Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 8. 2013,
18.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Miranda Kerr

Torek, 20. 8. 2013, 18.00

8 let

Gisele že sedmo leto najbogatejša manekenka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Gisele Bündchen je bila že sedmo leto zapored razglašena za največjo zaslužkarico med manekenkami. V dvanajstih mesecih je zaslužila kar 42 milijonov dolarjev.

Brazilska manekenka Gisele Bundchen se noče vdati in trmasto ostaja na prvem mestu med največjimi zaslužkaricami v svetu mode. Je manekenka, katere letni zaslužek iz leta v leto raste in prav zaradi tega letos že sedmo leto kraljuje na Forbesovi lestvici najbogatejših manekenk.

S svojim zaslužkom, ki znaša 31 milijonov evrov (42 milijone dolarjev), je premagala tudi svojega izbranca, športnika Toma Bradyja, ki je v lanskem letu zaslužil 28 milijonov evrov. Na drugem mestu ji sledi manekenka Miranda Kerr, ki je, tako kot Gisele, postala slavna predvsem zaradi svoje kariere pri modni hiši Victoria's Secret.

Giselino bogastvo je začelo vedno bolj rasti, ko je leta 2009 prvič predstavila linijo natikačev Ipanema, poleg tega pa ji nenehni dobiček omogočajo večletne pogodbe s podjetji, kot so Pantene, Oral-B in Sky HDTV. Velik delež zaslužka ji prinaša tudi pogodba s podjetjem, ki izdeluje do okolja prijazna ličila Sejaa.

Miranda Kerr, ki je zasedla drugo mesto na lestvici, je zaslužila veliko manj kot Gisele. Pogodbe so ji prinesle "pičlih" 5,3 milijona evrov. Manekenka, ki je del ekipe Victoria's Secret postala leta 2007, ima podpisano pogodbo za sodelovanje s podjetjem Lipton, ki izdeluje čaje, špansko blagovno znamko Mango, linijo kozmetike Kora in številnimi drugimi.

Tretje mesto je zasedla še ena brazilska lepotica – Adriana Lima, ki je v 12 mesecih zaslužila 4,4 milijona evrov. Preostale postavne zaslužkarice na lestvici so še Kate Moss, Liu Wen, Joan Small in Estée Lauder.

Revija Forbes je manekenke ocenjevalo po njihovih prihodkih med junijem 2012 in junijem 2013.

Ne spreglejte