SiolNET. Trendi Glasba
3,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Parni valjak o glasbenih rivalih: Ob Akijevi smrti se sploh niso oglasili

3,60

termometer

Parni valjak |  | Foto: Mediaspeed
Foto: Mediaspeed

V skupini Parni valjak so razočarani, ker jim člani skupine Prljavo kazalište, še ene legendarne hrvaške zasedbe, ob smrti pevca Akija Rahimovskega niso izrekli sožalja.

Skupini Parni valjak in Prljavo kazalište na Hrvaškem veljata za večna rivala za naziv največje hrvaške rock skupine. Javnih sporov med glasbeniki sicer ni bilo nikoli, vedno znova pa so se pojavljali namigi o rivalstvu med zasedbama.

Zdaj je o tem prvič spregovoril Husein Hasanefendić - Hus, soustanovitelj skupine Parni valjak in tesni prijatelj pred kratkim umrlega frontmana Akija Rahimovskega. Hus je gostoval v oddaji Pressing na hrvaškem TV-kanalu N1, kjer ga je voditelj povprašal o domnevnem rivalstvu z zasedbo Prljavo kazalište. "Z moje strani tega ni," je dejal Hus, nato pa na vprašanje, kako je z drugo stranjo, le skomignil. 

Dejal je, da komunikacije med skupinama praktično ni, nato pa dodal, da se jim iz skupine Prljavo kazalište ob smrti Rahimovskega niso oglasili "niti s pismom niti z razglednico".

Husein Hasanefendić - Hus in Aki Rahimovski leta 2018 | Foto: Mediaspeed Husein Hasanefendić - Hus in Aki Rahimovski leta 2018 Foto: Mediaspeed

Razkril je tudi, od kod po njegovem mnenju izvirajo nesoglasja med zasedbama. "Vem, kako se je začelo," je dejal, "imeli smo istega menedžerja, ki sem ga nato jaz v nekem trenutku odpustil, ker se nismo več ujeli. Takrat tudi oni niso bili zadovoljni z njim, ko pa je ostal le njihov, se je potrudil zanje, a po tistem klasičnem načelu 'deli in vladaj'."

Na njegove izjave se je medtem odzval bobnar skupine Prljavo kazalište Tihomir Fileš in dejal: "V tem prerekanju nočem sodelovati, ker je v tem trenutku skrajno neokusno. Kolikor vem, pa se sožalje izreka družini umrlega." Kot je dejal, je to ob smrti Rahimovskega tudi takoj storil.

Preberi še:

Parni valjak Trendi Parni valjak bodo odigrali še en koncert - kdo bo pel? aki rahimovski Trendi Kdo je Slovenka, s katero je zadnja leta živel Aki Rahimovski?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin