Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 2. 2013,
7.48

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

ocenili smo Justin Bieber

Ponedeljek, 25. 2. 2013, 7.48

6 let, 7 mesecev

Justin Bieber

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Believe Acoustic (2013)

Believe Acoustic je akustična različica Justinovega tretjega studijskega albuma Believe, ki ga je izdal junija lani. Na njej se pojavijo tudi tri nove pesmi: Yellow Raincoat, I Would in Nothing Like Us.

Album se začne z njegovo največjo uspešnico z albuma Believe, s pesmijo Boyfriend. Pesem, ki ima v originalni različici malo bolj hip-hopovski ritem, je tukaj bolj ali manj balada, a Justin dokaže, da ima zelo dobre vokalne sposobnosti. Kot v nekaj preteklih primerih nas tudi tukaj njegovi visoki zvoki po tihem spomnijo na Justin Timberlaka, a mlajši Justin ne mara, če ga primerjajo z njim. Zgodba s pesmijo As Long As You Love Me je podobna kot pri Boyfriend, najstnik se dokaže kot dober pevec, pesem pa počasi dolgočasi. Pri pesmi Beuty and A Beat pa se vse skupaj spremeni, saj nam je akustična različica veliko bolj všeč kot originalna, kjer je svoj delček "glasbenega talenta" dodala tudi kičasta pevka Nicki Minaj. Akustična razlilčica je veliko bolj poslušljiva in veliko kakovostnejša. Tudi pesem She Don't Like the Lights je veliko boljša v akustični različici, saj nas pri originalu motijo nenehni zvoki fotografskega aparata oziroma njegove bliskavice. Pri pesmi Take You ni velike razlike med eno in drugo izvedbo, prav tako ne pri pesmih, kot sta Be Alright in Fall. Vse tri so v akustični različici le nekoliko počasnejše. Pesem All Around The World pa je poslušljiva v obeh izvedbah, saj imata tako akustična kot originalna pesem prijeten ritem, ki te ne uspava, tako kot te velik del pesmi s tega albuma.

Zadnje tri pesmi pa so pesmi, ki so nove, in tako je pevec razveselil svoje oboževalke z novim materialom. Pesem Yellow Raincoat je, roko na srce, dokaj dolgočasna pesem, kjer z mislimi odtavaš nekam popolnoma drugam in se niti ne zavedaš, o čem poje mladi Justin. I Would ima že malo bolj simpatičen ritem, kjer Justin dekletu govori, da bi zanj naredil vse, če bi se le dalo, tudi odstranil vso bolečino in ji na obraz narisal nasmeh. Zadnja pesem na albumu in zadnja od treh novih pesmi Nothing Like Us pa nas za konec nežno uspava s svojim počasnih ritmom.

Iskreno lahko rečemo, da je originalen album Believe veliko bolj poslušljiv kot akustična različica, a vseeno moramo priznati, da se je Justin izkazal kot odličen vokalist.

Ne spreglejte