Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 12. 2010,
8.29

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 2. 12. 2010, 8.29

7 let, 12 mesecev

"Nekoč bi imela rada vse knjige tega sveta"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Branje na tako imenovanih tabličnih računalnikih po mnenju manekenke, novinarke in pisateljice Tjaše Kokalj resda deluje zelo "stajliš", a sama kljub vsemu ostaja zvesta klasični podobi knjige.

Katero knjigo ste nazadnje prebrali, kakšen vtis je naredila na vas? Načeloma vse knjige name naredijo vtis – tak ali drugačen. Ampak, ker si knjige kupujem in redkeje izposojam, si izbiram takšne, katerih kratka vsebina oziroma opis me pritegne. Zato razočaranja niso pogosta. Zadnja knjiga, ki sem jo prebrala, je bila od Agathe Christie, Gospa McGinty je mrtva in seveda, ker gre za eno izmed mojih najljubših avtoric, nimam pripomb. "Požrla" sem jo v enem večeru (smeh). Bi pa izpostavila dve knjigi, ki sta me razočarali: ena je Glamur s popustom avtorice Lise Corva, okoli katere je bil velik halo, kako je knjiga oh in sploh, a me je pustila hladno. Prazno naštevanje je bilo nekaj popolnoma drugega, kar sem pričakovala. Prav tako sem pred časom naročila knjigo The Karl Lagerfeld Diet, za katero sem mislila, da se bo osredotočala na gospoda Lagerfelda in njegovo razmišljanje, življenjsko zgodbo, a sem se krepko zmotila, saj je celotna knjiga le en velik recept, kako shujšati in (nič) jesti.

Se vam zdijo knjige za tri evre pravi način za zvišanje bralne zavesti Slovencev? Zakaj pa ne? Za večjo branost in prodajo seveda! Ampak to, ali je cena pomembna, je popolnoma odvisno od osebe. Oziroma od bralca. Eni ne bodo kupili knjige, tudi če stane le pol evra. Jaz bi nekoč imela rada vse knjige tega sveta! No, to sicer ne, ampak uživam v branju in akumuliranju knjig. In za knjigo mi ni težko odšteti 20, 30, 40 evrov. Seveda je tu pomembno, za kakšno knjigo gre. Res pa je, ko si kupim več knjig naenkrat, raje posežem po cenejših različicah, takšnih z mehkimi platnicami, žepnicami, saj se mi nekatere zdijo bolj ljubke in tako tudi "udarec" za moj račun ni tako astronomski.

Ne spreglejte