Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 12. 2009,
8.08

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

David Guetta ocenili smo

Petek, 18. 12. 2009, 8.08

4 leta

David Guetta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
One Love

TIP: Eden boljših komercialnih house albumov letošnjega leta.

Francoz David Guetta je eden največjih in komercialno najbolj uspešnih DJ-jev na svetu. Poleg tega je tudi cenjen producent, ki je delal remikse za številne največje pop zvezdnike. Že od svojega prvega albuma Just a Little More Love iz leta 2002 Guetta goji zanimiv slog ultra-komercialnega techna, ki se dostikrat spremeni v sredinski in ne nujno tudi plesni sredinski electro pop. Še posebej na svojem prejšnjem albumu pomenljivega naslova Pop Life je Guetta dodobra "pozabil" na techno beate in, recimo temu, DJ-jevski pristop.

Prav v luči tega, da je bil Guetta že praktično z obema nogama v sredinskem elektronskem plesnem popu, je njegov novi album One Love kar prijetno in vsekakor tudi precejšnje presenečenje. Guetta je za album zbral pisano druščino odličnih pevcev. Akon, will.i.am in apl.de.ap iz Black Eyed Peas, Estelle, Kid Cudi, Ne-Yo, Novel, Kelly Rowland in njegov dolgoletni pevski sodelavec Chris Willis so vsaki skladbi dali svoj pečat in že zaradi samih interpretacij so nove Guettove skladbe nekaj posebnega. David pa je poskrbel, da so skladbe tudi instrumentalno pestre. Nekaj novih, še posebej uvodnih skladb ima ponovno kanček tistega pravega techno pridiha. Sicer pa na One Love prevladuje komercialni (euro) house beat, začinjen s francoskim discom, evro štancem, ki tokrat ne moti, dance popom in barvitim lahkotnim electrom. Vse skupaj pa je postavil v izrazito pop obarvana okolja in to na način, da tudi tiste najbolj navite skladbe ne bodo zmotile tistih, ki sicer tovrstnih plesnih bitov sploh ne prebavljajo. Guetta pa na tem albumu predstavi nekaj remiksov skladb, ki jih je naredil za druge izvajalce in nekaj skladb, ki jih je napisal posebej za to priložnost. Med vsemi najbolj izstopata ravno nosilna singla. Še posebej spektakularen je nosilni singel s skladbo Sexy Bitch, v kateri poje Akon. Pesem je nažgan, tipičen francoski house, sama struktura in dramaturgija pa sta postavljeni, kot bi šlo za r'n'b pesem. Kontrast dveh različnih skladateljskih praks pa učinkuje odlično.

David Guetta z One Love hodi po tanki črti, ki loči zanimiv house od dolgočasnega evro popa. Predvsem v prvem delu plošče mu to zelo dobro uspeva in ostaja na strani vročih plesnih ritmov dokaj vznemirljive in zapeljivo komercialne klubske plesne vibracije. V drugem delu pa občasno prestopi na tisto bolj predvidljivo stran evropskega dance pop(evkarstva) in evro štanca. V celoti pa je One Love energična plošča z veliko več karakterja, kot sta ga na svojih zadnjih albumih pokazala Guettova "konkurenta" Armin Van Buuren in Tiësto.

Ne spreglejte