Nova kultura oblačenja?

Včeraj je bila v hostlu Celica predstavitev ekskluzivnega humanitarnega in modnega dogodka z znanimi obrazi.

1 / 11

Foto: Matjaž Tavčar

2 / 11

Foto: Matjaž Tavčar

3 / 11

Foto: Matjaž Tavčar

4 / 11

Foto: Matjaž Tavčar

5 / 11

Foto: Matjaž Tavčar

6 / 11

Foto: Matjaž Tavčar

7 / 11

Foto: Matjaž Tavčar

8 / 11

Foto: Matjaž Tavčar

9 / 11

Foto: Matjaž Tavčar

10 / 11

Foto: Matjaž Tavčar

11 / 11

Foto: Matjaž Tavčar

Vsaj tako je obljubljal organizator, realnost pa je bila malce drugačna. Socialno in ekonomsko odgovorna predelava oblačil vintage re:design, ki je predstavljena pod humanitarno akcijo Re:generacija s sloganom Ponovno uporabi in bodi 'in', ki spodbuja vintage trend, je sicer postregla z zanimivim konceptom predelave starih oblačil, a barve številnih znanih obrazov sta zastopali le televizijska voditeljica Mojca Mavec in modna novinarka Manja Plešnar.

Obe sta donirali nekaj oblačil, ki jih bodo prek članov humanitarne organizacije ŠENT prodajali po simboličnih cenah na stojnicah pred prodajalnami podjetja Manufaktura. Izkupiček od prodaje pa gre neprofitni organizaciji ŠENT, ki pomaga osebam s težavami v duševnem zdravju. Tako pomagata priti ljudem do cenejših oblačil in hkrati vpeljujeta novo kulturo oblačenja. Mojca je povedala, da tako končno prihaja njen čas, saj je sama velika zagovornica zelenega razmišljanja. Prav tako ima v omari kar nekaj kosov oblačil, ki so še pripadala njeni mami.

Modni oblikovalci iz Ateliera Indevin so nam prikazali, kako je mogoče starejša oblačila z majhnimi posegi osvežiti in z njimi postavljati nove modne smernice. Na projekciji smo tako imeli priložnost videti med drugim tudi, kako so pevki Hannah Mancini dolgo obleko njene babice, ki jo prinesla za re:design, spremenili v krajšo koktajl obleko, ki je primerna za pevski nastop ali pa večerno druženje s prijatelji. Akcijo so podprli še novinarka Lorella Flego in njen brat, televizijski voditelj in glasbenik Andrea Flego – Effe, pred kratkim slečena Iris Mulej, televizijka Katja Tratnik in mnogi drugi.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano