Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 1. 2014,
14.36

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 5. 1. 2014, 14.36

6 let, 4 mesece

V avstrijskih muzejih v letošnjem letu Velazquez, Miro, Monet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Razstavno leto 2014 v avstrijskih muzejih bodo zaznamovala tudi nekatera velika mednarodna imena tako iz zgodovine kot tudi sodobne umetnosti.

Ljubitelji likovne umetnosti se bodo lahko letos veselili del umetnikov, kot so Diego Velazquez, Joan Miro, Claude Monet ali Cosima von Bonin.

Španskemu slikarju Diegu Velazquezu bodo prvo samostojno razstavo posvetili v dunajskem Umetnostnozgodovinskem muzeju, na njej pa bodo prvič v Avstriji predstavili nekatera dela iz Madridskega muzeja Prado in nekaterih drugih svetovnih muzejih. Motivno bo postavitev, ki jo bodo odprli 28. oktobra, zajela portrete, tihožitja, nabožna dela, študije živali in krajine.

Razstavo del prav tako španskega umetnika Joana Miroja bodo 12. septembra pripravili v dunajskem muzeju Albertina. Zajela bo okoli 100 slik, risb in objektov. Pred tem bodo v Albertini 14. marca odprli razstavo z naslovom Med Dürerjem in Napoleonom, kjer bodo na ogled izbrana dela iz zbirke muzeja.

V galeriji Belvedere bodo pripravili razstavo Dunaj - Berlin, oktobra pa bodo odprli razstavo francoskega impresionista Clauda Moneta. Monetovim delom bodo v Belvederu nasproti postavili dela avstrijskih umetnikov.

S performansom na prostem in instalacijo na pročelju muzeja bodo 4. oktobra v muzeju momok odprli prvo evropsko retrospektivo Cosime von Bonin. Razstava v Keniji rojene nemške umetnice bo podala bogat prerez njenega ustvarjanja v različnih medijih in sodelovanj z drugimi umetniki.

Ne spreglejte