SiolNET. Trendi Kulinarika
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Naredi sam: Aparat za pokovko iz pločevinke piva (video)

2

termometer

Kdaj ste si nazadnje doma pripravili pokovko? Deževni petek, kot je današnji, je morda pravi dan za to. Obstaja preprost način za domačo pripravo - kar s pivovsko pločevinko.

Rus, ki je na spletu objavil domači video, se je domislil, kako je mogoče doma na preprost način pripraviti pokovko. Prazno pivovsko pločevinko, kot prikazuje video, v pravokotni obliki na vrhu izrežemo.

Nato jo primerno naoljimo in vanjo damo koruzo ter položimo na zmeren ogenj. Poleg pločevinke postavite posodo, kamor bo padala pokovka.

Vse, kar potrebujete za tovrstno pripravo pokovke, je torej prazna pločevinka piva, oster nož, štedilnik, primerna posoda in koruza.

Pokovka iz papirnate vrečke Vrečke, v katerih kupimo koruzo za pripravo pokovke, so na notranji strani prevlečene s premazom, ki ob segrevanju oddaja perfluorooktansko kislino, za katero obstaja velika verjetnost, da povzroča raka. Ruski inovator pa se o zdravstvenih posledicah svoje duhovite in praktične ideje ne sprašuje.

Sam jo za zdaj, kot kaže, uporablja. Za vse skeptike takšne priprave pokovke, ki lahko morda prigrizku primeša določene kemikalije, obstaja druga rešitev.

Kupite koruzo, dajte jo v papirnato vrečko in jo večkrat zapognite. Položite jo v mikrovalovno pečico in jo prižgite. Ko ne boste več slišali pokanja, je to znak, da je pokovka pripravljena.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin