Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 4. 2020,
8.11

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča GEA

Natisni članek

GEA BIO GEA kruh advertorial

Sreda, 29. 4. 2020, 8.11

2 meseca, 1 teden

Hitri recept za pirin kruh, ki vedno uspe

Vsebino omogoča GEA

Ni ga boljšega kot vonj po doma pečenem kruhu. Da bo tudi okusen in ne preveč zahteven za pripravo, pa smo za vas pripravili recept, s katerim vam bo uspelo že v prvo.

kruh pečenje | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

V naši kulinariki kruh zaseda prav posebno mesto. Dober kos kruha z maslom, domačo marmelado, mogoče z zaseko ali s ščepcem sladkorja – že naše babice so v pripravo kruha vnesle veliko ljubezni in truda. Danes ga največkrat kupimo v trgovini ali pekarni, vendar ima domači kruh nedvomno čisto drugačen čar in izpopolnjen okus.

Če niste preveč vešči peke, bo spodnji recept kot nalašč za vas. Pripravite ga lahko kar z mešalnikom, brez čakanja, saj testa ni treba vzhajati.

GEA | Foto: Hitri pirin kruh

Sestavine:

2 žlici GEA BIO ekstra deviškega oljčnega olja
50–100 g GEA BIO semen (bučna, sezamova, sončnična, lanena semena)
500 g polnozrnate pirine moke
5 dl mineralne vode
žlička soli
10 g pecilnega praška iz vinskega kamna

 

Priprava:

Pečico segrejemo na 190 stopinj Celzija. Podolgovat model obložimo s papirjem za peko. V primerno veliki skledi z mešalnikom ali s stepalko zmešamo vse sestavine v gosto tekoče testo. Vlijemo ga v pekač in pečemo 50 minut.

Nasvet: Testo lahko vlijete v model za mafine ali druge manjše oblike in spečete manjše kruhke. V tem primeru jih pecite 25 minut.

GEA | Foto:

Da bo res odličen: izberite prave sestavine

Dober recept je nedvomno osnova za odlično kuhanje, vendar ključna skrivnost vsake gospodinje in največjega kuharskega šefa je izbira kakovostnih sestavin. Če želite doseči prave okuse, ki bodo razvajali vaše brbončice in se hkrati spojili s tradicionalnimi slovenskimi okusi, ne iščite bližnjic in izbirajte tiste sestavine, ki jim je vredno zaupati.

Čeprav je pri pripravi kruha izbira kakovostne moke na prvi pogled ključna, pa ne smemo zanemariti še ene zelo pomembne sestavine, ki bo vaš kruh povzdignila na višjo raven: olje.

V kruh navadno vmešamo sončnico ali rastlinsko olje, vendar če mu želite dodati še pravo domačo aromo, potem predlagamo, da izbere GEA BIO ekstra deviško oljčno olje.

Pridobljen iz najboljših, na vročem mediteranskem soncu in vetru naravno pridelanih oljk, bo vašemu kruhu pričaral kanček temperamentnega Sredozemlja in arome, ki vas bo opomnila na vroča poletja.

Druga sestavina, ki bo vaš kruh obogatila z neprecenljivimi prehranskimi vlakninami, so tudi GEA BIO semena, ki jih lahko dodate v pravzaprav vsak recept.

Naj GEA BIO ekstra deviško olje postane stalnica vaših receptov

GEA | Foto: Ne samo v testo, nekaj kapljic izvrstnega oljčnega olja lahko polijete tudi na rezino kruha, ki jo pojeste skupaj s sveže naribanim paradižnikom, ščepcem mediteranskih začimb in kosom ostrega kozjega sira.

GEA BIO ekstra deviško oljčno olje pa lahko uporabite za najrazličnejše domače dobrote. Odlično se bo podal tudi k sladicam in svežim solatam.

Izbrana linija BIO olj predstavlja vrhunec izdelkov GEA in so namenjeni tako največjim gurmanom kot vsem tistim, ki želijo v svoji domači kuhinji doseči prav posebno čarovnijo okusov.

Celotna linija GEA BIO olj ima moderno celostno grafično podobo, s katero poudarjajo vrhunsko kakovost, varnost izdelkov in zavezanost naravi.

GEA BIO olja so odličnega, polnega okusa in ne vsebujejo gensko spremenjenih organizmov. Proizvedena so iz najkakovostnejših, ekološko pridelanih plodov in semen, kar dokazuje pridobljeni eko certifikat SI-EKO-003.

GEA BIO linija olj, ki vključuje osem izdelkov:

GEA BIO ekstra deviško oljčno olje

GEA BIO bučno olje

GEA BIO sončnično olje

GEA BIO olje črne kumine

GEA BIO laneno olje

GEA BIO konopljino olje

GEA BIO hladno stiskano kokosovo olje 

GEA BIO rafinirano kokosovo olje.

KUPI ZDAJ | Foto:

Za poletje, polno svežine: hrustljava solata s posebnimi dodatki

Višje temperature ponavadi krojijo tudi našo izbiro na krožnikih. Če pozimi radi uživamo v bolj konkretnih jedeh, poleti prihaja čas za sveže solate za vse okuse. Kaj pravite, da bi svojo novo najljubšo solato letos začinili malo drugače? Najprej s svojim najljubšim GEA BIO oljem, potem pa še z žlico ali več semen?

solata | Foto: Getty Images Foto: Getty Images Sestavine:

sveža zelena solata
8–10 češnjevih paradižnikov
250 g mocarele
50 g orehovih jedrc
GEA BIO ekstra deviško oljčno olje
jabolčni kis
2 žlici GEA BIO sezamovih semen
sol in poper

Solato in paradižnik operete in narežete, začinite in na koncu dekoriratje s sirom, orehi in semeni.

Solati lahko namesto paradižnika dodate nekaj krhljev jabolk. Oljčno olje pa nadomestite z GEA BIO bučnim oljem. Poleg sezamovih semen lahko dodate tudi bučna in lanena. Odlična izbira pa je tudi GEA BIO mešanic semen.

GEA | Foto: GEA BIO semena

Semena so izjemen del zdrave prehrane, na katera pa žal velikokrat pozabljamo.

So zelo hranljiva živila, vir prehranskih vlaknin, bogata z beljakovinami, vitamini, minerali in antioksidanti. Zelo preprosto jih lahko vključimo v svojo prehrano, saj jih lahko dodamo v jogurt, kosmiče, potrosimo po solati, testeninah ali dodamo k omaki kot prilogo.

V liniji GEA BIO semen lahko izbirate med petimi različnimi izdelki iz najkakovostnejših, ekološko pridelanih semen, kar dokazuje prejeti EKO certifikat. Ne vsebujejo gensko spremenjenih organizmov.

GEA BIO bučna semena

GEA BIO sezamova semena

GEA BIO sončnična semena

GEA BIO mešanica semen

GEA BIO lanena semena 

KUPI ZDAJ | Foto:

Ne spreglejte