Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 8. 2013,
8.17

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 11. 8. 2013, 8.17

8 let, 5 mesecev

V Kinu Šiška avstralska glasbena senzacija Tame Impala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
V Kino Šiška se bo ustavila avstralska glasbena senzacija Tame Impala. Organizatorji napovedujejo, da so njihovi koncerti "izkušnja, polna preproste lepote in brezmejne ustvarjalnosti".

Avstralska glasbena senzacija Tame Impala, ki je vzpostavila vez med glasbo Beatlov in Zeppelinov, stoner psihedelijo ter indie glasbo in sodobnim rockom, se po v Kino Šiška ustavila v ponedeljek 12. avgusta.

Zasedbo Tame Impala sestavljajo Kevin Parker, Dominic Simper, Jay Watson, Nick Allbrook in Julien Barbagello. Skupina deluje od leta 2007, prvi EP so izdali 2008, leta 2010 pa so se svetu predstavili s prvencem Innerspeaker.

Zvok albuma Innerspeaker, na katerem je za miks poskrbel Dave Fridmann iz benda The Flaming Lips, za tehniko pa Tim Holmes iz benda Death in Vegas, je bil eksploziven. Glasbeni sladokusci so single, kot so Solitude is Bliss, Lucidity in Why Won't You Make Up Your Mind, vzeli za svoje.

Prvi album zasedbe je nastal v zatišju hišice na drevesu s pogledom na Indijski ocean, drugega Lonerism iz leta 2012 pa je zaznamovala svetovljanska nota, saj je nastajal s pomočjo prenosne snemalne opreme vsepovsod, največ pa v Parizu in Perthu.

Po Parkerjevih besedah Lonerism vsebuje "razširjeno zvočno paleto, bolj občutene skladbe in bolj izrazit narativen pogled" od prvenca.

Kadar od komada pričakujete, da se bo potuhnil, zavije vstran, in kadar pričakujete, da se bo razprostrl pred vami, se zasuče. Melodičnih preobratov je toliko, da sem vam prav čudovito odpelje, sporočajo organizatorji.

Izidu drugega albuma je sledila razprodana svetovna turneja, na kateri je fantom na 33 koncertih v 29 mestih prisluhnilo 45 tisoč ljudi. Februarja so se člani zasedbe odločili, da s turnejo nadaljujejo in tako se bodo ustavili tudi v Ljubljani. Tudi vstopnice za koncert Tame Impala v Kinu Šiška so v predprodaji že pošle, kot sporočajo organizatorji pa jih bo omejeno število na voljo še v ponedeljek na blagajni centra urbane kulture.

Pred nastopom Tame Impala bodo občinstvo segrevali francoski Nadeah in Lovely Quinces.

Ne spreglejte