Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 12. 2014,
9.52

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 15. 12. 2014, 9.52

6 let, 7 mesecev

Nova mis sveta: lepotica, spočeta v epruveti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Južnoafričanka, ki je osvojila naziv najlepše na svetu, je bila spočeta z umetno oploditvijo in je prepričana, da ji je bil zaradi tega poklic položen v zibko. Je namreč študentka medicine.

V nedeljo so v Londonu izbrali novo mis sveta. To je postala 22-letna Rolene Strauss iz Južne Afrike, študentka medicine, ki o sebi pravi, da je "otrok iz epruvete". Kot je zapisala v svoji uradni predstavitvi, sta se njena starša pet let trudila, da bi dobila otroka. "Po dolgih petih letih (in večini njunih prihrankov) sem skočila iz epruvete," hudomušno pripoveduje. "Leto po mojem rojstvu pa je bil, kot pravi moja mama, iz nebes poslan moj brat."

Hčerka zdravnika in medicinske sestre Južnoafriška lepotica je študentka četrtega letnika medicine, ukvarja pa se tudi z manekenstvom. V predstavitvenem intervjuju za lepotni izbor je dejala, da je že v otroštvu sanjala o tem, kako bo postala mis Južne Afrike, mis sveta in zdravnica. Preostane ji le še uresničitev zadnje želje, ki ji je bila, kot pravi, položena že v zibko. Ne le zaradi tega, ker je bila spočeta zahvaljujoč odkritjem sodobne medicine, ampak tudi zato, ker je hčerka zdravnika in medicinske sestre. "Vsi v mojem domačem kraju so me klicali mala doktorica Strauss. Bila sem majhna kodrasta deklica, ki je zmeraj sledila očetu, kamorkoli je šel," je pojasnila.

Rolene z očetom:

Doctor and doctor to be ;-) #daughter #dad #medicine

A photo posted by Rolene Strauss (@rolenestrauss) on

"Sem otrok iz epruvete in prepričana sem, da sem se že rodila s strastjo do medicine," je še povedala misica, ki namerava zmago na lepotnem izboru povezati s svojim znanjem. Že kot mis Južne Afrike se je ukvarjala z ozaveščanjem o pravicah, zdravstveni oskrbi in izobrazbi žensk, kar bo kot mis sveta nadaljevala v še večjem obsegu.

Ljubiteljica golfa, Talentov v belem in volovskega repa Novopečena mis sveta obožuje country glasbo, njena najljubša televizijska serija pa je Talenti v belem. Je tudi navdušena golfistka, še zdaleč pa ni vegetarijanka. Kot je pred časom povedala za južnoafriško izdajo revije Oprah, je njena najljubša jed volovski rep, kot ga pripravi njena mama: "Doma imamo star štedilnik na drva, ki ga uporabljamo pozimi, in noben volovski rep ni tako dober kot tisti, ki ga mama pripravi na tem štedilniku."

Ne spreglejte