Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 5. 2013,
10.23

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

lepa koža Jennifer Lawrence

Torek, 7. 5. 2013, 10.23

2 leti, 10 mesecev

Jennifer Lawrence je popolna brez mejkapa. Si drznete tudi ve?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Naravne obrvi, rdeča lička in čist, odprt pogled. Jennifer Lawrence je pokazala, da lahko ženske sijemo tudi brez plasti pudra, težkih slojev maskare in strogo populjenih obrvi.

Drznost na rdeči preprogi ima mnogo obrazov. Brez spodnjega perila, globoki dekolteji, visoki razporki, ekstravagantne pričeske in bleščice vsepovsod. V Hollywoodu je dovoljeno vse. Kaj pa sprehod pred fotografskimi objektivi brez ličil? Pred leti je Julia Roberts šokirala javnost, ko je nič hudega sluteč pomahala fotografom, pri tem pa "pozabila", da si že nekaj časa ni obrila dlak pod pazduhami. Nekateri so se zgražali, drugi so jo podprli, češ, da so lepotna pravila presegla že vse meje.

Danes se (nekatere) zvezdnice spet vračajo k naravnemu, bolje rečeno, bolj zdravemu videzu. Da je manj absolutno več, je nazadnje dokazala mlada Jennifer Lawrence, ki se je na premieri filma Veliki Gatsby pojavila skorajda brez ličil in bila pri tem videti kot iz škatlice. Za njeno podobo seveda stoji kar nekaj vizažistov, pa vendar je lahko za zgled tudi nam, navadnim smrtnicam.

Kako do popolnega videza Jennifer Lawrence?

1. Izziv – mesec dni brez kreme?

Skrb za lepo kožo se ne začne zjutraj pred ogledalom in torbico z ličili, temveč že veliko prej. Lepa koža je namreč tudi odraz naše prehrane in življenjskega sloga. Ponujamo vam izziv – ste se pripravljene za mesec dni odreči vsem kremam, tonikom in serumom in jih zamenjati preprosto za … vodo? Dehidrirano telo začne svoj upor kazati tudi na koži, zato je poglavitno, da popijete veliko vode, ki bo koži povrnila elastičnost, jo očistila in ji dala sijaj. Če je vaša koža izrazito suha, jo vsako jutro namažite s tankim slojem posebej zmešane kreme iz lekarne.

2. S krožnika na obraz

Ste se kdaj pregrešile z veliko količino sladkarij, nezdrave hrane in alkoholom? Naslednji dan vas je morda bolela glava ali želodec, čez kakšen teden pa so se rezultati kalorične bombe začeli kazati tudi na obrazu. Mozoljčki in lišaji so namreč povezani tudi s hrano. Izogibajte se torej jedem s predelanim sladkorjem, pretirano slanim prigrizkom, sladkim in gaziranim pijačam, alkoholu, pojejte pa veliko sadja in zelenjave. In še enkrat, popijte veliko vode in nesladkanih sadnih ali zeliščnih čajev.

3. Svež zrak za naravno pordela lička

Ko se vrnete s teka in pogledate v ogledalo, vaša koža kar žari, kajne? Dobro ji dene svež zrak, telesni napor pa poskrbi tudi za naravno pordela lička. Redna telesna vadba in gibanje na prostem ne bosta dobro dela le vašim mišicam, temveč se bo skrb za telo poznala tudi na obrazu.

4. Če ne morete brez ličil … ne pretiravajte!

Če se brez ličil počutite preveč navadno in golo, si seveda lahko privoščite pikico korektorja, da skrijete podočnjake (proti njim sicer najbolje deluje dovolj spanca), na trepalnice pa nanesite en sloj maskare. Uporabite tisto s silikonsko krtačko, ki trepalnice razčeše in jih ne oteži. Svetlikajoče se glose in šminke pa zamenjajte z navadnim vazelinom za naraven in negovan nasmeh.

Ne spreglejte