Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 12. 2007,
20.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 4. 12. 2007, 20.45

8 let

Vzljubite svoje telo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ste tudi vi nezadovoljni s svojo veliko zadnjico, celulitom in gubicami? Potem ste eni od mnogih, ki si ves čas želijo nekaj spremeniti.

Vendar imate na voljo samo eno telo, zato bi bilo dobro, da ga čimprej vzljubite. To vam bo uspelo z malimi koraki in veliko volje.

Verjetno si velikokrat rečete: "Nekaj moram storiti zase. Spet sem se preveč najedla za večerjo". Večina žensk je konstantno nezadovoljna s svojim telesom in tudi premalo samozavestna. Čas je, da postanete bolj prijazni do sebe in svojega telesa. Pazite nanj in ga razvajajte ter ne pozabite, da je zdravje predpogoj za uresničitev vseh želja v življenju.

V ogledalu vidimo našo resnično podobo, a kljub temu se nam ni treba nenehno soočati z njo. Zato v stanovanju ne imejte kopice ogledal in ne preverjajte svojega videza v vsaki izložbi, mimo katere se sprehodite. Raje se osredotočite na vsakdanjo nekajminutno telovadbo.

Kaj narediti: joga, pilates in podobne vadbe pomagajo, da se na zdrav način posvečate svojemu telesu, namesto da sovražite svoj celulit, maščobne blazinice in mlahavost mišic.

Ljudje se razlikujemo po višini, teži, barvi las in oči ter značajskih lastnostih. Zakaj bi morali torej biti vsi kot dekleta z naslovnic? One živijo od svojega videza, za nas pa je pomembneje, da smo zdravi in pozitivno naravnani, tudi če imamo kak kilogram preveč.

Kaj narediti: Nehajte biti preveč kritični do sebe in svoje okolice. Osredotočite se na pomembnejše stvari kot je videz, na primer na dobre odnose s prijatelji.

Imejte realne cilje

Ni treba, da si na hladilnik nalepite vašo fotografijo iz najstniških dni. Verjetno ste res bili videti odlično, ampak spomnite se, da ste bili takrat tudi polni kompleksov. Zdaj ste gotovo bolj zreli, zato nehajte misliti na čase, ki se nikoli ne bodo vrnili.

Kaj narediti: Če že morate imeti svojo fotografijo na hladilniku, obesite nanj kakšno novejšo, na kateri ste zadovoljni. Na primer tisto z lanskega dopusta. Vedite, da ni pomembno, koliko gub imate, ampak kako se počutite.

Če bi vam prijateljica rekla: "Debela si kot prašič!" bi bili verjetno upravičeno užaljeni. Zakaj bi torej takšne besede govorili sami sebi? Spravile vas bodo v slabo voljo, tega pa najbrž nočete. Kaj narediti: Namesto da se primerjate z medijskimi zvezdnicami, raje najdite vzornico med svojimi prijateljicami ali sorodnicami. Začnite ceniti to, kar počne in kakšen človek je, ne pa njen videz.

Tudi če greste v fitnes ali na aerobiko, ne mislite na to, kako težko vam je, ampak poskusite uživati v gibanju. Če se boste preveč obremenjevali z rezultati, boste hitro obupali in prenehali z vadbo.

Kaj narediti: Vadite v družbi, saj bo tako čas najhitreje minil. Kilogrami se bodo topili kar sami od sebe, pa še dober klepet s prijateljicami si boste privoščili.

Stran s tehtnico

Ni vam treba vsak dan stopiti na tehtnico. Vprašajte se raje, ali boste srečnejši, če boste imeli dva kilograma manj. Tisti, ki se prevečkrat lotevajo diet (po katerih vedno dobijo kilograme nazaj), se slabše koncentrirajo, počasneje reagirajo in imajo tudi manjšo samozavest. In to zato, ker so vso energijo usmerili v hrano oziroma v odrekanje namesto vase. Kaj narediti: Ne štejte kalorij pri vsakem zalogaju, saj se vam bo napetost in slaba volja kar kmalu poznala na obrazu, telesu in razpoloženju.

Vztrajajte in shujšali boste počasi, a trajno. Tudi ko boste najbolj utrujeni, se spomnite na to, kar želite, in naredite vsaj nekaj preprostih vaj. Ne spominjajte se ves čas svojih neuspehov, ampak se raje veselite, ko premagate lenobo in se odpravite na dolg sprehod. Kaj narediti: Vztrajnost je ena boljših vrlin tudi sicer v življenju in če se je boste naučili, vam bo to gotovo koristilo tudi kasneje.

Če ste zadovolji sami s sabo, boste dobro razpoloženi tudi v postelji. Poleg tega pa nikakor ne boste pripomogli k strasti, če boste partnerja že med predigro obvestili, da ste spet odkrili, kako veliko celulita imate. Kaj narediti: Če vam partner reče, da imate preveliko zadnjico, je čas - da zamenjate partnerja.

Nikar ne pretiravajte. Tisti, ki preveč obsedeno vadijo, lahko postanejo odvisni, nobena odvisnost pa ni dobra. Raje bodite zmerni in se ne ženite preko svojih meja. Kaj narediti: Razmislite, kaj vas spravlja v slabo voljo, nato pa to stvar skušajte spremeniti. Včasih je potrebno zelo malo za srečo, kilogrami pa medtem izginejo, ne da bi sploh vedeli, kdaj se je to zgodilo.

Ne spreglejte