Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 8. 2014,
16.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 25. 8. 2014, 16.32

8 let

Charlotte Gainsbourg: urejenost na malce ekscentričen način

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Charlotte Gainsbourg ima zaradi svoje naravne lepote in igralskega daru velik ugled kot igralka, zaradi svojega preprosto osupljivega oblačenja pa je navdih za sodobni francoski šik.

Charlotte Gainsbourg je nadarjena za več reči, saj ji gre dobro od rok vse, česar se loti: dobro poje, odlično igra, poleg vsega se ukvarja še z manekenstvom. Charlotte je plod ljubezni angleške manekenke in igralke Jane Birkin in provokatorja glasbene industrije Sergea Gainsbourga. Mlado Charlotte so tako vzgajali v svobodnem umetniškem duhu. Podobno kot so znali šokirati njeni starši z zelo seksi pesmijo Je T'Aime Moi Non Plus in Jane z goloto v filmih, podobno je šokirala Charlotte v svojem zadnjem filmu Nimfomanka.

Igralsko kariero je začela s 15 leti in takoj osvojila prestižno nagrado cesar za film L'Effrontée. Leta 2009 so jo v Cannesu spet nagradili kot najboljšo igralko v filmu Antikrist. S filmom je povezuje tudi ljubezen, saj je že dolga leta v zvezi z igralcem in režiserjem Yvanom Attalom, s katerim ima tri otroke. Sproščen modni slog A Charlotte navdušuje s svojo nekonvencionalno lepoto in nečim skrivnostim, kar jo dela privlačno. Ni ena izmed bleščečih hollywoodskih zvezd, ki bi se sprehajala po rdečih preprogah, a ko se sprehodi po njej, nas navduši s svojim sproščenim modnim nastopom in pariškim šikom.

Preprosto elegantno Charlotte je ena izmed redkih oseb, ki so videti, kot da svojemu videzu ne dajejo pomembne vloge, a so, kjerkoli se pojavijo, videti senzacionalno. Verjetno je to vpliv njene matere in manekenskih genov. Njen slog oblačenja je preprost, a po svoje eleganten. Vse to je verjetno posledica rojene samozavesti in dobrega počutja v lastni koži. Je ena od redkih igralk, ki jo je mogoče videti brez ličil, in samo upamo lahko, da bo svoj naravni videz še dolgo ohranjala, četudi jo zadnja leta obhajajo pomisleki. "Samo svoji mami in njeni lepoti se lahko zahvalim, da še nisem padla pod kirurški nož. Ne vem, ali bom vedno tako zadovoljna sama s sabo. Dolgo časa sem bila ena izmed tistih, ki mislijo, da moramo čim dlje ostati naravni, ampak zdaj se spopadam z resničnostjo in malce spreminjam svoje mnenje."

Njeno doslednost so opazili tudi številni modni oblikovalci, za katere je bila Charlotte muza. Njeno srce pripada Balenciagi. Njene najzanimivejše kombinacije so tiste, ki vključujejo posebne futuristične čevlje Balenciage, Charlotte je njihova najboljša ambasadorka.

Futuristični čevlji Poleg Balenciage Charlotte nosi tudi druge francoske modne znamke. Obožuje tudi Vanesso Bruno, Isabel Marant in Anne Valerie Hash.

Modna ikona oziroma navdih je postala zaradi svojih preprostih, a osupljivih kombinacij, in ne glede na pozornost, ki jo dobi, jo zmede dejstvo, da je marsikdo vpraša za modni nasvet.

"Pozornost mi laska, ampak mislim, da si je ne zaslužim. Moj slog je sodoben, ampak ne sledim najnovejšim smernicam. Rada sem urejena, vendar na nekoliko ekscentričen način, " je povedala za britansko izdajo revije Marie Claire.

Ne spreglejte