SiolNET. Trendi Moda
0,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Oblikovalka Živa Javeršek: Ko kupim torbo druge znamke, se mi zdi, kot da varam #UličniStil

0,53

termometer

 | Foto: Vid Ponikvar
Foto: Vid Ponikvar

Živa Javeršek že dobra tri leta stoji za znamko Viva’s, s katero se podpisuje na torbice iz rastlinsko strojenega usnja. Njeni dizajni so premišljeni, saj vsako torbico, preden gre v prodajo, najprej nosi sama, da spozna njene prednosti in slabosti.

Med poplavo dizajnerskih torbic in nahrbtnikov s podpisom mladih slovenskih oblikovalk Živa Javeršek izstopa z usnjenimi torbicami brezčasnih linij. V časih, ko je nadvse moderno biti vegan in vegeteriajnec, bi se zdelo, da si je Živa z odločitvijo, da bo na trg poslala usnjene izdelke, morda omejila število strank, vendar pravi, da so torbice Viva's zelo dobro sprejete.

Naša posebnost je namreč ta, da je veliko naših torbic iz rastlinsko strojenega usnja, kar pomeni, da je proces obdelave usnja naraven, pri katerem se ne uporablja škodljivih kemikalij, kot je krom, ampak naravne tanine (les, lubje, listje). Zato ima tudi usnje bolj naraven videz in vonj. Poleg tega je rastlinsko strojeno usnje tudi veliko bolj trpežno in kakovostno. Stranke, ki obožujejo usnjene izdelke in prisegajo na kakovost, so s torbicami Viva’s zelo zadovoljne in marsikatera ima v svoji omari že več kot dva modela.

Ob tem se lahko tudi pohvali, da so vsi izdelki izdelani ročno in v Sloveniji.

Pred dobrim letom je svojo vizijo združila s še eno mlado oblikovalko, Matejo Škrabo, ki se na torbice podpisuje kot Frachella. "Ustvarili sva eno izmed njenih torbic v usnjeni različici in nato zaradi velikega povpraševanja strank tudi eno izmed Viva’s torbic iz imitacije usnja."

Živa Javeršek | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Živa Javeršek | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

1 / 10
2 / 10
3 / 10
4 / 10
5 / 10
6 / 10
7 / 10
8 / 10
9 / 10
10 / 10

Živa Javeršek | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Pri torbici hitro opazi, če jo kaj moti

Živi torbica kot modni dodatek že od nekdaj pomeni veliko, pravi. "To je en tak kos, ki je res vedno s tabo in v katerem so (skoraj) vse tvoje najbolj pomembne stvari. Hitro opaziš, če te pri njej kaj moti."

In ravno zato rada prav vsak model, preden ga pošlje v prodajo, preizkusi sama. "Tako vidim, kako se model obnaša, kako usnje in kako funkcionalna je. Potem ponavadi ugotovim, da bi bilo fino še kaj spremeniti in izboljšati. Skoraj vse torbe, ki jih nosim, so torej prototipi (nasmeh)."

Trenutna njena najljubša je torbica, ki jo je nosila na našem fotografiranju.

Živa Javeršek | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Živa Javeršek | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Živa Javeršek | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Najprej oprava, nato torbica

Čeprav je torbica njen najljubši modni dodatek, pa svojih oprav ne gradi okrog torbice, temveč si najprej sestavi opravo in ji nato doda torbico, ki spada zraven. Seveda je vedno znamke Viva's.

Zelo redko uporabim kakšno drugo, predvsem kakšno staro, saj že par let nisem kupila torbice druge znamke (smeh). Pa še takrat, ko se to zgodi, se počutim, kot bi varala (smeh).

Že od nekdaj daje prednost kakovosti in raje kupi dražji kos, za katerega ve, da ji bo pomenil veliko in ga bo nosila več sezon. "Nakupujem predvsem zelo spontano, ponavadi, ko ugotovim, da nekaj že res nujno potrebujem, ali pa impulzivno - nekaj vidim in se ne morem upreti." Na modo gleda kot na umetnost, stil pa je tisti, ki izraža osebnost posameznika, pravi.

[video: 64184 / ]

Kaj ima raje ...

[video: 64201 / ]

Živa Javeršek | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Hitre instant znamke, ki prevladujejo v Ljubljani, ji zato niso tako blizu, največkrat jo boste videli nakupovati v MAX&Co., kjer obožuje krila, obleke, hlače, plašče in nakit, v Marina Yachting zaradi oblek, kril in hlač ter v Petit Bateau. "Pa seveda Viva’s (nasmeh), všeč pa mi je tudi Mila Vert."

Živo boste v teh kreacijah v Ljubljani največkrat ujeli s kolesom ali peš - kadar jo spremlja njen najboljši štirinožni prijatelj. In temu primeren je tudi njen ulični stil, razlaga. "Ne preveč eleganten ne preveč športen, ampak ravno pravšnja mešanica obojega."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 21
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin