Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Deja Crnović

Ponedeljek,
2. 12. 2013,
12.27

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Ta veseli dan kulture

Ponedeljek, 2. 12. 2013, 12.27

5 let, 10 mesecev

Danes NUK ponuja amnestijo zamudnikom

Deja Crnović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Na rojstni dan Franceta Prešerna Narodna in univerzitetna knjižnica v Ljubljani svojim uporabnikom ponudi priložnost, da vrnejo knjige brez plačila zamudnine.

Ta veseli dan kulture je tako lahko danes za marsikoga tudi odlična priložnost, da odpiše svoje knjižnične dolgove. Kot smo izvedeli pri Damjani Vovk, vodji službe za izposojo in posredovanje knjižničnega gradiva v NUK, ti dolgovi pri nekaterih znašajo tudi več tisoč evrov.

V NUK so lani prvič zamudnike pozvali tudi osebno, saj se pred letom 2012 na ponujeno amnestijo ni odzvalo veliko uporabnikov. Lani so tako na vsakega uporabnika, ki po letu 1994 ni vrnil gradiva, naslovili pismo s pozivom, naj izkoristi amnestijo in vrne gradivo. Poslali so 353 obvestil za nevrnjenih 686 enot gradiva.

Na poziv se je lani odzvalo 63 uporabnikov, ki so vrnili 106 enot. Ob tej priložnosti je bil najvišji znesek, ki ga je prihranil posamezni uporabnik, 1.148 evrov, skupaj pa so uporabniki prihranili več kot 30 tisoč evrov, nam je povedala Damjana Vovk. Ker si v NUK želijo predvsem, da uporabniki vrnejo oziroma nadomestijo izgubljeno knjižnično gradivo, vse dolžnike pozivajo, da se danes, 3. decembra, oglasijo v NUK.

Kot je dodala Damjana Vovk, lepo vabijo tudi tistih osem uporabnikov, ki imajo gradivo izposojeno že toliko časa, da se jim je nabralo za več kot 4.000 evrov zamudnine.

Ne spreglejte