Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 12. 2017,
8.54

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Ljubljana Stožice koncert glasba PR članek

Sreda, 20. 12. 2017, 8.54

6 let, 4 mesece

Že ta petek: nepozabni koncertni spektakel Royal Christmas Gala: Sarah Brightman z gosti

Oglasno sporočilo

Že ta petek, 22. 12., bo v Sloveniji veliki božično-novoletni spektakel Royal Christmas Gala, ki ga boste lahko v živo doživeli v Dvorani Stožice.

Star produkcija | Foto:

Obeta se nam vrhunska produkcija s svetovno najuspešnejšo sopranistko Sarah Brightman, ki jo bodo spremljali – poleg simfoničnega orkestra – tudi v Sloveniji izjemno popularni Gregorian in kar trije tenoristi: svetovno priljubljeni grški tenorist Mario Frangoulis, ki se je zapisal v srca več tisoč žensk po vsem svetu in je najbolj znan po skladbi Vincero, Perdero, tenorist Fernando Varela, znan tudi iz slovite zasedbe Forte Tenors, in kontratenorist Narcis, dolgoletni pevec v zasedbi Gregorian.

https://www.youtube.com/watch?v=i5ChZceU27Y&feature=youtu.be

Priznana mednarodna umetnica Sarah Brightman in nastopajoči s simfoničnim orkestrom nam bodo na svečanem koncertu predstavili številne najlepše božične in novoletne pesmi, poleg tega pa bomo lahko slišali dela iz muzikala Fantom iz opere, s katerim je Sarah zaslovela, eno njenih največjih uspešnic La luna, pesem Time To Say Goodbye, ki jo je vrhunsko zapela z Andreo Bocellijem in je prav tako znana po vsem svetu. V bogatem programu bomo lahko slišali tudi prekrasno pesem iz filma Dr. Živago, slavno Nessun Dorma in eno najbolj znanih božičnim pesmi Jingle Bells. Obeta se res vrhunski božični večer, ki si ga boste zapomnili za zelo dolgo, saj tako veličastnega božično-novoletnega programa pri nas še niste doživeli. Ustvarjen je po dunajskem vzoru in zgledu največjih opernih koncertnih spektaklov. Da bo dogodek še bolj bogat in poln presenečenj, se bodo izvajalci predstavili v solističnih izvedbah pesmi, pa tudi v presenetljivih duetih in skupnih pevskih nastopih in vam tako premierno priredili res vrhunsko božično presenečenje. Vse to vam bo pričaralo nepozaben in enkraten večer letošnjega božiča in vas popeljalo na prekrasno pot v prehod v leto 2018.

Star produkcija | Foto:

K veličastnosti tega enkratnega koncertnega večera pa bodo prav gotovo prispevali svečana in razkošna oprema odra, vrhunski zvočni in svetlobni park, režisersko taktirko nad celotnim božanskim večerom pa nima nihče drug kot Anthony Van Laast, ki je znan kot koreograf, ki ustvarja predstave na West Endu in na Broadwayu. Poleg številnih del za odre je kot koreograf sodeloval tudi pri filmu Mamma Mia! (2008).

Star produkcija | Foto:

Sarah Brightman – globalna glasbena ikona

Mednarodna pevska zvezda Sarah Brightman je svetovno najbolj prodajana sopranistka. Bila je pionirka crossoverja v klasični glasbi in se ponaša z vokalnim razponom kar treh oktav. Je edina umetnica, ki je istočasno posegala po vrhovih tako Billboardove lestvice plesnih pesmi kot tudi klasičnih. S prodajo okoli 32 milijonov nosilcev zvoka je prejela čez 180 zlatih/platinastih priznanj v več kot 40 državah. Time to Say Goodbye, pesem, ki jo je zapela z Andreo Bocellijem, je postala izjemna mednarodna uspešnica. Nastopala je v nekaj broadwayskih muzikalih, med njimi tudi v slavnem Fantomu iz opere, kjer je imela vlogo Christine Daae. Sodelovala je tudi z nekdanjim Enigminim koproducentom Frankom Petersonom, s katerim je posnela albume Dive (1993), Fly, Eden (1998), La Luna (2000), Harem (2003) in Symphony (2008). Singel Time to Say Goodbye, ki ga je zapela z Andreo Bocellijem, ji je prinesel velik svetovni uspeh. Prodali so ga v kar 12 milijonih izvodov po vsem svetu.

Sarah je bila povabljena na številne velike koncertne dogodke, med njimi na koncert za princeso Diano leta 2007. Je tudi prva umetnica, ki je kar dvakrat nastopila na olimpijskih igrah: prvič leta 1992 v Barceloni s pesmijo Amigos Para Siempre, ki jo je zapela s španskim tenoristom Josejem Carrerasom, ko ju je videla kar milijarda gledalcev po vsem svetu, ko je pela na olimpijskih igrah v Pekingu, pa jo je videlo kar štiri milijarde ljudi.

Leta 2013 je izdala album Dreamchaser, nato pa je bila dve leti na svetovni turneji na kar petih celinah in na več kot stotih koncertih. Leta 2016 se je Sarah podala na veliko turnejo Gala – An Evening with Sarah Brightman po Japonski, Kitajski, Tajvanu, Koreji in Mehiki.

Star produkcija | Foto:

Gregorian – gregorijanski koral v sodobni preobleki

Zgodba o Gregorian se je začela, ko je hamburški producent Frank Peterson posnel prvi album Masters of Chant in brez težav nadaljeval velik uspeh, ki ga je začel z Enigmo.  Gregorian so do zdaj prodali več kot deset milijonov plošč po vsem svetu s 17 albumi in devetimi DVD, prejeli pa so kar 32 zlatih in platinskih nagrad v 18 različnih državah.

Doslej so sestavili repertoar skoraj 250 pesmi, ki se gibljejo v glasbenem razponu od klasičnih avtorjev, kot so Carl Orff, in pop standardov zadnjih 40 let do še zdaj aktualnih rock skupin, kot so Metallica, Coldplay, U2 in celo Rammstein.

Izjemna ustvarjalnost Franka Petersona je vidna tudi v fantastičnih nastopih Gregorian. Petersonu je uspelo poustvariti duha gregorijanskega korala v gledališčih in cerkvah, s čimer Gregorian navdušujejo oboževalce in kritike v Evropi, Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. V tisoč oddajah v živo so Gregorian očarali več kot 2,5 milijona ljudi v 25 državah. Leta 2013 so Gregorian z več kot 150 razprodanimi koncerti odigrali svojo najuspešnejšo turnejo. Prvič so potovali tudi na Kitajsko.

Nobenega razloga ni bilo, da bi se ustavili. Po štirih mesecih snemanja in produkcije se je album Masters Of Chant – The Final Chapter na lestvici najbolj prodajanih nemških albumov uvrstil na osmo mesto. Njihov nastop na Evrosongu leta 2016 je bil eden najnovejših vrhuncev glasbene kariere Gregorian. Nato so Gregorian nadaljevali svojo poslovilno turnejo po Evropi Masters of Chant – The Final Chapter Tour 2016 in samo v Nemčiji nastopili v več kot 40 mestih. Na podlagi velikega uspeha Masters of Chant – The Final Chapter Tour 2016 so Gregorian nadaljevali turnejo tudi januarja 2017, zdaj pa jih lahko vidite in slišite ob odlični Sarah Brightman.

Star produkcija | Foto:

Mario Frangoulis

Mario Frangoulis, umetnik klasičnega crossoverja in tenor, znan po vsem svetu, je bil rojen v Afriki in vzgojen v Grčiji. Študiral je v Londonu, kjer mu je Mackintosh ponudil vlogo Mariusa v Les Misérables na londonskem West Endu, kmalu zatem pa še sir Andrew Lloyd Webber vlogo Raoula v Fantomu iz opere.

Snemalno kariero je začel takoj, ko ga je odkril Peter Gelb, vodja Sony Classical, ki zdaj vodi Metropolitansko opero v New Yorku. Od takrat je prodal več kot milijon albumov po vsem svetu. Kot klasični crossover pevec je debitiral leta 2002 z izdajo Sometimes I Dream in Follow Your Heart. Oba albuma sta Maria postavila med tri najboljše crossover pevce na Billboardovi lestvici, kjer je kar 50 tednov obdržal drugo in tretje mesto ob Bocelliju in Joshu Gobanu .

Mario Frangoulis kombinira klasično in sodobno petje, poleg tega pa je navdušen nad mešanicami več slogov (opera, pop, rock, folk, soul/R&B, world). Nastopal je s svetovno znanimi umetniki, kot so Sarah Brightman, Placido Domingo, José Carreras, Lara Fabian, Justin Hayward in Klaus Meine. Nastopal je z orkestri, kot so Boston Pops, Chicago Symphony, Symphony Dallas, Tokyo Philharmonic, Novaya Opera iz Moskve, in z londonskim filharmoničnim orkestrom, če jih naštejemo samo nekaj. Mario je v svoji karieri nastopal v široki paleti vlog, kjer se je izkazal kot vrhunski pevec in igralec. V novem tisočletju je usvojil vlogo Tonyja v West Side Story in nastopil v milanski La Scali.

Konec leta 2012 je Maria k snemanju ene njegovih zadnjih pesmi Daybreak povabil Robin Gibb. Leta 2015 se je Mario pridružil šestkratnemu dobitniku grammyja, aranžerju in producentu Jorgeju Calandrellu. Rezultat njunega dela je album Tales of Christmas, objavljen po vsem svetu. Med ustvarjanjem in snemanjem albuma je Mario nastopil na več kot 30 velikih koncertih v newyorškem Jazzu v Lincoln Centru, s posebnim klavirskim recitalom pa z maestrom in pianistom Eugenejem Kohnom (Placido Domingo, Andrea Bocelli in Maria Callas) ob vznožju Akropole v gledališču Herod Atticus.

Star produkcija | Foto:

Narcis

Rojen je bil kot Narcis Iustin Ianau v majhnem mestu Bacau v romunskem delu Transilvanije. Narcisa sta vzgojila oče in ded v revni soseski Barati. Redko je videl svojo mater, ki se je preselila v Italijo, da je preživljala revno družino. Ko je bil star pet let, je začel peti v lokalnem cerkvenem zboru in izkazalo se je, da je Narcis blagoslovljen z izjemnim vokalom. Skozi petje je lahko tudi izrazil svoje razočaranje, jezo in strahove, ki so izhajali iz revščine, v kateri je živel. Pri desetih letih je nastopil na prvem samostojnem koncertu v domačem Bacauu in njegova kariera se je začela.

Njegov prvi večji nastop je bil na Athenaeumu v Bacauu, ko je bil star 15 let. Množica obiskovalcev je bila navdušena, vključno s številnimi znanimi romunskimi profesorji glasbe. In takrat se je dokončno odločil za pevsko kariero. Kmalu je nastopil v oddaji Romunija ima talent in požel ogromno navdušenje, njegova slava pa se je prešla meje Romunije in kmalu je debitiral v Italiji. Tudi njega je odkril producent Frank Peterson in ga kmalu povabil k sodelovanju. Leta 2016 se je pridružil zboru Gregorian kot solist, od leta 2016 pa je na turneji s Sarah Brightman.

Star produkcija | Foto:

Fernando Varela

Odkril ga je David Foster in od takrat je Varela z Davidom nastopil na turnejah v več kot 31 državah po vsem svetu. David je o njem rekel: "Luciano Pavarotti se je ponovno rodil! Varela ima glas in osebnost superzvezde." Varela je bil tudi ustanovitelj klasične crossover skupine Forte Tenors.

Maja 2016 je Varela obiskal Belgijo in Nizozemsko, junija in julija je bil poseben gost trobentača Chrisa Bottija, julija pa je nastopil pred 250 tisoč nogometnimi navijači pred berlinskimi Brandenburškimi vrati pred tekmo Nemčije s Francijo. Avgusta istega leta je Varela nastopil pred Lionelom Richijem na dogodku Universal Inside 2016 v berlinski Mercedes Benz Areni. Tik pred odhodom s Sarah Brightman na Royal Christmas Gala pa se je Fernando s koncertom odzval na pomoč rodnemu Portoriku, ki sta ga razdejala orkana Irma in Marija.

O kakovosti in lepoti dogodka Royal Christmas Gala priča tudi organizator Star Produkcija, ki nas je v zadnjem letu že razveselil z vrhunskimi dogodki, kot so koncerti Andree Bocellija in Andrea Rieuja v Dvorani Stožice, prihodnje leto pa v Zagrebu organizira tudi koncert Andree Bocellija bo dnevu žena in koncert Roda Stewarta, ki ga pri nas še nismo videli.

Ne zamudite tega izjemnega spektakla. Vstopnice so že na voljo na www.eventim.si in na vseh njihovih pooblaščenih prodajnih mestih.

Več informacij si preberite na:

www.starprodukcija.hr

www.sarahbrightman.com

www.gregorian.de

PREDSTAVITVENI VIDEOSPOT KONCERTA ROYAL CHRISTMAS GALA:

https://www.youtube.com/watch?v=i5ChZceU27Y&feature=youtu.be

NEKAJ IZJEMNIH POSNETKOV SARAH BRIGHTMAN:

Le kdo ne pozna izvedbe Time to Say Goodbye, dueta Sarah Brightman in Andree Bocellija, ki sta jo zapela skupaj tudi v Teatru del Silenzio v Italiji.

https://www.youtube.com/watch?v=4L_yCwFD6Jo

Ko se na odru srečata dve karizmatični osebnosti in pevca: Sarah Brightman in Antonio Banderas s pesmijo iz muzikala Fantom iz Opere, s katero je Sarah zaslovela.

https://www.youtube.com/watch?v=SDSgGHJFQpk

Lahko bi rekli, da sta prijatelja za vedno, skupaj pa sta zapela tudi pesem Amigos Para Siempre: slovita sopranistka Sarah Brightman in tenorist Jose Carreras.

https://www.youtube.com/watch?v=iKVcUh_dXdM&list=RDSA_iyHEXVuk&index=28

Sarah Brightman je snemala tudi v produkciji slovitega producenta zasedb Enigma in Gregorian Franka Petersona. Plod njunega sodelovanja je pesem Captain Nemo z albuma Dive.

https://www.youtube.com/watch?v=nbapQZTQDGQ

Don't Cry for Me Argentina, pesem, ki jo je leta 1976 prvič zapela Julie Covington, kasneje pa sta jo izvajala tudi Madonna in Andre Rieu, je pred vami v prekrasni različici slovite Sarah Brightman.

https://www.youtube.com/watch?v=1PWO11ilSYc

Skupaj na odru s pesmijo Whistle Down The Wind: slovita sopranistka Sarah Brightman in sir Andrew Lloyd Webber, tvorec večnih muzikalov Jezus Kristus Superstar, Evita, Mačke in Fantom iz Opere.

https://www.youtube.com/watch?v=vhr9e7lNRHs

Slovita sopranistka Sarah Brightman, ki jo bomo videli v Ljubljani pred božičem, je v duhu tega tudi znana gostja dunajskih predbožičnih večerov, tukaj v skladbi First of May skupine Bee Gees.

https://www.youtube.com/watch?v=QS7ly4VnXnY&list=PLBdXG7xJfRN2KjBnKEx3KOdrF3LTAWMvQ&index=23

Leta 2013 je Sarah Brightman v okviru novega albuma posnela tudi videospot za prvi singel s plošče Dreamchaser z naslovom Angel.

https://www.youtube.com/watch?v=NtkUM1wVVi8

Prodaja vstopnic: www.eventim.si in Hiše vstopnic Eventim Si (Tivoli Ljubljana, Citypark Ljubljana, Kino Šiška Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana, Europark Maribor, Klicni center: 090 55 77*) in partnerska prodajna mesta: Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, (K)kiosk, Trafika 3DVA, bencinski servisi OMV z multi točko, agencija Palma in Alpetour potovalna agencija ter ostala prodajna mesta v sistemu Eventim Si.

Ne spreglejte