SiolNET. Trendi Glasba
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

PATETICO – Vse je v redu z mojo dušo

4

termometer

 | Foto:
Svečani koncert ob izidu novega albuma/Siti Teater Btc, 22. 10. 2015 ob 20h.

Siti za dobro musko

S koncertom skupine PATETICO se začenja četrta sezona cikla Siti za dobro musko 2015/16, v kateri bodo nastopili še: Mladi levi, Hamo & Tribute 2 Love, Murat & Jose, Gal Gjurin, Severa Gjurin, Zoran Predin in Katalena.

Glasbena skupina Patetico se po letih patetičnega počitka vrača z novim projektom Vse je v redu z mojo dušo (2015), samostojno CD-ploščo z novimi povsem avtorskimi skladbami.

Glasbeno izpoved skupine Patetico vodi filozofija, ki zagovarja tezo, da je patetika oz. patetičnost pozitivna lastnost. Temelji na odličnih glasbenih podlagah in vrhunski glasbeni izvedbi, na pronicljivem izpovednem vokalu ter melanholičnih, a hkrati razposajenih besedilih, ki se velikokrat spogledujejo s čisto poezijo. Njihova glasba izraža žlahtne prvine bluesa, jazza in swinga. Ljubek, žaloben vokal pevke Nike Perunović, tankočutna besedila Roka Vilčnika in imenitna jazzovska instrumentalna zasedba združujejo čaroben preplet zvokov in besed; ustvarjalci pa v svojem početju, alkimističnem združevanju glasbenih in literarnih prvin, danes pogosto zaničevani besedi patetika vnovič vračajo plemenit pomen.

Ideja in besedila: Rok Vilčnik - rokgre Vokal: Nika Perunović Bobni: Ciril Sem Klavir: Dejan Berden Kontrabas: Tadej Kampl

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin