Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 3. 2008,
8.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 7. 3. 2008, 8.15

6 let, 7 mesecev

Recept za ljubezen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Če uživate ob italijanski hrani, ljubite italijanski karakter, obožujete, kadar se ljubezen meša s hrano, potem je to prava knjiga za vas.

Avtor: Anthony Capella Založba: Učila Cena: 28,90 €

Anthony Capella je mešanico dobre hrane in ljubezenske strasti že uporabil v uspešnici Okus po ljubezni, sedaj pa je podoben recept za ljubezenski roman še enkrat uporabil.

Recept za ljubezen je zgodovinski ljubezenski roman, ki so dogaja v času druge svetovne vojne, v okupiranem Neaplju. Temperamentna lepotica Livia slovi kot odlična kuharica v družinski restavraciji ob Vezuvu. V restavraciji spozna vojaka Enza, se vanj zaljubi in se poročita. Žal kmalu Enza vpokličejo v vojsko in njune zakonske sreče je kmalu konec, saj čez nekaj časa Enzo na fronti izgubi življenje. Livia išče novo službo in po naključju postane kuharica britanskega vojaka, časnika za poroke, Jamesa Goulda. On ima čisto posebno nalogo v tej vojni, preprečevati mora namreč poroke med domačinkami in tujimi vojaki. Slastna Livijina kuhinja kmalu predrami Jamesove otopele britanske čute in ga s svojim kuharskim čarom počasi odtaja.

»James je vilice zasadil v testenine ter jih toliko časa vrtel, dokler mu ni nekoliko s težavo uspelo nekaj te zvijajoče se, spolzke kopice obdržati na rogljih. Nato jih je dal v usta. Bile so neverjetne. Še nikoli ni jedel česa takšnega – prav gotovo ne v vseh dolgih letih, ko so dobivali konzervirano hrano, vendar tudi prej ne, v desetih letih prehranjevanja s pustimi jedmi brez okusa, ki so jih dobivali v internatski šoli, ali, ko smo že pri tem, z mamino izsušeno nedeljsko pečenko, s prilogo pustega krompirja in razkuhane zelenjave. Ko smo že pri tem, še nikoli v življenju ni jedel sveže mletega popra, niti, sira, ki je prekrival jed kot debela snežna odeja… Dolga tišina, ki je vladala, medtem ko so s etudi drugje možje za mizo posvečali svoji hrani, je dala slutiti, da tudi oni doživljajo podobno razodetje.«

Ne spreglejte