Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 11. 2015,
15.49

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Slovenski festival vin Pavus

Petek, 13. 11. 2015, 15.49

6 let, 7 mesecev

18. Slovenski festival vin in 8. Festival kulinarike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Četrtek in petek, 19. in 20. novembra 2015, od 15. do 21. ure (od 16. do 20. ure Festival kulinarike), v Grand hotelu Union, v Ljubljani

Slovenski festival vin skupaj s Festivalom kulinarike vsako leto dokazuje svoj položaj vodilne slovenske prireditve na področju vin. Priljubljenost prireditve med obiskovalci in novinarji vedno znova dokazuje veliko število sodelujočih priznanih vinarjev in vrhunskih vinskih vzorcev. Letošnji festival vin bo znova postregel z najboljšim, kar dajo slovenski vinogradi, pa tudi nekateri izven naših meja. Piko na i festivalu bodo postavili festivalsko ocenjevanje vin v sodelovanju z revijo Dolce vita in vodene degustacije s festivalskimi vini.

Obiskovalci bodo lahko izbirali med naslednjimi delavnicami: O vinarstvu skozi sektorske številke? (Dušan Brejc za Vinsko družbo Slovenije, d. o. o.), Lidlov mladi vinar (Jože Rozman za Lidl), Vinski univerzum – mladi za mlade (Špela Štokelj za Vinski univerzum), Macaron ali makron, kaj pa vino? (Mira Šemič za Revijo pet zvezdic), Vinske kraljice predstavljajo vinorodne okoliše Slovenije (Slovensko vinsko kraljestvo), Zmagovalci festivalskega ocenjevanja (Bruno Gaberšek in Tatjana Košmerl) ter Malvazija in rebula – nekoč in danes (Mira Šemič za Sommelier Slovenije).

Rdeča nit letošnjega Festivala kulinarike so "Okusi osrednje Slovenije", ki jih bodo obiskovalci lahko spoznali in okusili na dveh ravneh. V Galeriji okusov bodo svojo vizijo osrednjeslovenskih jedi predstavile šole, restavracije in gostilne, v Gledališču okusov pa se bo s svojimi kreacijami predstavilo šest izbranih slovenskih šefov.

Vsak dan festivala v Gledališču okusov potekajo predstave oziroma trikrat dnevno pred obiskovalci v živo kuhajo priznani šefi na razpisano temo. Jedi se pripravljajo kot avtorska prezentacija ene izbrane jedi izmed jedi v naboru Okusi osrednje Slovenije. Ko šef zaključi s kuhanjem v živo in predstavi končano jed, iz kuhinje prinesejo predpripravljene krožnike s šefovo jedjo, ki jo postrežejo gledalcem. V dogovoru med šefom in vinarjem, ki se predstavljajo na vzporednem Slovenskem festivalu vin, se k vsakemu krožniku doda eno od festivalskih vin, ki ga predstavi vinar osebno, obiskovalci pa ga lahko poskusijo. V Gledališču okusov bodo to leto ustvarjali: Marko Pavčnik, Pavus: Poširana jajčka s čebulo; Uroš Štefelin, Vila Podvin: Goveja juha; Luka Košir, Gostišče Grič: Fižol in jabolčni krhlji; Luka Jezeršek, Gostinstvo Jezeršek: Namašeno pišče z raki in hrenova omaka (priredba recepture iz Vodnikovih kuharskih bukev: piščeta s rakmi namašene v hrenovem zosi); Igor Jagodic, Restavracija strelec: Ajda, mleko, slive; Janez Bratovž, Restavracija JB: Ljubljanski burek.

Več informacij: www.slovenskifestivalvin.si; www.festivalkulinarike.si; FB Slovenski festival vin Festival kulinarike

Ne spreglejte