Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 7. 2014,
10.39

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 2. 7. 2014, 10.39

6 let, 6 mesecev

Garden Village Bled: večerja na travnati podlagi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Velja, da lahko na Bledu kljub umiku štirih vrhunskih kuharjev še vedno dobro jeste. Pomislili smo, da v novem naselju ne bo nič drugače.

Če prihajate od jezera, morate pri bivši Titovi vili zaviti na desno in po 200 metrih bo pred vami novo naselje Vrtna vas, ali kot raje rečejo, Garden Village. Resort je mesec in dan po odprtju razprodan, postal je takšna uspešnica, da naključne mimoidoče prosijo, naj si ne ogledujejo ograjene vasi, kjer živijo tisti, ki si želijo prave narave še bolj kot drugi.

Garden Village

Cesta Gorenjskega odreda 16 4260 Bled

Telefon: +386 0838 99 220

V vasi je moderno in ekološko; hiše so lesene, poudarjajo naravi prijazne materiale, tako se celo bazen, ki ga imajo, razvije iz ribnika. Podrobnega pregleda vasi sicer nismo naredili, a tudi samo oblikovanje restavracije natančno riše načrte, ki jih imajo lastniki z novo vasjo. Z vasjo, ki na spletnih straneh za turistične rezervacije vidi prve proste nastanitve šele oktobra.

Bravo za idejo. Skozi restavracijo je struga, po kateri teče pravi potoček, ta pa se pri oknu zliva ven, v Vrtno vas. A potoček s pripadajočimi mostički, po katerih se giblje osebje, ni edini stik z naravo v zgradbi. Tu je še povsem odprta kuhinja, da lahko človek sliši debate osebja, lonce in krožnike, ki jih pripravljajo ali pospravljajo. In tu so še mize, iz katerih raste, uganili ste, trava. To je malce otežilo naše prehranjevanje, saj je treba krožnike postaviti povsem na rob mize, ki je lesen, saj na travnati podlagi ni pravega oprijema, pa tudi nekaj prijaznih žuželk si rado najde mesto tam.

 | Foto:

Še bolj nerodno je bilo, ko se je izkazalo, da imajo zgolj nekaj jedi, nikakor ne celih menijev in tudi ne tistega z jedilnega lista, ki smo ga dobili na travi, pardon, na mizi, in ki je obetal dokaj neprepričljive jedi za 35 evrov na osebo. Je pa res, da smo tudi mi za nekakšen ad hoc meni plačali 35 evrov na osebo, ki so ob uporabi pijače narasli na konkretnih 50 evrov.

Pohvale? Imajo solidno vinsko karto zmernih cen, veliko vin je na kozarec: Dveri pax, MonteMoro, Dušan Kristančič, Movia, Fornazarič, Jakončič, Štokelj, Bjana, Radgona ... Začeli smo s Štokljevim roséjem, v kuhinji pa so narezali kraški pršut, nekaj domače salame, tolminski sir in vložene gobice. Drugega v hladni seriji niti ni bilo, celo za pršut smo morali posebej vprašati. Bi pa pri tako ekološko osveščenih hotelirjih pričakovali, da bodo lokalnost in sledljivost sestavin poudarjali tudi pri hrani.

Juhi naj bi bili dve, goveja in gobova, a je gobove po naključju zmanjkalo, zato so imeli zgolj preveč prazno govejo, ki so ji dodali krompirjeve žlikrofe. Pri goveji juhi je tako, da se mora malce dlje pokuhati, da pridobi pri okusu, pa tudi kak košček govedine in korenja pomaga. Smo pa imeli, kot že rečeno, srečo z vinom. Fornazaričevo rdečo zvrst Rubino za šest evrov na kozarec je mogoče piti tudi brez glavne jedi. A je prišel tudi okusen telečji hrbet, ki ga je spremljala gobova omaka, zraven je bil pečen krompir v srajčki in narezana domača zelenjava z malce preveč zimskim pridihom. Sredi poletnega obilja na vrtu korenje in koleraba pač ne bi smela biti prva izbira.

 | Foto:

Pri sladici smo dobili za odtenek pretrde ajdove štruklje z medom in vaniljevim sladoledom, a smo hkrati izkoristili možnost, da na kozarec spijemo Čurinov Dominus, za konec pa še zelo sladek liker gozdnih jagod.

Povzetek

Restavracija novega, menda izjemno uspešnega hotelskega centra, ki jo na svojem spletu zelo poudarjajo, a za časa našega obiska niso imeli veliko povedati. Kljub velikim obetom so imeli le štiri jedi. Očitno goste ekološke vasi takšna ponudba zadovolji.

Vinska karta je dobro zamišljena in dovolj natančna, sicer ne preveč obsežna, a hkrati ponuja kar nekaj vin na kozarec.

Ocena

Ocena gostilne: 2,5 | Foto:

 

 

Rubrika Ocenili smo ni plačana. Izbor restavracij je prepuščen uredništvu in ocenjevalcu Mihi Firstu, ki restavracije obiskuje nenapovedano.

Ne spreglejte