Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 12. 2007,
15.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 10. 12. 2007, 15.43

8 let

Nepozabni Pankrti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V soboto, 1. decembra, se je le zgodil tako pričakovani koncert legendarnih Pankrtov.

V razprodani ljubljanski Hali Tivoli so člani zasedbe s Petrom Lovšinom v glavni vlogi na najboljši možni način obeležili trideset let obstoja. Legendarni Pankrti, ki so predvsem na začetku osemdesetih let navduševali množice mladih po celotni bivši skupni državi, so se v soboto ponovno združili. Že nekaj dni pred koncertom do zadnjega kotička razprodana ljubljanska Hala Tivoli je od dvajsete ure dalje pokala po šivih, v njej pa je bilo nekoliko presenetljivo zaslediti obiskovalce vseh generacij, tako najstnike kot tudi nostalgične oboževalce. Člani zasedbe s Petrom Lovšinom na čelu so tako na najbolj dostojen način obeležili trideset let svojega obstoja, kar kaže, da so s svojim angažiranjem temeljito sooblikovali punkersko sceno.

Najprej Carina in Elektrika, nato pa Pankrti!

Čeprav so omenjene legende stopile na veliki oder Hale Tivoli šele ob devetih, so že uro poprej nažigali člani zasedb Carina in Elektrika, ki so dodobra segreli številčno publiko. Za tem pa se je začelo zares! Stari dobri Pankrti so se na veselje navzočih predstavili v svojem značilnem slogu, ki jih je zaznamoval v najproduktivnejšem obdobju. Ponudili so kar sedemindvajset komadov, ob koncu pa ni manjkal niti tisti, s katerim so začeli prvi koncert na gimnaziji Moste - ZK Pank. In ker je publika po zaključenem programu zahtevala podaljšek, so se še enkrat uglasili in zaigrali pet dodatnih skladb.

Vsejugoslovanska turneja

Kot je Peter obljubljal, je med koncertom stopil na oder kitarska legenda češkega rodu Ivan Kral, sicer nekdanji član spremljevalnih skupin Patti Smith in Iggy Popa. Prekaljeni glasbenik, ki je dobitnik treh Grammyjev, ki je sicer odigral celotni repertoar Pankrtov se je predstavil in zapel tudi legendarno pesem Dancing Barefoot, za katero so priredbo naredili tudi U2!. Pestro pa ni bilo le zaradi nostalgičnega nažiganja, ampak tudi zaradi nadvse razigranega Perota, ki je neprestano praznil steklenice viskija in za nameček izvajal prevale. Sobotni koncert je bil tako uvod v nekaj tednov trajajočo turnejo po deželah bivše skupne države, saj se bo naslednji zgodil že ta petek, točneje v Osijeku.

Ne spreglejte