Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 2. 2019,
15.25

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,68

16

Natisni članek

Twitter odzivi EMA 2019

Nedelja, 17. 2. 2019, 15.25

5 let, 2 meseca

Tako so se znani Slovenci odzvali na zmagovalca Eme 2019 #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,68

16

Ema 2019 | Lea Sirk in Raiven z zmagovalnim duetom Zalo Kralj in Gašperjem Šantlom. | Foto STA

Lea Sirk in Raiven z zmagovalnim duetom Zalo Kralj in Gašperjem Šantlom.

Foto: STA

Potem ko je, medtem ko je še bila ozvočena, lanska zmagovalka Eme Lea Sirk dala jasno vedeti, kaj si misli o tem, da ni zmagala njena favoritka Raiven, so se na družbenih omrežjih o zmagovalni pesmi Eme 2019 z naslovom Sebi razpisali še drugi znani in manj znani.

Lea Sirk
Trendi Lea Sirk po porazu Raiven: Ne morem fu**ing verjet #video

Sinoči se je za vozovnico v Tel Aviv, kjer se bo maja odvila velika tekma za Pesem Evrovizije, potegovalo deset slovenskih izvajalcev. Med njimi je najprej tričlanska strokovna žirija izbrala dva superfinalista – to sta bila Raiven in mlad duet Zala Kralj & Gašper Šantl. Nato pa ste gledalci prek telefonskega glasovanja sami odločili, da v Izrael pošljemo Zalo in Gašperja s skladbo Sebi.

Skladbi, ki je zmagala na Emi 2019 in ki bo naše barve zastopala 14. maja v Tel Avivu, lahko prisluhnete spodaj.

Kaj si misli o tem, da je zmaga ušla iz rok Raiven, je tik pred koncem televizijskega prenosa precej nazorno povedala lanska zmagovalka Lea Sirk, ki je med objemanjem drugouvrščene izjavila: "Ne morem fu**ing verjet". Svoje mnenje o obeh superfinalnih skladbah in razpletu Eme 2019 pa so na družbenih omrežjih brez dlake na jeziku povedali tudi nekateri drugi znani in manj znani Slovenci.

Zala Kralj, Gašper Šantl
Trendi Zmagovalca Eme 2019 sta Zala Kralj & Gašper Šantl!

Komik Boštjan Gorenc – Pižama je na Twitterju zapisal: "V finalu melodija brez energije in energija brez melodije." Zabaven je bil tudi Jonas Žnidaršič, katerega komentar na celotno prireditev se je glasil: "Pleše se pa boljše, kot se je včasih."

Na račun zadržanosti mladega zmagovalnega dua se je pošalila tudi novinarka Nataša Briški: "Težko delo bodo imeli kolegi novinarji in novinarke z zmagovalcema #ema19 #EMA2019. Upam, da ne pade komu na pamet enourni intervju, ker bodo za to morali pripraviti kakšnih 1000 vprašanj."

"Kot da so tekmovalci in žirija na #EMA2019 morali podpisati izjavo, da ne smemo zmagati na Evroviziji … ali pa bodo sami plačali stroške celotne prireditve," je svoje mnenje zapisal strokovnjak za javno nastopanje Edvard Kadič.

Precej zabavni so bili tudi tviti drugih, ki so sinoči zavzeto spremljali Emo. Eden od uporabnikov Twitterja je zapisal, da navija za Zalo in Gašperja samo zato, ker bi rad videl, kako sta videti, ko sta dejansko vesela. Spet druga tviterašica je zapisala: "Letos bomo imeli tisti komad, med katerim bo šla Evropa lulat."

Ne spreglejte