SiolNET. Trendi Kultura
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Gledališču Glej bodo zgodbo o ljubezni pripovedovale roke, usodo človeških življenj pa pletle nordijske boginje

2

termometer

V Gledališču Glej se v prihodnjih dneh obetata dve gostovanji: gledališki projekt katalonskega dvojca, ki lutke združuje s fizičnim gledališčem, in švedska predstava, ki temelji na nordijskih mitih.

"Včasih je slepa, včasih nevidni zaljubljenci," napovedujejo vizualno bogato predstavo Allegro Ma Non Troppo s podnaslovom Če je ljubezen slepa, zakaj nas potem gleda?, v kateri avtorja José Antonio Puchades in Julieta Gascón Roque združujeta lutkarstvo in fizično gledališče. Predstava nima ene zgodbe, temveč je teh mnogo. Pripoveduje o zaslepljenem bitju, ki si zasluži ljubezen.

Gledališki projekt katalonskega dvojca, ki raziskuje gibanje in lutkarstvo in kjer zgodbo pripovedujejo predvsem roke, je v Gledališču Glej na ogled danes, 11. novembra, ob 20. uri.

Gledališče s koreninrami v nordijski mitologiji Predstava Prepleti. Izmeri. Reži. Ritual za sekularizirano državo. temelji na nordijskih mitih o Nornih, treh boginjah usode – Urd, Skuld in Verdandi –, ki v podzemlju ob Urdovem vodnjaku pod drevesi Yggdrasil pletejo usode človeških življenj od rojstva do smrti.

Po predstavi, vizualnem in glasbenem popotovanju avtoric in izvajalk Viktorie Siwek, Elin Tisell in Marie af Klintberg, ki bo v Gleju na ogled v petek, 14. novembra, bo tudi pogovor o temi predstave in njeni navezavi na nordijsko mitologijo ter uporabljenih tehnikah pri nastajanju gledališkega dela.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin