Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 6. 2014,
13.02

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 7. 6. 2014, 13.02

8 let, 5 mesecev

Lepotna pravila za poletje: Nega kože se začne s pilingom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V vročih dneh je pomembno, da pogosteje naredite piling, uporabljate lahke in naravne kozmetične izdelke, zaščitite se pred soncem in poskrbite za hidracijo kože.

Visoka temperatura, znojenje in sonce dodatno obremenijo kožo, zato je pomembno, da se nege lotite skrbno.

Gel za prhanje Pazite, da gel za prhanje ne bo dodatno izsušil vaše kože. Po prhanju telo redno mažite s kremo za telo. Najbolje bo, če bodo sestavine naravne, na vrhu med negovalnim izdelki za vlaženje kože pa so olja. Še posebej kokosovo, olivno in avokadovo.

Piling Če imate normalno kožo, uporabite nekoliko bolj grob piling trikrat na teden, občutljiva koža pa zahteva bolj nežno čiščenje. Prepogost in preveč agresiven piling s kože odstranjuje naravne maščobe, kar pomeni, da bo koža le še bolj suha.

Krema za obraz Poleti je bolje uporabljati bolj lahke negovalne izdelke, ki imajo za osnovo vodo. Puder raje nadomestite z obarvano kremo, ki poleg tega, da prekriva nepravilnosti, kožo tudi hrani ter ji ponuja zaščito pred UVA- in UVB-žarki. Dobro vam bo delo, če si boste enkrat na teden nanesli masko iz gline, ki odstranjuje presežek maščob v koži. Poleg zunanje hidracije je pomembna tudi notranja. Poskrbite, da boste popili dovolj vode ter zaužili dovolj vitaminov A, C, E in antioksidantov.

Citrusi za budnost Gel za prhanje s citrusi je odlična izbira za jutranje prebujanje. Poleg tega, da osvežuje, tudi vlaži in revitalizira kožo.

Maslo za suho kožo Čeprav sicer nimate težav s suho kožo, si poleti za nego izberite negovalno maslo. Karitejevo maslo bo kožo nahranilo veliko bolj kot katerikoli losjon za telo.

Ne spreglejte