SiolNET. Trendi Kultura
0,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Najboljše fotografije, posnete s telefonom: kaj sploh še preostane fotoaparatom?

0,45

termometer

Mobile Photography Awards
Foto: Fabio Sartori, Queenie Cheen/Mobile Photography Awards/Cover Images

Znani so zmagovalci desetega izbora najboljših fotografij, posnetih s pametnim telefonom ali tablico.

Sloviti francoski fotograf Henri Cartier-Bresson (razstavo njegovih fotografij si lahko do 9. maja ogledate v ljubljanskem Cankarjevem domu) je nekoč rekel, da bo prvih deset tisoč fotografij, ki jih posnamemo, najslabših. "Če je to res, je mobilna fotografija dala ljudem priložnost, da hitro dosežejo ta mejnik," so ob tem sporočili organizatorji Mobile Photography Awards (MPA), nagrad za najboljše fotografije, posnete s pametnim telefonom ali tablico.

Chen Ma Foto: Chen Ma/Mobile Photography Awards/Cover Images

Nagrade MPA so prvič podelili leta 2011, pred kratkim pa so objavili jubilejni deseti izbor najboljših mobilnih oziroma telefonskih fotografij.

Pred kratkim so objavili aktualen izbor najboljših izdelkov, jubilejni deseti zapovrstjo. Najboljše izbirajo v vrsti kategorij, kot so črno-bela, arhitekturna, popotniška in avtoportretna fotografija, med zmagovalci posameznih kategorij pa razglasijo tudi skupnega zmagovalca. Letos je to postal Dan Liu iz Čengduja na Kitajskem.

Fotografija, ki jo je zmagovalec posnel na jezeru Inle v Mjanmaru Fotografija, ki jo je zmagovalec posnel na jezeru Inle v Mjanmaru Foto: Dan Liu/Mobile Photography Awards/Cover Images

"Raziskuje in fotografira odnos med različnimi družbenimi ter kulturnimi skupinami in njihove edinstvene lastnosti," je o zmagovalcu zapisala žirija, "njegove fotografije očarajo z zanimivimi kadri in ob vsaki od njih se ustaviš, da bi videl zgodbo, ki se skriva zanjo."

Zmagovalce posameznih kategorij si oglejte tukaj:

Oglejte si še:

Samo Rovan poročna fotografija Trendi Slovenca že drugič razglasili za najboljšega poročnega fotografa na svetu #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin