Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Boh

Sreda,
8. 5. 2013,
14.11

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 8. 5. 2013, 14.11

7 let, 12 mesecev

"Modni slog Slovenk je premalo ženstven"

Tina Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na pol Rusinja, na pol Slovenka, ki jo je srce pripeljalo v Slovenijo in ki je uresničila svojo otroško željo po ustvarjanju. Irena Rugel Krajcer je oblikovalka, ki kreira obleke za resnične ženske.

Irena Rugel Krajcer vodi nov modni butik Podium, v katerem poleg svojih kreacij, ki jih ustvarja pod blagovno znamko Lucky To Wear, predstavlja tudi modne izdelke manj znanih tujih mladih oblikovalcev, ki prihajajo predvsem iz vzhodne Evrope. Pri izbiri oblačil jo vodijo edinstvenost, estetika in kakovost.

Že prvi ogled njenega butika nakazuje, da so razstavna oblačila skrbno izbrana in odražajo nek poseben slog, drugačen od tistega, ki ga najdemo v splošnih, bolj komercialnih butikih. Oblačila sicer niso ravno za vsak žep, vendar nas Irena takoj opomni, da bistvo ženske garderobe ni v količini, ampak v kakovosti.

Njena ljubezen so predvsem svečane obleke in obleke za vsak dan, vendar njena ustvarjalna vrata ostajajo odprta tudi za drugačne izzive.

Oblačila za ženske, ki niso pozabile, da so ženske Irena med pogovorom ves čas poudarja besedo ženstvenost, saj meni, da je ženske ne znajo izkoristiti. "Najlažje je smukniti v kavbojke in superge," pravi in zato se je odločila, da bo v svojem butiku prodajala oblačila za ženske, ki živijo razgibano življenje in hkrati želijo ostati ženstvene in privlačne.

Ko se je pred petimi leti iz Moskve preselila v Slovenijo, je najprej opazila drugačnost od rodne Rusije, predvsem togost našega tržišča: "Mislim, da bo slovenski potrošnik šele v petih ali celo desetih letih sprejel, da si Slovenija zasluži več, kot ima," zato je zanjo trenutno največji izziv prodor na našo sceno.

Ne mara besede moderno Irena je nekonvencionalna, svojega modnega navdiha ne išče pri velikih modnih gurujih, zato tudi ne mara besede moderno. Njeno ustvarjanje izhaja iz občutkov in notranje intuicije, zelo rada uporablja bolj individualen pristop in se prilagaja ženski osebnosti in njenemu telesu. "Vedno iščem njen slog in se prilagajam njenim potrebam in občutkom ter pri tem dodam nekaj elegance in dobrega okusa," odločno razloži in poudari, da v modi ne vidi prostora za vulgarnost, ki jo sicer prevečkrat opazi

Pri izbiri blaga za svoje kreacije prisega na kakovost - od džersija, svile, kašmirja, žakarda, volne, bombaža in lana.

Modna revija z običajnimi dekleti Čeprav beži od komerciale, pa se zaveda, da je vsaka modna revija tudi idealna promocijska platforma. Začela je tudi izdelovati kolekcijo za oktobrski teden mode v Ljubljani, hkrati pa si želi prodreti na tuje tržišče. Vendar modna brv zanjo ni resničen svet, njena oblačila so, kot rada poudari, namenjena predvsem resničnim ženskam: "Ne želim ustvarjati oblačila zgolj za manekenske postave." Zato na izziv, ali bi upala organizirati modno revijo z običajnimi dekleti, odgovori pritrdilno.

Modni slog Slovenk Irena je kritična do modnega sloga Slovenk:"Preveč so možate in premalo zahtevne in ženstvene." Sama prisega na različne modne sloge, od indijskih do klasičnih, zato jo slogi oblačenja sami po sebi ne zmotijo. Ženske po njenem mnenju najpogosteje ne znajo prilagajati oblačila okoliščini, času in celo svojim letom. Srž težav se lahko skriva tudi v tem, da imajo ženske zaničevalen odnos do sebe in do svoje ženskosti. Zdi se ji pomembno, da mame svojim hčeram ne pozabijo prenesti odnosa do vsega lepega.

Po drugi strani pa ji je pri srcu ulični slog moskovskih deklet. "Še vedno mislim, da so Rusinje tiste, ki se znajo najlepše obleči. Vsekakor pa se tudi pri njih zgodijo kiksi, da ne bo pomote. Njihov odnos do oblačil in do svojega videza mi je zelo blizu, čeprav sama rada nosim udobna oblačila, ki pa morajo v sebi vedno imeti nekaj posebnega, neko dušo, neko eleganco. Ruske ženske zelo veliko damo(-jo) na vsakodnevno urejenost."

Ne spreglejte