SiolNET. Trendi Glasba
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Namesto kazahstanske himne zavrteli pesem iz filma Borat

4

termometer

Na strelskem prvenstvu v Kuvajtu so organizatorji namesto kazahstanske državne himne predvajali pesem, ki se je sicer pojavila v filmu Borat slavnega komika Sache Barona Cohena.

Organizatorji športnega dogodka so zaradi neljubega dogodka prejeli veliko kritik, saj so pomotoma prenesli napačno pesem. Namesto kazahstanske državne himne so za podelitev medalj na 10. arabskem strelskem prvenstvu pripravili pesem iz filma Borat, ki ga je Sacha Baron Cohen predstavil leta 2006. V spodnjem videoposnetku si oglejte, kako se je na napačno pesem odzvala zmagovalka Maria Dmitrienko, ki prihaja iz Kazahstana.

Melodija je ista, vendar besedilo popolnoma drugačno

Besedilo Cohenove različice kazahstanske himne je izredno žaljivo, saj govori o kazahstanskih prostitutkah in o tem, da je Kazahstan pravzaprav najboljša država na svetu, saj druge države vodijo male deklice. Nadaljuje še s tem, da je Kazahstan prijazna država do vseh, razen do Uzbekistana. Ob tem besedilu se je prejemnica zlate medalje Maria Dmitrienko počutila rahlo neprijetno, kljub temu pa se je ob koncu napačne himne nasmehnila in pozirala pred fotografi.

Organizatorji dogodka pa so se že opravičili za neljubi dogodek, podelitev medalje pa ponovili. Pozneje so razkrili, da so s svetovnega spleta prenesli napačno pesem, zato so predvajali Boratovo pesem in ne resnične kazahstanske himne.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin