Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 1. 2018,
20.19

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,58

1

Natisni članek

Elvira Hasanagić opera Nemčija Idrija

Sreda, 31. 1. 2018, 20.19

6 let, 2 meseca

Slovenka v Münchnu: V Nemčiji sem se naučila še večje marljivosti #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,58

1

Elvira Hasanagić | Foto Irena Herak

Foto: Irena Herak

Mlada operna pevka, ki živi na relaciji München–Ljubljana, je svojo mladost preživela v Idriji. "Z veseljem se vrnem, kadar le morem," pravi.

Strast do opernega petja je Elvira Hasanagić spoznala šele v gimnaziji, ko je kot najstnica na radiu slišala Mario Callas, ki je pela arijo iz Verdijeve opere La Traviata. Melodijo si je stalno ponavljala, uspelo ji je odpeti tudi vse tone.

Najprej le talent, nato se je začelo delo

Ko je v Idrijo prišla učiteljica solopetja, je v njenem glasu začutila nekaj zanimivega, ter Elviro povabila na ure solopetja. V treh mesecih jo je za regijsko tekmovanje pripravila po posluhu, saj še ni znala brati not. "Na tem tekmovanju sem zmagala in potem šla še na državno, kjer sem prav tako zmagala," se svojih začetkov spominja Elvira. "To je bil talent, potem pa se je začelo delo."

Elvira v oddaji Dan. na Planet TV:

Srednjo glasbeno šolo v Ljubljani je dokončala v dveh letih in šolanje nadaljevala v Nemčiji na Münchenski akademiji za glasbo. "Prišel je študij, kjer sem nadgradila svoj talent in je do izraza prišla marljivost, sicer pa moraš stalno vaditi in iskati nova znanja. V Nemčiji sem se naučila se večje marljivosti, natančnosti in discipline, le tako lahko uspešno opravljam poklic operne pevke."

"Delo umetnika je vezano na kovčke"

Veliko gostuje po Evropi, čez lužo in v Sloveniji, 14. februarja bo tako stopila na oder Unionske dvorane v Ljubljani ob enem vodilnih svetovnih tenoristov Ramónom Vargasom. "Z veseljem se vrnem v Idrijo, kadar le morem. Rada imam Slovenijo in Ljubljano, to je moj srčni dom. Vendar se od Nemčije in preostalega dela sveta verjetno nikoli ne bom mogla posloviti, saj je delo umetnika vezano na kovčke. Tudi vloge zahtevajo, da se vživim v različna kulturna okolja."

Ne spreglejte