Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 6. 2013,
14.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

glasbeni festivali

Petek, 28. 6. 2013, 14.05

8 let

Kje se boste pa vi zabavali to poletje?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Se še sprašujete, kje bi se zabavali med poletjem? Sosedje ponujajo obilico možnosti za noro preživljanje vročih poletnih dni pod milim nebom ... vse od Rovinja do Šibenika, in to čez vse poletje.

Na hrvaški obali bodo čez poletje številni festivali elektronske glasbe. Od konca junija in do sredine septembra ne bo minil vikend, da se pri sosedih ne bo dogajalo. Eden takšnih festivalov je na vrsti že čez slab teden. Na Pagu, kjer zabav nikoli ne manjka, bo namreč od 3. do 5. junija na sporedu Hideout festival. Na znani plaži Zrče vas bodo razgibavala imena, kot so Four Tet, Dixon, Simian Mobile Disco, Chase&Status, Rudimental, Modeselektor in še več kot sto drugih. Karte za festival so sicer že razprodane, a brez skrbi možnosti za zabavo je še na pretek.

V bližini Pulja pa konec avgusta in v začetku septembra na prekrasni lokaciji Fort Punta Christo potekata festivala Outlook in Dimensions. Znotraj utrdbe, ki jo je zgradila Avstrija konec 19. stoletja za zaščito glavnega pristanišča svoje vojne mornarice, je več lokacij, kjer bodo ozračje segrevali številni znani Dj-ji, med njimi Bonobo, Goldie, LTJ Bukem na Outlooku in Gilles Peterson, Theo Parrish, Moodymann, Daphni, Pantha du Prince (Live) ter Dixon na festivalu Dimensions.

Če vam še ni dovolj oziroma če ste zamudili vse festivale, pa ne zamudite sredi septembra Unknown festival v Rovinju. Tudi tam bodo vrhunska glasbena imena, kot so DJ Ame, Daniele Baldelli, DJ Koze, Four Tet, Henrik Schwarz, Lindstrom … poskrbeli za vaše zelo dobro počutje.

Cene festivalskih vstopnic se gibljejo med 100 in 200 evri, ponekod pa lahko privarčujete z EX-YU vstopnicami. Organizatorji so namreč za nekdanje državljane Jugoslavije ponekod cene vstopnic bistveno znižali. Na večini festivalov je tudi poskrbljeno za kampiranje, ponekod ponujajo tudi zelo luksuzne variante za kampiranje, res pa je, da jih je dosti že zasedenih, zato je nujno preveriti na spletnih straneh festivala, ki ga nameravate obiskati.

Na Hrvaško sicer vabijo še številni drugi festivali: Terraneo, Seasplash Festival, Ultra Europe, Fresh Island Festival, INmusic Festila, For 2013.

Ne spreglejte