Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 10. 2013,
20.39

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Lukas Zuschlag

Ponedeljek, 14. 10. 2013, 20.39

5 let, 7 mesecev

Lukas Zuschlag: baletna eleganca, združena z ulično modo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Celovčan Lukas Zuschlag je že nekaj let član ljubljanskega baleta, opazen pa ni le na odru, temveč tudi, ko ga srečamo na ljubljanskih ulicah. Ima slog, ki prepriča.

Svetlolas, gibek, poseben. Lukas Zuschlag daje od daleč vedeti, da je plesalec, saj je že njegova hoja drugačna, koraki so drobni in lebdeči. Morda ste ga kdaj videli, ko je, zavit v šal in s torbo čez rame, hitel na vaje ali pa celo med nakupovanjem v središču mesta. Lukas je namreč eden tistih moških, ki prestolnici dajejo svetovljanski utrip, v svojem slogu pa meša ulično modo z elegantnejšimi kosi.

Celovčan po rodu je v Ljubljani prvič nastopil leta 2002, ko je gostoval v predstavah Labodje jezero in Hrestač – Božična zgodba, dve leti zatem pa se je tudi zaposlil v ansamblu SNG Opera in Balet Ljubljana. Od takrat je Lukas del večine predstav, zapomnili pa smo si ga tudi po izjemno plodnem tandemu z baletko Ano Klašnja. Z Ano sta tudi sicer dobra prijatelja, zato ju na večini družabnih dogodkov srečujemo skupaj.

Ne trudim se biti nekdo drug Kar 186 centimetrov visoki Lukas nas je prepričal z ležernim slogom, ki pa ga kaj hitro – če to od njega zahteva priložnost – zna dopolniti in izpopolniti v eleganco z mladostnim pridihom. Njegov priljubljen kos so srajce, ki jih nosi s kratkimi hlačami, kavbojkami ali elegantnimi hlačami. Velikokrat nosi tudi klasičen suknjič, ki ga dopolni s šalom, pozimi pa ga skorajda ne vidimo brez pokrivala, baretke ali pletene kape.

Nekoč je povedal, da se s svojim slogom res veliko ukvarja. "Ne nazadnje vizualna podoba v mojem življenju igra pomembno vlogo. Toda moram povedati, da je zame najbolj pomembno, da delujem čim bolj naravno. Moj videz, to sem jaz, ne trudim se biti nekdo drug. Predvsem je pomembno, da se človek dobro počuti sam s seboj. Za slog skrbim zaradi sebe, ne zato, da bi naredil vtis na druge …" je postavni plesalec povedal za Story.

Ne spreglejte