravljale na kupe denarja za lepotne tretmaje, če si lahko pravi lepotilni salon omislite kar doma? Predstavljamo vam nekaj poceni nasvetov naših babic, ki vas bodo spremenili v pravo Pepelko.

Čarobna glina Odplaknite nečistočo z vaše kože z masko iz gline.

Glino pomešajte z vodo in nekaj kapljicami olja iz rožmarina. Zmes lepo namažite na obraz in pustite, dokler se glina ne posuši. Takšno masko si lahko pripravite enkrat na teden.

Proti mozoljem Na nadležen mozolj namažite sneg beljakov, v katerega ste primešali nekaj kapljic limoninega soka. Pustite delovati 10 minut in sperite z vodo.

Proti vrečkam pod očmi Ne potrebujete estetske kirurgije, da bi se znebile težkih vrečk pod očmi. Pripravite si mešanico jabolčne kaše in jajčnega rumenjaka. Pustite delovati deset minut in sperite. Vaš pogled bo bolj spočit in nežen.

Depilacija iz domače lekarne Vosek za odstranjevanje dlačic na nogah si lahko pripravite tudi doma. Potrebujete samo sladkor, med in limono.

Na ognju pogrejte kozarec vode, dve žlički sladkorja, dve žlički medu in limonin sok. Dobro premešajte in počakajte, da se vse sestavine stopijo. Posodo potopite v hladno vodo in počakajte, da se zmes ohladi. Oblikujte žogico, iz katere postopoma trgajte posamezne kose, ki jih boste položili na želena mesta na telesu.

Tonik iz vrtnic Vzemite cvetlične liste desetih svežih vrtnic in jih namočite v liter destilirane vode. Lonec postavite na ogenj in pustite kuhati dvajset minut.

Tekočino zlijte v steklenico in pustite počivati čez noč. Naslednji dan jo precedite v temno steklenico in ji dodajte 150 ml jedilnega alkohola.

Za sijoče in zdrave lase Po vsakem pranju vaše lase sperite še z razredčeno mešanico kisa in vode. Tako boste iz vaših las odplaknili vodni kamen, rezultat pa vas bo presenetil.

Zelo dober zaveznik vaših las je tudi laneno olje. Vtrite ga v mokre in še ne oprane lase in pustite, da deluje približno 20 minut. Vaši lasje bodo mehkejši in močnejši. Če ga boste pustili delovati 30 minut, vam bo pomagal tudi v boju proti prhljaju.

Jogurt in kumare Pripravite si naravno masko iz jogurta in svežih kumar. Te pustite čez noč namočene v polnovrednem jogurtu. Naslednji dan zmes namažite po obrazu, pustite delovati 10 minut in sperite.

Olja za lepšo kožo Koža s staranjem izgublja svojo prožnost. Da bi upočasnili staranje, jo negujte z olji, najbolje, da jih nanašate na vlažno kožo. Najboljši izbiri sta mandljevo in olivno olje.

Ne spreglejte