Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 12. 2017,
10.41

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča trgovina Ikona

Natisni članek

advertorial Roja Parfum trgovina Ikona Roja Dove

Sreda, 6. 12. 2017, 10.41

2 meseca

Roja Dove: svetovna eminenca v svetu dišav končno tudi v Ljubljani

Vsebino omogoča trgovina Ikona

Pravijo mu čarodej v svetu dišav. Roja Dove je velemojster, ki se je po dvajsetih letih dela v znameniti modni hiši Guerlain odločil za svojo pot in v zelo kratkem času ustvaril blagovno znamko, ki velja za eno najbolj prepoznavnih v svetu dišav. Njegove parfume nosijo največji zvezdniki na svetu, po novem pa so dostopni tudi v Sloveniji.

  Roja Dove | Foto:


Roja Parfums je prestižna blagovna znamka dišav, ki je v nekaj letih postala ena najbolj iskanih na svetu. Cene steklenice parfuma se gibljejo od 300 evrov naprej, njihova posebnost pa so unikatne sestavine, ki jih izbira na svojih potovanjih po svetu.

Parfume Roja lahko kupite ekskluzivno v trgovini Ikona v Ljubljani.


Od študenta medicine do največjega guruja v svetu dišav

Ekskluzivno za Siol.net je Roja Dove odgovoril ne nekaj vprašanj ter nam tako razkril delček svojega delovanja in nas spustil v svoj neverjeten svet omamnih dišav, ki jih obožujejo po vsem svetu.

Svojih začetkov se spominja z nostalgijo. Kot študent medicine v Cambridgeu je trmasto pisal modni hiši Guerlain, da bi ga vzela pod svoje okrilje, saj je že takrat čutil, da so dišave njegovo poslanstvo. "Na koncu so sprevideli, da bodo z mano imeli manj opravka, če me kar zaposlijo," nam je razkril. To je bil začetek zelo intenzivnega 20-letnega sodelovanja. Pri 21 letih je tako študij obesil na klin in začel uresničevati svoje sanje. Šele pred nekaj leti se je odločil za samostojno pot, ki ga je izstrelila med zvezde. Njegova blagovna znamka je v zelo kratkem času postala sinonim prestiža.

Roja Dove | Foto:

V zelo kratkem času ste zgradili imperij, ki je postal sinonim luksuza v svetu dišav. Kakšna je skrivnost vašega uspeha?

Nikoli nisem razmišljal o tem, da bi ustvaril svojo znamko parfumov, saj sem si vedno govoril: "Le kdo bi to kupoval?" V svojem majhnem svetu sem bil čisto zadovoljen. Šele pozneje sem spoznal, da lahko s svojimi izkušnjami, kreativnostjo in poznanstvi prinesem nov veter v to industrijo, in sicer tako, da predstavim nekaj, kar na trgu še ni obstajalo.

Blagovno znamko Roja Parfums sem na trg poslal leta 2011 in še danes se moram včasih uščipniti, ker so jo ljudje po vsem svetu tako dobro sprejeli. In vse to smo dosegli brez oglaševanja in posebnih marketinških kampanj, kar je resnično velik dosežek.

Mislim, da so parfumi Roja premaknili veliko meja v tej industriji, saj so navdušili vse tiste, ki so bili že naveličani vseh množičnih in vsesplošno oglaševanih izdelkov, ki so zasičili trg. Ponudili smo dišavo, ki je bila ultraluksuzna. Takšen status smo dosegli predvsem zaradi kakovosti – moji parfumi so izdelani iz najbolj prefinjenih in izbranih sestavin, saj pri svojem delu nikoli ne iščem bližnjic. Veliko sestavin ima neverjeten izvor: od ambre do redkih in prefinjenih cvetlic, to so nedvomno najboljše dišave na svetu.

Roja Dove | Foto: Katere so vaše najuspešnejše dišave? Kaj vaše stranke iščejo v vaših parfumih?

Moji parfumi so priljubljeni zaradi različnih razlogov. Najbolj iskana na različnih koncih sveta in v različnih kulturnih okoljih sta Enigma Parfum in Amber Aoud. Potem je tukaj Diaghilev, ki sem ga prvotno ustvaril za neko razstavo, a je takoj požel velik uspeh, postal je nekakšen kult. Zelo pomemben je tudi moški parfum Elysium, ki je sprožil pravo evforijo na družabnih omrežjih, kar je prav navdušujoče, saj to pomeni, da ga ljudje vonjajo in o njem tudi govorijo.

Mislim, da ljudje v mojih parfumskih kreacijah iščejo predvsem tri elemente: kakovost, kreativnost in individualnost. Ljudje se obračajo na moje izdelke, ker od parfuma, ki ga bodo nosili, pričakujejo le najboljše. Moje blagovne znamke uporabljajo zato, ker vedo, da bodo v njih našli tisti pravi značaj.

Roja Dove | Foto:

Imate svoj najljubši parfum?

Nekateri zelo radi eksperimentirajo z dišavami, jaz pa sem zvest samo enemu. Kar trideset let sem nosil enak parfum, potem pa so nekoliko spremenili formulo in vonj ni bil več enak. Odločil sem se, da bom ustvaril svojega, pri tem pa sem uporabil sestavine, ki so mi najbolj všeč. Ker so me ljudje spraševali, kje ga lahko dobijo, sem ga končno ustekleničil pod imenom ROJA: Haute Luxe. Nanesem si ga vsako jutro in resnično je božanski.

Veliko časa in energije posvečate iskanju najmanjših detajlov v svojih parfumih. Katere so najdragocenejše sestavine v vaših parfumih?

Verjamem v to, da če se česa lotiš, se moraš tega lotiti tako, kot je treba. Prav zato delam samo z unikatnimi sestavinami. Srečo imam, da sem že zelo dolgo v tej industriji. Ko smo leta 2011 ustvarili blagovno znamko, sem imel dostop do najboljših sestavin. Za en kilogram prestižnega olja iz vrtnic, ki ga uporabljamo v izdelkih Rose De Mai, na primer uporabimo kar 308 tisoč cvetlic. Za ambro odštejemo kar sto tisoč funtov za kilogram. Mogoče to zveni nekoliko arogantno, a izdelujemo najboljše dišave na svetu. To lahko trdimo zaradi kakovosti sestavin, ki so v njih. Brez teh blagovna znamka Roja Parfums ne bi obstajala.

Roja Dove | Foto: Bi lahko rekli, da dišave vsaki situaciji dodajo kanček čarobnosti?

Seveda! Dišava je nedvomno tista najpomembnejša stvar, ki lahko doda kanček čarobnosti vsakemu našemu doživetju. Prepričan sem, da je, ko nekomu podariš svoje srce, nemogoče, da se ne bi zaljubil tudi v njegov vonj. S parfumom razkrivamo tudi delček svoje duše. Obstaja čudoviti rek, ki to zelo dobro ponazarja: "S prvim vdihom parfuma zapečatim svoje kraljestvo, z drugim pa zapečatim svojo dušo." Ko se zaljubljamo in ko vzpostavljamo pravo vzdušje, je vonj najpomembnejši zapeljivec. Je katalizator romantične alkimije.

Kako bi predstavili svoje parfume kupcem v Sloveniji? Kakšen je povprečen uporabnik vaših dišav?

Resnično sem navdušen, da so parfumi Roja na voljo v čudoviti trgovini Ikona v Ljubljani. Mislim, da v Sloveniji ni nobene takšne parfumerije, kjer bi resnično ponujali le najboljše. Upam, da bodo moje dišave vsem ljubiteljev parfumov ponudile novo raven zadovoljstva.

Zaradi česa ste postali najbolj provokativna avtoriteta v svetu dišav?

Da imam poseben dar, sem dojel, ko sem odpotoval na jug Francije in začel delati z različnimi surovinami. Pogosto se primerjam z atleti ali glasbeniki: talent je osnova, vendar samo neusmiljena strast in delo pomagata nekomu, da izstopa in postane več kot samo dober. Vsak se je rodil z nekim občutkom za vonj, vendar se samo s treningom izpiliš in razširiš svoje zaznave vonjav.

Roja Dove | Foto:

December je namenjen obdarovanju. Zakaj je parfum prava izbira za darilo? Kako izbrati pravi parfum za darilo?

Dišava je nedvomno najboljše darilo, saj je najintimnejši dodatek. Pomembno je, da ne izbirate na hitro in na podlagi embalaže, zlasti če iščete unikatno darilo. Glejte na dišavo kot na izbor kakovostnih sestavin, ki so del celote, ter na to, kako vse to odraža okus in osebnost človeka, ki ga želite obdarovati.

Ko boste izbirali dišavo, upoštevajte slog obdarjenca. Ali obožuje razkošje tako pri izbiri pohištva kot pri svoji garderobi? Potem je zanj prava izbira Orineta. Ima morda raje mehko sofisticirano asketiko? Potem ga bo navdušil Chypré.

Skratka, pomislite na stvari, ki jih ima nekdo okrog svoje hiše – dišeče sveče, rože in začimbe, ki jih uporablja v kuhinji. To je velik pokazatelj njegovega okusa. Na podlagi tega izberite dišavo, ki se ujema z osnovnimi vonji iz njegovega življenja.

 

Ne spreglejte